دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۳۸ - ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۴۸۳۰
اخبار فلزات، طلا و ارز

هیجانی که ارزش پول ملی را ۴۰ درصد کاهش داد

جدیدترین قیمت دلار و سکه در بازار آزاد (۲۹ فروردین ۹۷) / خوف دلار بر تن سایر بازارها

قیمت دلار 29 فروردین و قیمت سکه,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

روز گذشته، قیمت دلار مبادله‌ای برای هفتمین روز متوالی روی عدد ۴ هزار و ۲۰۰ تومان باقی ماند. این در حالی است که پیشتر برخی مسوولان امر اعلام کرده بودند، نرخ ۴۲۰۰ تومان برای دلار ثابت نخواهد بود؛ به‌عنوان مثال، رئیس کل بانک مرکزی عنوان کرده بود، نرخ ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی براساس مدل مدیریت شناور شده با متغیرهای اقتصادی تغییر خواهد کرد؛ هرچند که این نوسانات در حدود ۵ یا ۶ درصد خواهد بود. 

 

 ثبات قیمت دلار در شرایطی صورت گرفته که قیمت سایر ارزهای مهم تعدیل شده و تنها ارز مهمی که همسو با شاخص ارزی تغییری را تجربه نکرده است، درهم امارات بوده است. قیمت درهم امارات از تاریخ ۲۱ فروردین روی عدد هزار و ۱۴۳ تومان و ۷ ریال ثابت بوده است. به نظر می‌رسد به دلیل میخکوب بودن نرخ برابری درهم به دلار، در مرکز مبادلات ارزی نیز نرخ تبدیل ریال به درهم ثابت در نظر گرفته شده است.

 

در چنین شرایطی، قیمت ارزهای مهمی مانند یورو و پوند انگلیس راه متفاوتی را در پیش گرفته‌اند؛ یورو پس از یکسان‌سازی تعدیل قیمت خود را آغاز کرد و از قیمت ۵ هزار و ۱۷۰ تومان و ۹ ریال به آرامی خود را به عدد ۵ هزار و ۱۹۹ تومان و ۶ ریال رساند. به عبارتی ارز اروپایی در یک هفته گذشته حدود ۲۹ تومان افزایش را به ثبت رسانده است. در این میان، پوند انگلیس حتی رشد بیشتری را نسبت به یورو تجربه کرده و نزدیک به ۹۰ تومان افزایش را ثبت کرده است. پوند که در تاریخ ۲۱ فروردین روی عدد ۵ هزار و ۹۳۳ تومان قرار گرفته بود، روز گذشته به عدد ۶ هزار و ۲۱ تومان و ۷ ریال رسید، امری که نشان دهنده افزایش ۸۸۷ ریالی در بازه زمانی یاد شده است.

 

در بازار آزاد غیررسمی، قیمت‌ها بالاتر از مرکز مبادلات قرار داشتند و معاملات به‌صورت محدود انجام می‌شد به‌عنوان مثال، روز گذشته، قیمت دلار در میان دلالان در ابتدای روز به بالای مرز ۵ هزار و ۶۰۰ تومان نیز قدم گذاشت، ولی در ساعات انتهایی به زیر این مرز بازگشت. به گفته یکی از فعالان، خرید و فروش در بازار با احتیاط زیاد و بیشتر بر اساس نیاز صورت می‌گیرد. در واقع افرادی که احساس می‌کنند، نمی‌توانند ارز مورد نیاز خود را از بانک مرکزی با قیمت ۴ هزار و ۲۰۰ تومان تهیه کنند به بازار آزاد می‌روند و از دلالان خرد ارز خود را تهیه می‌کنند. در این میان، صرافی‌ها نیز همچنان سعی می‌کنند خرید و فروش ارز را حداقل به‌صورت آشکار صورت ندهند. بسیاری از صرافی‌ها حتی روی تابلوهای خود درج کرده‌اند که «خرید و فروش ارز» ندارند؛ با این حال، برخی فعالان عنوان کرده‌اند که صرافی‌ها با احتیاط نیازهای ارزی افراد معتمد را برطرف می‌کنند. به گفته آنها، این بازیگران بیشتر نیازهای حواله‌ای را پاسخ می‌دهند تا خرید و فروش اسکناس. یکی از نکات جالب روز گذشته، کاهشی شدن جهت قیمت دلار در شهرهای مرزی بود. به‌عنوان مثال، در حالی که در ساعات ابتدایی روز قیمت دلار در شهر هرات افغانستان بالای ۵ هزار و ۴۰۰ تومان بود، قیمت در ساعات انتهایی روز به محدوده ۵ هزار و ۳۵۰ تومان قدم گذاشته بود.

 

 جزئیات صدور ارز دانشجویی 

 معاون وزیر علوم روند صدور ارز دانشجویی را تشریح کرد و گفت: هر دو هفته یکبار، یک‌هزار تقاضای دانشجویان را تایید و به بانک اعلام می‌کنیم و صحبت کرده‌ایم این ظرفیت را افزایش دهیم. برای اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک کنید.

 

احتمال خداحافظی سيف از بانک مرکزی و حل بحران ارزی!

تنها چهار ماه ديگر به پايان دوره مديريت ولي‌الله سيف، سکاندار ساختمان شيشه‌اي ميرداماد باقي مانده است. در همين حال، برخي از کارشناسان در گفت‌وگو با «شرق» مي‌گويند با وجود اينکه رئيس کل فعلي بانک مرکزي سابقه طويلي در بحث بانکداري دارد اما تسلط او بانکداري تجاري است. در حالي که بانک مرکزي، بانک تجاري نيست. برخي از اين کارشناسان، عملکرد رئيس فعلي بانک مرکزي را ضعيف ارزيابي کرده و تأکيد مي‌کنند که رئيس بانک مرکزي بايد هم مسلط به زبان انگليسي و هم آشنا به بانکداري بين‌المللي باشد، نه آشنايي سطحي که در برخي کلاس‌ها بوده باشد. اين کارشناسان همچنين برخي از گزينه‌هاي پيشنهادي مطرح‌شده را فاقد صلاحيت لازم براي مديريت بانک مرکزي مي‌دانند و تأکيد مي‌کنند که برخي از اين گزينه‌ها حتي در مدت فعاليتشان نيز عملکرد قابل‌قبولي نداشته‌اند. 

 

پس‌لرزه‌ها در بازار ادامه دارد

داستان تکراری و تلخ افزایش ناگهانی دلار از شروع سال ۹۷ بارها و بارها شنیده شده است. با زلزله‌ای که با جهش ناگهانی دلار در روزهای گذشته ایجاد شد، قیمت کالاهای اساسی هم حسابی درگیر شده است. با اینکه ظاهرا همه چیز آرام شده است، اما هنوز هم مردم از بالا رفتن قیمت کالاهای اساسی با نوسان دلار شاکی هستند. نگاهی به نظرات مردم در شبکه‌های اجتماعی هم به خوبی نشان دهنده این است که هنوز بازارهای دیگر از سودای دلار به درد آمده‌اند و قیمت کالاهای اساسی با وجود کاهش قیمت این ارز هنوز هم درگیر گرانی و تورم هستند. مردم هنوز هم در شبکه‌های اجتماعی از یکدیگر درباره وضع دلار می‌پرسند و منتظر هستند ببینند قیمت کالاهای موردنیازشان کاهش می‌یابد یا نه؟ در این میان برخی از کارشناسان اقتصادی هم معتقد هستند که تا بازگشت اطمینان به بازار، فعلا قیمت کالاهای اساسی تغییر نخواهد کرد.

 

به همین دلیل بعد از شروع سال جدید و اتمام تعطیلات، افزایش نرخ ارز خود را به مردم نشان داد و در هفته ‌های اخیرنوسان قیمت ارزها به شکل قابل توجهی بالا گرفت. در این میان کم نبودند فروشندگانی که از افزایش قیمت ارز سوء‌استفاده کردند و قیمت‌ها را تا دلشان خواست افزایش دادند. حتی این نوسانات باعث شد که مثل همیشه فروشندگان کالاهای وارداتی شروع به سوء‌ استفاده کنند، چرا که این فروشندگان کالاهایی که از قبل با دلار ارزان تر وارد کرده‌اند و در انبار موجود را دارند ، با قیمت های بسیار بالا و به نرخ جدید ارز به فروش می‌رسانند یا اینکه دست از فروش کشیده‌اند تا قیمت‌ها را افزایش دهند!

 

با جهش دلار بود که اقتصاد آنلاین از روند صعودی قیمت‌ها در بازار ارز دیجیتال در ایران خبر داد. ایسنا از رکود معاملاتی در بازار مسکن در راستای افزایش قیمت دلار و قیمت‌های حبابی سکه نوشت و تابناک نیوز نیز از تاثیر افزایش قیمت ارز بر کل اقتصاد ایران خبر داد.

 

همین دیروز هم ایسنا در گزارشی از افزایش ۱۰ درصدی قیمت‌ها در بازار موبایل خبر داد. بر اساس این گزارش، مشاهدات از بازار گوشی‌های تلفن همراه نشان می‌دهد که فروشندگان به بهانه افزایش قیمت دلار در هفته‌های گذشته، قیمت برندهای مختلف گوشی تلفن همراه را ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش داده‌اند، این در حالی است که با توجه به تامین دلار ۴۲۰۰ تومانی برای واردکنندگان، هیچکس حق افزایش قیمت را ندارد.

رئیس انجمن صنفی فروشندگان تلفن همراه، سیم‌کارت و لوازم جانبی هم در همان روز به ایسنا گفت: « بازار گوشی‌های تلفن همراه طی روزهای اوج جهش نرخ دلار دچار رکود شده است. با این‌که دولت نرخ دلار را یکسان اعلام و به عبارتی قیمت‌ها را تثبیت کرد اما باز هم بازار گوشی‌های موبایل از آن حالت رکود آن طور که باید خارج نشده و هنوز تحت تاثیر آن تلاطمات است.» 

 

همه چیز علیه «ریال» است

آلبرت بغزیان- نوسانات نرخ ارز فقط در کشورهایی بر زندگی مردم تاثیری ندارد که آن کشورها دارای ارز جهانی باشند. بر همین اساس کشورهایی که ارز جهانی دارند از نوسانات نرخ ارز ضربه نمی‌خورند و تاثیر تورمی این نوسانات را بر روی قیمت کالاهای داخلی احساس نمی‌کنند. در واقع کشورهایی که واحد پولی آن‌ها ارزهای جهانی‌ای چون دلار، ین، یوآن، پوند و حتی روبل است، از بالا و پایین شدن ارزش دلار ضربه نمی‌خورند. این در حالی است که تنها زمانی که رابطه ارزی دلار با یکی از کشورهای مقابل بر هم بخورد، فقط با کالاهای کشور مقابل خود مشکل پیدا می‌کنند و در استفاده از کالاهای آن کشور دچار ضرر می‌شوند. برای مثال وقتی رابطه دلار با یورو بر هم بخورد، این زیان فقط برای کشوری که دارای یورو است محسوس خواهد بود. ولی در ایران تغییر دلار در مقابل یورو، خیلی زود اثرش را روی ریال می‌گذارد. در ایران چه دلار بالا برود و چه پایین، به ضرر تورم است و تاثیر آن روی قیمت کالاهای داخلی محسوس است. زیرا ریال یک واحد پولی سوم در مقابل دلار و یورو است و فورا در برابر به هم خوردن رابطه تعادلی این دو ارز واکنش نشان می‌دهد. بنابراین هر گونه تغییری که دلار در برابر یورو اتفاق می‌افتد، به ضرر ریال است؛ چه دلار افزایش یابد و چه کاهش ریال متضرر می‌شود. چون ریال ارز جهانی نیست و درآمد کشور از راه صادرات از طریق دلار است. بنابراین چون ریال ارز جهانی نیست، تغییر در ارزش یورو و پوند نیز می‌تواند منجر به کاهش ارزش ریال شود. اینکه چرا با بالا رفتن دلار، قیمت کالاهای اساسی مردم دستخوش تغییر می‌شود نیز به این دلیل است که هزینه تولید و قیمت واردات کالا از دیگر کشورها افزایش می‌یابد. این در حالی است که در آمریکا هزینه لاستیک به پول خود این کشور محاسبه می‌شود، بدون آنکه قیمت کالاها را تحت تاثیر قرار دهد. اما ایران کشوری است که مواد اولیه را از کشورهای دیگر وارد می‌کند و بنابراین با افزایش قیمت دلار هزینه تولید هم افزایش می‌یابد.

 

۱۱:۳۰ ۲۹ فروردین ۹۷

قیمت فروش سکه و طلا در بازار آزاد

 

قیمت دلار 29 فروردین و قیمت سکه,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۱۱:۱۵ ۲۹ فروردین ۹۷

نرخ ارزهای ارائه شده از سوی بانک مرکزی/ حرف دلار یک کلام است! (چهارشنبه ۲۹ فروردین ماه ۹۷)

ارزهای ارائه شده از سوی بانک مرکزی نشان دهنده کاهش ارزش ۱۸ ارز در بازار ارزهای بین بانکی بوده است. جدیدترین تغییرات نرخ ارز را  اینجا ببینید.

۱۱:۰۵ ۲۹ فروردین ۹۷

احتمال ریزش سنگین طلا قوت گرفت

قیمت طلا پس از افزایش در سه روز گذشته، به دنبال قوی شدن ارزش دلار در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی کاهش یافت.هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۱۳۴۴.۰۶ دلار رسید.در بازار آمریکا، هر اونس طلا برای تحویل در ژوئن ۰.۱۸ درصد درصد کاهش یافت و به ۱۳۴۷.۱۰ دلار رسید. بهای معاملات این بازار روز سه‌شنبه ۱.۲۰ دلار یا کمتر از ۰.۱ درصد کاهش یافت و در ۱۳۴۹.۵۰ دلار بسته شده بود.قیمت طلا هفته گذشته تحت تاثیر تشدید تنش‌ها بر سر سوریه و تحریم‌های آمریکا علیه روسیه که تقاضا برای خرید این فلز ارزشمند را افزایش داد، به ۱۳۶۵.۲۳ دلار صعود کرده بود که بالاترین رکورد از ۲۵ ژانویه بود.به گفته تحلیلگران گروه بانکی ANZ، اعلام تعرفه‌های جدید چین برای واردات کالاهای آمریکایی، نگرانی‌هایی را نسبت به استمرار خطر جنگ تجاری برانگیخت. با این‌همه این موضوع تحت‌الشعاع عملکرد قوی بازارهای سهام در آمریکا به دنبال انتشار درآمدهای مالی مطلوب شرکت‌های بزرگ در سه ماهه نخست سال میلادی جاری قرار گرفت.

۱۱:۰۰ ۲۹ فروردین ۹۷

توقف پیش فروش یک ماهه سکه

در اقدامی غیرقابل پیش بینی بانک مرکزی دست به توقف پیش فروش یک ماهه سکه زد. برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

۱۰:۰۰ ۲۹ فروردین ۹۷

دلار ۴۲۰۰ تومانی منابع ارزی بانک مرکزی ایران را هدر می‌دهد

به گزارش رویترز، با گذشت یک هفته از یکسان سازی نرخ ارز در ایران با هدف متوقف نمودن روند کاهش ارزش ریال، رئیس کل بانک مرکزی این کشور گفته، تهران اجازه خواهد داد ارزش ریال در برابر دلار آمریکا هر سال تنها ۵ یا ۶ درصد نوسان داشته باشد.ولی الله سیف گفت: «نرخ ۴۲ هزار ریالی هر دلار آمریکا ثابت نیست و بسته به بازار و عوامل اقتصادی نوسان خواهد داشت... اما این نوسانات قرار نیست قابل توجه باشد و بین ۵ تا ۶ درصد خواهد بود.» ریال ایران در فاصله سپتامبر سال گذشته تا هفته پیش حدود نیمی از ارزش خود را از دست داده و به رقم بی سابقه حدود ۶۰ هزار ریال در برابر هر دلار آمریکا رسیده است. بخشی از این کاهش شدید ارزش ریال به نگرانی ها از بازگشت تحریم های امریکا در صورت خروج دولت ترامپ از برجام بر می گردد.به گفته تحلیلگران، اتخاذ این سیاست جدید بدان معناست که بانک مرکزی ایران برای پاسخ گویی به تقاضا برای ارز باید مقادیر عظیمی از ذخایر ارزی خود را با یک قیمت بالای مصنوعی هزینه نماید یا اینکه حجم پول در گردش در کشور را کاهش دهد.سیف در سخنان خود نگفت که در صورت نوسانات شدید در ارزش جهانی دلار بانک مرکزی چگونه تقاضا برای پول کاغذی را پاسخ خواهد داد و ارزش ریال را مدیریت خواهد نمود.

 

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش