قیمت سکه و دلار: در اولین روز کاری هفته، سکه و دلار رفت و برگشت قیمتی را تجربه کردند. روز یکشنبه، دلار در ابتدای روز کمی افت کرد و به انتهای کانال ۶ هزار و ۸۰۰ تومان رفت. با این حال، از اواسط روز به کانال ۶ هزار و ۹۰۰ تومان بازگشت. برخی خبرها حاکی از آن بود که پس از ساعت ۴ بعدازظهر حتی قیمت به کانال ۷ هزار تومانی رفته است.
بازگشت تعادل به بازارها؟
با بازگشت شاخص بازار ارز به این کانال میزان نوسانات کاهش یافت و این ارز کشش افزایش یا کاهش خاصی را از خود نشان نداد. به گفته فعالان، پس از نوسانات هفته گذشته، روز یکشنبه متغیر افزایشی یا کاهشی خاصی در بازار حضور نداشت و بازار بیشتر بهدنبال یافتن سمت و سوی خود بود. روز گذشته، از یکسو نرخ حواله درهم در محدوده هزار و ۸۷۰ تومان باقی مانده بود و از سوی دیگر در بازارهای مرزی نیز نوسان خاصی وجود نداشت. در این میان، معاملهگران به خبر اضافه شدن نرخی برای دلار بهعنوان نرخ متقاضی، در قالب یک سامانه جدید واکنش خاصی نشان ندادند. عدهای باور داشتند، قیمت دلار متقاضی نزدیک به نرخ بازار غیررسمی خواهد بود و با ایجاد آن زمینه را برای خریدهای غیرشفاف کاهش خواهد داد.
در همان ابتدای روز یکشنبه، حس کاهشی در بازار وجود داشت که معاملات سکه زیر مرز ۲ میلیون و ۳۵۰هزار تومان آغاز شد. حدود ساعت یک بعدازظهر قیمت سکه حتی تا محدوده ۲میلیون و ۳۱۰ هزار تومان عقبنشینی کرد. با این حال، با برخورد به این نقطه حمایت از سکه بالا رفت و این فلز گرانبها با رفتن در کانال صعودی خود را تا محدوده ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بالا کشید. ساعت ۳بعدازظهر روز یکشنبه، ارزش سکه تمام بهار آزادی حدود ۲ میلیون و ۴۰۵ هزار تومان بود که افزایش ۱۰ هزار تومانی را نسبت به قیمت روز پنجشنبه داشت. برخی معاملهگران عنوان میکردند که پس از ساعت ۴ بعدازظهر سکه نیز تا کانال ۲ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان بالا رفته بود.
گروهی از فعالان بازار باور داشتند، رفت و برگشت قیمتی سکه و دلار در روز یکشنبه نشانههایی از بازگشت تعادل نسبی را در خود داشت. با این حال اکثر آنها اعتقاد داشتند برای تحلیل دقیق تر از وضعیت بازارها باید کمی صبور بود و وضعیت روزهای آینده سکه و دلار را بررسی کرد. در این میان، عدهای باور داشتند، واکنش معاملهگران به افزایش انتهایی سکه و دلار در روز یکشنبه میتواند دامنه مجاز بازار در روزهای آینده را تعیین کند. در واقع از نظر آنها، کف قیمت سکه و دلار در روز یکشنبه تقریبا مشخص شد و باید منتظر تعیین سقف بازار بود. این در حالی است که گروه دیگری باورداشتند، اصلاح سکه در روز شنبه موقت خواهد بود و میتواند حتی با توجه به ارزش ذاتی خود به زیر مرز ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بازگردد. در اولین روز کاری هفته، حباب سکه با محاسبه ارزش افزوده نزدیک به ۱۰۰ هزار تومان بود. افزایش بهای سکه در شرایطی رخ داد که دبیرکل بانک مرکزی از احتمال آغاز دوباره حراج این فلز گرانبها خبر داده است.
دلیل عدمتناسب سکه با دلار ۴۲۰۰ تومانی
معاون اقتصادی بانکمرکزی در پاسخ به اینکه چرا قیمت سکه با نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی دلار که دولت اعلام کرده، همخوانی ندارد، توضیح داد: «سیاست جدید ارزی دولت که مبنای آن دلار ۴۲۰۰ تومانی اعلام شد، برای تامین کالاهای اساسی و ضروری از جمله مواد غذایی، دارو، مواد اولیه و نظایر آن بود و دولت تاکید کرده است که با این نرخ همه نیازهای اصلی و ضروری کشور را تامین میکند.» قربانی ادامه داد: «جنس سرمایهگذاری کسی که سکه میخرد، از نوع سفتهبازی است و این نیازی نیست که بخواهیم با ذخایر ارزی آن را پاسخ داده و با دلار ۴۲۰۰ تومانی پوشش دهیم و این نیازی نیست که بتوان آن را با ذخایر ارزی و دلار ۴۲۰۰ تومانی پاسخ داده و ایجاد رانت کنیم.»
او در عین حال تاکید کرد: «اینکه قیمت سکه در دورهای بالا رفته، به این معنی نیست که سرمایهگذاری در این حوزه بدون ریسک است زیرا در سالهای ۹۰ و ۹۱ نیز دیدید که بسیاری از کسانی که سکه پیشفروش خریداری کردند، بهدلیل تغییرات بهوجود آمده در نرخ ارز و شرایط اقتصادی کشور، دچار زیان شدند.»
معاون اقتصادی بانکمرکزی گفت: «در طرح صدور گواهی سکه، افراد به طور کامل آزاد هستند که گواهی پیشفروش خود را از بانک دریافت کرده و در صورت نیاز آن را در بازار سرمایه نقد کنند؛ هیچ اجباری در این کار نیست و فرد میتواند در سررسید خود سکهاش را از بانک ملی ایران دریافت کند.»
سکهها دقیقاً چطور تبدیل به اوراق میشوند؟
آنهایی که سکه پیش فروش کردهاند، اگر که مایل بودند میتوانند رسیدهایشان را تحویل دهند و اوراق سکه دریافت کنند. سپس این اوراق در بورس و قبل از سررسید سکهها، قابل معامله خواهند بود. اگر هم که مایل نبودند، میتوانند همان سکههای فیزیکی را در زمان سررسید دریافت کنند.
پیمان قربانی، معاون اقتصادی بانک مرکزی نیز روز گذشته در نشستی برای تشریح این طرح گفت:« در انتشار اوراق سکه دارنده میتواند رسید خود را به اوراق تبدیل و در بورس معامله و نقد کند. این در حالی است که اکنون تحویل سکهها به صورت کالا میتواند خطراتی را از لحاظ امنیتی برای صاحبان آنها ایجاد کند. اما در مجموع هیچ مشکلی برای تحویل سکه نیست و هر کسی مایل باشد میتواند آن را دریافت کند.» بر اساس تأکید قربانی، اوراق سکه کاملاً در حکم فیزیک سکه است و سازوکار طرح جدید بزودی با همکاری بانک مرکزی و سازمان بورس تعیین میشود.
روز گذشته تنها اعلام این خبر باعث شد که قیمت سکه بیش از ۵ درصد کاهش پیدا کند و به دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برسد. با این حال طبق صحبتهای معاون اقتصادی بانک مرکزی، میزان اثرگذاری این طرح هنوز مشخص نیست. قربانی درباره تعدیل شرایط بازار با این طرح گفت:« ما نمیتوانیم در این مورد پیشبینی داشته باشیم. به هرحال بانک مرکزی با توجه به شرایط موجود سیاستی را در دستور کار قرار داده که بتواند بازار را کنترل کند. ممکن است زمانی قیمت اونس طلا در بازار جهانی بشدت افت کرده و با توجه به سیاستی که ما هم اجرا کردیم قیمت سکه تعدیل شود ولی ممکن است در سویی دیگر قیمت جهانی طلا و همچنین دلار رشد کرده و در نهایت سیاست ما تأثیر چندانی در کاهش قیمت سکه نداشته باشد.»
اما دبیر کل بانک مرکزی پیش از این از تأثیرات طرح جدید بر بازار صحبت کرده بود. بر اساس حرفهای احمدی، ممکن است تأثیرگذاری طرح پیشفروش بر بازار محدود باشد و به خصوص در فاصلههای بین سررسید، خلأ عرضه احساس شود. اما با بازارسازی اوراق گواهی پیشفروش امکان خرید و فروش این اوراق فراهم خواهد شد و از این طریق حجم عرضه در بازار طلا با سررسیدهای مختلف افزایش مییابد. به این ترتیب از یک طرف بازار سکه تعمیق پیدا میکند و از طرف دیگر منافع مناسبی نصیب خریداران سکه در طرح پیشفروش میشود؛ بر همین اساس انتظار بر این است که اجرای این طرح تأثیر بیشتری در ثبات بازار در مقایسه با تزریق تدریجی سکه داشته باشد. هچنین با وجود این اقدامات بر اساس شرایط جدید بازار، ممکن است که برای تأمین نیاز نقدی و روزانه سکه باز هم حراجیهای سکه برگزار شود.
اما این تصمیم جدید در نگاه اول، ممکن است برخی از خریداران را نگران کند. به همین خاطر روز گذشته احمدی، دبیر کل بانک مرکزی نیز به تسنیم گفت:«بانک مرکزی حتی یک سکه را هم از قلم نمیاندازد و به تمام تعهدات خود پایبند است. سکههای پیش فروش شده جزو تعهد بانک مرکزی است که در سررسید عیناً تحویل خریداران میشود. حتی اگر مردم از اوراق گواهی استقبال نکنند باز هم عین سکه تحویلشان میشود.»
دلار همچنان بالای ۷۰۰۰ تومان معامله می شود
روز دوشنبه، دلار در بازار غیررسمی در مقطعی حتی تا ۷ هزار و ۲۰۰ تومان نیز بالا رفت ولی با برخورد به این نقطه بار دیگر به سوی ابتدای کانال ۷ هزار تومانی حرکت کرد. رفت و برگشت قیمت دلار در حالی رخ داد که حدود ساعت ۴ بعدازظهر بانک مرکزی اولویتهای جدید تامین ارز بابت مصارف ارزی خدماتی مورد نیاز متقاضیان به نرخ اعلامی این بانک را به شبکه بانکی ابلاغ کرد. آخرین خبرها حاکی از آن بود که بازار غیررسمی ارز واکنش چندانی به اعلام اولویتهای جدید ارزی نشان نداد.
سکه از مرز ۲.۵ میلیون تومان گذشت
در بازار امروز دوشنبه ۲۸ خرداد بهای سکه از مرز ۲.۵ میلیون تومان رد شد. قیمت سکه امامی در بازار .... کلیک کنید.
آل اسحاق: از دلار ۴۲۰۰ تومانی سوءاستفاده کردند
رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد: برخی از واردکنندگان مواد معدنی از دلار ۴۲۰۰ تومانی سوءاستفاده کردند؛ لذا دولت برای جلوگیری از این سوءاستفادهها نرخ سوم ارز یا همان نرخ توافقی را تعریف کرده که از سوی وزیر صنعت تصویب شده و جزئیاتش به زودی ابلاغ میشود. ملاک برای تصمیم گیری، صحبتها و برنامههایی است که ابلاغ میشود و همان طور که درباره دلار ۳۸۰۰ تومانی و ۴۲۰۰ تومانی بخشنامه معاون اول رئیس جمهور و سامانه نیما ابلاغ و اجرایی شد، رسما اعلام شد که ارز دیگری نیز به عنوان نرخ سوم خواهیم داشت که بخشنامه اولیه آن، از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت ابلاغ و نامه آن به رئیس کل بانک مرکزی ارسال شده است تا کالاهایی که باید در سامانه نیما مربوط به مواد نفتی و معدنی وارد شود و بر اساس طرحی که قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد مقرر شد بقیه کالاها که مشمول ارز ۳۸۰۰ و ۴۲۰۰ تومانی نشده و به سامانه نیما وارد نمیشوند، ارزشان به صورت توافقی بین صادرکننده و واردکننده مبادله شوند. وی افزود: ارز توافقی یا همان نرخ سوم ارز به شکلی منظم و بر اساس فرمولی که وزیر صنعت، معدن و تجارت کلیاتش را تصویب کرده و جزئیات آن به زودی ابلاغ میشود، بین صادرکننده و واردکننده مبادله خواهد شد که در واقع بر اساس واریزنامههای صادراتی با نرخی مشخص واگذار میشود.
واردات با دلار جهانگیری، فروش با دلار جمشید بسم الله
ماجرای دلار و قیمتش، مانند ماجراهای سریالهای ترکیهای است. همه می دانند که آخر قصه چیست اما تا انتها منتظرش می مانند. حالا نیز موضوع دلار و بالارفتن قیمتش را همه می دانیم اما منتظریم بدانیم تا کجا داستان ادامه دارد. ماجرای بالارفتن قیمت دلار، مساله اصلی دوره دوم همه دولتها در ایران شده است. در دوره دوم محمود احمدی نژاد بالارفتن قیمت دلار و مشکلاتی که برای کشور ایجاد شد، شاه کلید مناظره های انتخاباتی در سال ۹۲ بود. در همان دوره دولت برای کنترل دلار به جای حل مساله با بازداشت چند دلال ارزی در چهارراه استانبول به دنبال حل مشکل بود. جمشید بسم الله یکی از... کلیک کنید.
قيمت فروش سکه و طلا در بازار ايران
اعلام نرخ ارز رسمی در کشور/ دلار ۴۲۴۲ تومان (دوشنبه ۲۸ خرداد ۹۷)
ارزش ۹ ارز در حالی روند نزولی به خود گرفته که ارزش دلار همچون روز گذشته روند صعودی به خود گرفته است.
مدیر علمی طرح جامع مسکن: نباید منتظر بازگشت قیمت مسکن باشیم
یزدانی دیر علمی طرح جامع مسکنبا اشاره به اینکه تفاوت عمدهای بین رشد قیمت مسکن در سال جاری با رشد قیمت مسکن در سال گذشته وجود دارد، گفت: رشد قیمت مسکن در سال گذشته به دلیل رشد تقاضا،بالا رفتن قدرت خرید و رونق مسکن بعد از پنج سال رکود بوده است. وی معتقد است افزایش قیمت مسکن در ماه گذشته را اگر بخواهیم با افرایش قیمت مسکن در سال گذشته مورد بررسی قرار دهیم، باید بگویم که افزایش قیمت مسکن تا حدودی طبیعی است، اما افزایش قیمت مسکن در ماه گذشته تا حدودی غیرطبیعی بود که ناشی از اثرات سیاستهای خارجی و تحریم و نوسانات نرخ ارز بوده است. مدیر علمی طرح جامع مسکن در خصوص اینکه کارشناسان می گویند احتمالاً قیمت مسکن چون حباب دارد به قیمتهای قبلی بازمیگردد میگوید: تصور نمیکنم این بازگشت قیمتها رخ دهد، چرا که وقتی قیمتها افزایش یافت سخت است که مجدداً به قیمتهای قبل برگردد. یزدانی در خصوص اینکه عرضه مسکن از تقاضا عقب است این در حالیست که در طرح جامع مسکن پیش بینی شده سالانه ۸۰۰ هزار تا ۹۰۰ هزار مسکن تولید شود و ظاهرا این پیش بینی تا حدودی دست بالا گرفته شده است گفت:برآورد طرح جامع مسکن دست بالا گرفته نشده است و اینکه به هر حال تولید مسکن به پیشبینی طرح جامع نرسیده است، یک بخش مهمی از آن مربوط به این است که تخریب و نوسازی بافتهای فرسوده صورت نگرفته است.
سه نرخ رسمی برای دلار
با تصمیم جدید ارزی دولت، سامانهای طراحی شده که بر اساس آن سه نرخ رسمی برای دلار در آن در نظر گرفته شده است. این سامانه که بر اساس بخشنامه ارزی اسحاق جهانگیری طراحی میشود، قرار است با سه نرخ، وارد عرصه تعاملات ارزی کشور شود. به گزارش مهر، در حال حاضر دولت دو نرخ ۴۲۰۰ تومانی بهعنوان نرخ رسمی ارز در کشور در راستای اجرای سیاست یکسانسازی نرخ ارز و ۳۸۰۰ تومانی بهعنوان نرخ ارز یارانهای تخصیصی به کالاهای اساسی را به رسمیت میشناسد، اما اکنون قرار است که نرخ سومی نیز برای دلار بهعنوان نرخ متقاضی، در قالب سامانه جدیدی عملیاتی شود. این نرخ در سامانه سماصا که سامانه ویژه صادرکنندگان است، لحاظ میشود. منابع رسمی در وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز این نرخ را تائید میکنند.
- 23
- 5