جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۱:۱۱ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۰۰۰۶
اخبار فلزات، طلا و ارز

قیمت دلار در بازار آزاد در اولین روز خرداد

قیمت دلار و سکه (۹۷/۰۳/۰۱) / بورس ارز؛ راه حلی برای نوسانات و پوشش ریسک ارزی

قیمت دلار و قیمت سکه 97/03/01,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

بیشتر بخوانید:

 

روز گذشته، سکه تمام بهار آزادی به آستانه مرز دو میلیونی رسید و دلار در بازار غیررسمی به کانال ۶ هزار و ۳۰۰ تومان نزدیک شد. در سومین روز هفته، سکه افزایش ۴۷ هزار تومانی را به ثبت رساند و به بهای یک میلیون و ۹۹۹ هزار تومان رسید. سکه در مقاطعی از روز نیز وارد کانال دو میلیونی شده بود. هم زمان روز گذشته قیمت دلار در بازار غیررسمی از فاز کاهشی خارج شد و با بالا آمدن از مرز ۶۱۰۰ تومان تا محدوده ۶ هزار و ۲۸۰ تومان رشد کرد.

 

دو محرک سلب آرامش بازارها

به گفته فعالان، دو محرک جدید روز گذشته در بازار سکه و ارز وجود داشت و نوسان گیران با جوسازی پیرامون این دو محرک قیمت‌ها را در مسیر صعودی قرار دادند. اولین محرک که معامله‌گران با تلاش زیادی پیرامون آن مانور دادند، سخنرانی وزیرامور خارجه آمریکا بود. ظهر روز گذشته صحبتی در میان فعالان بازار وجود داشت که مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا،همزمان با تشریح سیاست خارجی آمریکا، اقدامات این کشور برای مقابله با ایران را نیز اعلام خواهد کرد. همچنین مدیر یکی از بنیادهای آمریکایی در توئیتی عنوان کرد، انتظار دارد وزیر امور خارجه آمریکا از «جنگ با ریال» صحبت کند. بخشی از تحلیلگران بازار عنوان کردند، معامله‌گران ارزی با جوسازی پیرامون این اخبار در درجه اول بازیگران حاضر در بازار را از موقعیت فروش خارج کردند و در درجه دوم با بالا بردن خریدها قیمت‌ها را صعودی کردند.با این حال وزیر امور خارجه آمریکا در صحبت‌های بعد‌ازظهر خود به مبارزه با ریال و جنگ ارزی با ایران اصلا اشاره‌ای نکرد. روز گذشته، معامله‌گران توانستند قیمت را از مسیر کاهشی خارجی کنند، ولی نتوانستند زمینه‌ساز افزایش شدید نوسانات شوند. باید دید بازار در روز جاری به سخنرانی پومپئو چه واکنشی خواهد داشت؛ البته در میان مدت نیز باید رصد کرد اقدامات مسوولان اروپایی پیرامون حفظ برجام تا چه حد اثرات آمریکایی‌ها را خنثی خواهد کرد.

 

برخی معامله‌گران انتظار دارند، در صورتی که مقام‌های اروپایی در برابر اظهارات پومپئو مواضع محکمی بگیرند، بازار روز جاری می‌تواند چندان افزایشی نشود. در این میان، عده دیگری از معامله‌گران عموما باور نداشتند که قیمت دلار تحت تاثیر عوامل روانی و بیرونی افزایش یافته باشد. آنها بیشتر بر این تاکید داشتند که بازار ارز و سکه پس از چند روز کاهش قیمت پیاپی با افزایش در مسیر اصلاحی حرکت کرده است. در واقع قیمت پس از چند کاهش متوالی، نفسی کشیده و رو به بالا حرکت کرده است. برخی باور داشتند در صورتی که این تصور صحت داشته باشد، قیمت در روزهای آینده نباید دچار تغییرات شدیدی شود و در یک دامنه محدود حرکت کند. در این میان، عده دیگری باور دارند اگر نوسانات ریشه بیرونی داشته باشد، می‌تواند ادامه دار شود. روز گذشته، در بازار سکه نیز قیمت همسو با بازار غیررسمی دلار بالا رفت. این اتفاق در شرایطی رخ داد که بهای اونس در اولین روز کاری بازارهای جهانی تا ساعت ۳ بعدازظهر با کاهش قیمت مواجه شده بود.   

 

رشد نرخ رسمی دلار

روز دوشنبه، قیمت دلار در مرکز مبادلات ارزی برای اولین بار از ۲۱ فروردین‌ماه تغییر کرد. در سومین روز هفته، دلار مبادله‌ای ۵ تومان افزایش را تجربه کرد و به قیمت ۴ هزار و ۲۰۵ تومان رسید. پس از اینکه قیمت دلار توسط معاون اول رئیس جموری اعلام شد که در نرخ ۴ هزار و ۲۰۰ تومان یکسان شده است، این نرخ تغییری را طی حدود ۴۰ روز تجربه نکرد. با این حال، در روزهای اخیر رئیس‌کل بانک مرکزی اعلام کرده بود که دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی بین ۵ تا ۶ درصد نوسان خواهد داشت. به نظر می‌رسد، اولین رشد قیمت دلار در بازار رسمی نشانه‌ای از آغاز حرکت آرام این نرخ باشد. به‌طور معمول، بخش زیادی از کارشناسان تعدیل قیمت ارز را گام مثبتی در نظر می‌گیرند، ولی از آن جایی که فاصله قیمت مرکز مبادلات با نرخ بازار غیررسمی زیاد است، احتمال استفاده از این تفاوت قیمت‌ها وجود دارد. خطر استفاده از خرید دلار ارزان و مصرف آن در بازار یکی از نگرانی تحلیلگران است.

 

بورس ارز؛ راه حلی برای نوسانات و پوشش ریسک ارزی

در تعطیلات نوروز امسال و نخستین روزهای کاری بعد از آن، زمانی که بحران ارزی به اوج رسید یکی از بزرگترین مسأله‌ها شفاف نبودن بازار بود. هیچ اتفاقی نیفتاده بود و حتی در روزهای تعطیل نوروز هنوز بازارها فعالیت جدی و رسمی خودشان را از سر نگرفته بودند که نرخ ارز، صعودی شد و در بازار کمبود ارز اتفاق افتاد. اما اگر محلی برای مبادلات ارزی شبیه به بورس وجود داشت، تمام مبادلات شفاف می‌شد.

 

راه‌اندازی بورس ارز از سال‌ها قبل در اقتصاد ایران مطرح بود و سرانجام در آذر ماه سال ۱۳۹۴ شورای عالی بورس راه‌اندازی بازار آتی ارز را به تصویب رساند. فقدان مکانی مشخص برای معاملات آزاد ارز و همچنین تفاوت در نرخ ارز اعلامی بانک مرکزی با بازار آزاد مشکلات عدیده‌ای را برای فعالان اقتصادی به وجود آورد که بیشترین آسیب را به حوزه واردات و صادرات وارد کرد. در آبان ماه امسال، شاپور محمدی از مذاکره با بانک مرکزی برای راه‌اندازی بورس ارز خبر داده و گفته بود: «در چند وقت آینده مذاکراتی را درباره راه‌اندازی بورس ارز با بانک مرکزی خواهیم داشت. در حال حاضر بورس ارز به تصویب شورای عالی بورس رسیده و تنها تأیید نهایی بانک مرکزی باقی مانده است؛ بر این اساس، بانک مرکزی موافقت کلی خود را در زمینه راه‌اندازی بورس ارز ابلاغ کرده است اما اکنون در خصوص زمان اجرایی آن تردیدهایی وجود دارد. بانک مرکزی تلاش‌های بسیاری را در این زمینه انجام داده است که امیدواریم هر چه زودتر شاهد راه‌اندازی بورس ارز باشیم.»

 

شفافیت مهم‌ترین مسأله در مورد بورس ارز

حالا نیز پس از گذشت چند ماه، خبری از پیشرفت این مذاکرات و به راه افتادن بورس ارز نیست. عباس آرگون، نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌گوید: «نرخ ارز یکی از اساسی‌ترین متغیرهای اقتصادی است و می‌تواند شرایط اقتصادی کشور را نشان دهد. همچنین بازتابی جهانی از وضعیت اقتصاد ملی دارد. با توجه به این موضوع در فعالیت بنگاه‌های اقتصادی یکی از مهم‌ترین ریسک‌های موجود، نرخ ارز و نوسانات آن است. نوسانات شدید نرخ ارز می‌تواند شرایط مالی بنگاه‌های اقتصادی را تحت تأثیر خودش قرار دهد و یکی از دغدغه‌های اصلی فعالان اقتصادی هم ابزارهایی است که بتواند این نوسانات را مدیریت کند.» او از بورس ارز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای پوشش ریسک ارزی نام می‌برد و می‌گوید:«در این شرایط همواره بورس ارز به‌عنوان ابزاری که بتواند ریسک ناشی از نوسانات ارزی را پوشش دهد، مطرح بوده است. مهم‌ترین مسأله هم در مورد بورس ارز، «شفافیت» است. این بازار محلی برای پوشش نوسانات نرخ ارز و کمک بسیار مؤثری برای مدیریت نوسانات آتی نرخ ارز است.»

 

آرگون ادامه می‌دهد: « کشف قیمت در فضای بورسی نیز می‌تواند به شفاف‌تر شدن معاملات بینجامد و دغدغه تجار و فعالان اقتصادی را برطرف کند. از طرفی با توجه به بازار آتی سکه، زیرساخت‌های ایجاد بورس ارز در بازار سرمایه فراهم است. اما اجرای آن، نیازمند تعامل گسترده بین بانک مرکزی، سازمان بورس و صرافی هاست.»

 

نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران تأکید می‌کند: «دو سه سالی هست که صحبت از راه‌اندازی بورس می‌شود اما هنوز که اتفاقی نیفتاده است. می‌توان گفت که اگر بورس ارز راه‌اندازی شده بود، می‌توانستیم شاهد بحران ارزی که در اوایل امسال ایجاد شد، نباشیم.»

 

بر اساس گزارش ایسنا، هر بار که نرخ ارز در ایران با نوسانات شدید رو‌به‌رو می‌شود تعدادی از راه‌اندازی بورس ارز صحبت و به نکاتی درباره راه‌اندازی این بورس در بازار سرمایه ایران اشاره می‌کنند. تعدادی معتقدند که راه‌اندازی هر بازاری از جمله بازار مشتقه ارز نیازمند زیر ساخت‌هایی است که یکی از آنها اقتصادی آزاد است. اقتصادی که در آن قیمت‌ها را عرضه و تقاضا و نه دستور و بخشنامه مشخص می‌کند. علی اکبر نیکو اقبال، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران نیز در این باره می‌گوید: «تأسیس بورس ارز در شرایط فعلی از اوجب واجبات است. از طریق این بورس می‌توان مقادیری از منابع ارزی نگهداری شده در منازل و حتی بانک‌های خارج از کشور را به سمت این بورس هدایت کرد. با توجه به نیازها و تقاضای تولیدکنندگان برای منابع و مصارف ارزی در کشور می‌توان گفت که این بازار به مرور زمان مورد توجه و اعتماد عمومی قرار گرفته و بخشی از تقاضای ارزی کشور را تأمین می کند. البته دولت و سازمان‌های دولتی به‌علت انحصار در فروش نفت و گاز و مشتقات نفتی، نقش بی‌رقیبی در عرضه و ایجاد تعادل و جلوگیری از نوسانات ارزی ایفا می‌کنند. با این حال بورس ارز هم می‌تواند نقش رو به رشد و فزاینده‌ای در ایجاد تعادل ارزی ایفا کند.»

 

۱۷:۳۰ ۰۱ خرداد ۹۷

قیمت دلار به ۶۲۸۰ تومان رسید

روز سه شنبه، نوسان‌گیران از بازار ارز عقب‌نشینی کردند، ولی سکه تمام‌بهار آزادی با تکیه بر متغیرهای جهانی از مرز دو میلیونی عبور کرد. در چهارمین روز هفته قیمت دلار در ابتدای روز به بالای مرز ۶ هزار و ۳۰۰ تومان رفت، ولی از اواسط روز این ارز سیر کاهشی به خود گرفت و در نهایت در محدوده ۶هزار و ۲۸۰ تومان به کار خود پایان داد. در واقع، در اولین روز خردادماه، نوسان‌گیران ارزی نتوانستند با جوسازی روانی پیرامون سخنان وزیر امورخارجه آمریکا قیمت‌ها را دچار تغییرات زیادی کنند. این در حالی بود که عده زیادی از روز دوشنبه سعی می‌کردند، بازار را نسبت به گفته‌های این مقام آمریکایی حساس کرده و به‌دنبال آن زمینه‌ساز افزایش خریدها شوند. با این حال، بازیگران ارزی چندان توجهی به صحبت‌های پومپئو نکردند. در روزی که دلار تا ساعت ۴ بعدازظهر نوسان افزایشی خاصی را از خود بروز نداده بود، سکه تمام بهار آزادی نه‌تنها مرز روانی ۲ میلیونی را شکست، بلکه تا کانال دومیلیون و ۲۰ هزار تومانی بالا رفت. روز گذشته، سکه ۲۲ هزار تومان افزایش قیمت را به ثبت رساند و به بهای دو میلیون و ۲۱ هزار تومان رسید. سکه روز دوشنبه نیز با افزایش ۴۷ هزار تومانی تا قیمت یک میلیون و ۹۹۹ هزار تومان بالا رفته بود. یکی از مهم‌ترین متغیرهایی که به سکه کمک کرد در اولین روز خردادماه از مرز ۲ میلیونی عبور کند، مربوط به بازارهای جهانی و بازگشت اونس به مسیر افزایشی بود. روز گذشته تا ساعت ۳ بعدازظهر طلای جهانی تا نقطه هزار و ۲۹۴ دلار بالا رفته بود.

۱۰:۰۰ ۰۱ خرداد ۹۷

ارز كوپنی مي‌شود

با گذشت حدود ۴۰ روز از اعلام ارز تک‌نرخی، روز گذشته قیمت دلار بین‌بانکی ارائه‌شده از سوی دولت افزایش پنج تومانی داشت و به ارزش ۴۲۰۵ تومان قیمت‌گذاری شد. دولت‌های مختلف همواره با سیاست‌ دستوری بازار ارز را کنترل کرده و تلاش برای آرام‌کردن بازار داشته‌اند. در این‌باره احمد حاتمی‌یزد، مدیرعامل پیشین بانک صادرات، می‌گوید: کلیک کنید.

۱۰:۰۰ ۰۱ خرداد ۹۷

نرخ ارز رسمی/ دلار ۴۲۰۶ تومان شد (سه‌شنبه اول خرداد ۹۷)

ارزش ۳۱ ارز در بازار بین بانکی روند صعودی به خود گرفت و دلار با نرخ ۴ هزار و ۲۰۶ تومان کار خود را آغاز کرد.

برای دیدن نرخ سایر ارزها کلیک کنید.

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش