جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۰ - ۰۹ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۲۱۴۸
اخبار فلزات، طلا و ارز

رشد نیم سکه بیشتر شد

ارز,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

به گزارش دنیای اقتصاد، روز پنج‌شنبه، دلار به کانال ۸ هزار تومانی بازگشت و سکه تمام بهار آزادی یک بار دیگر به سوی مرز ۳ میلیونی حرکت کرد. در آخرین روز هفته، سکه ۷۵ هزار تومان افزایش را تجربه کرد و روی قیمت ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قرار گرفت.

 

با این رشد، میزان بازدهی سکه در هفته گذشته به نزدیک ۱۳ درصد رسید؛ البته رشد نیم سکه در اولین هفته تابستان شدت بیشتری داشت و بیش از ۱۸ درصد رشد کرد، حال آنکه در آخرین هفته خرداد حدود ۳ درصد افزایش را تجربه کرده بود. به گفته برخی فعالان، از ساعات انتهایی روز چهارشنبه معامله‌گران با جوسازی پیرامون برخی اخبار، قیمت‌ها را در مسیر افزایشی قرار دادند.

 

در پنجمین روز هفته، دلار با کاهش زیاد حتی به زیر مرز ۸ هزار تومانی رفت؛ با این حال، به گفته برخی بازیگران، پخش اخباری از اظهارات یک نماینده مجلس مبنی بر ممنوعیت واگذاری سکه‌های پیش‌فروش موجب شد که شماری از معامله‌گران با جوسازی پیرامون آن قیمت‌ها را در بازار سکه و ارز بالا ببرند.

 

همچنین، روز پنج‌شنبه شایعاتی در کانال‌های اطلاع رسانی با این مضمون منتشر شد که ممکن است بازار ثانویه ارز با کف و سقف مشخصی آغاز به کار کند و حتی برخی عنوان کردند، ممکن است این قیمت در کانال ۵ هزار تومانی کشف شود. خبر سومی که در بازار اثر داشت، از آن‌سوی مرزها بود. اعلام خبری مبنی بر تحریم وارد‌کنندگان نفت از ایران فضای ارزی را متاثر کرد. البته در روز انتهایی هفته خبر متفاوتی به معامله‌گران رسید که ممکن است آمریکا برخی کشورها را در زمینه خرید نفت ایران از تحریم‌های خود به‌صورت موردی معاف کند.

 

افزایش قیمت در فضای غیرشفاف

در کنار خبر بررسی ممنوعیت واگذاری سکه‌های پیش فروش، شایعات پیرامون بازار ثانویه ارز و ایجاد سقف و کف در آن، فضای معاملات بازار آزاد را تحت‌تاثیر قرار داد. احتمال وقوع چنین اتفاقاتی، نوسانگیران را به افزایش بیشتر قیمت امیدوار کرد و آنها در نبود فضای شفاف در بازار توانستند در مقطعی حتی قیمت دلار را تا کانال ۸ هزار و ۳۰۰ تومان بالا ببرند. از نظر معامله‌گران، هر گاهقیمت دلار فاصله زیادی با قیمت بازار آزاد داشته باشد، از یک‌سو زمینه تقاضای کاذب بالا خواهد رفت و از سوی دیگر به احتمال زیاد صادر‌کنندگان از عرضه ارز خود به‌صورت کامل جلوگیری می‌کنند. در واقع تعیین سقف و کف در بازار دوم همان نتیجه را به‌دنبال خواهد داشت که تعیین نرخ ۴هزار و ۲۰۰ تومانی به‌دنبال داشت.

 

برجسته شدن اخبار منفی در بازار

در روزهای اخیر اخبار منفی توجه بیشتری را در بازار به خود جلب می‌کنند و در سطح وسیع‌تری نیز پخش می‌شوند. به‌عنوان مثال زمانی که رئیس‌جمهوری در صحبت‌های خود بیان کرد هیچ کمبود ملموس فیزیکی در زمینه ارز و ریال نداریم، خبر دیگری به‌صورت موازی در کانال‌های اطلاع‌رسانی معامله‌گران با این مضمون برجسته شد که محمدباقر نوبخت از مردم درخواست کرد، که ارز و سکه‌های خود را به بازار بیاورند؛ خبری که این گونه القا می‌کرد، دولت ارز و سکه به اندازه کافی در دسترس ندارد. در چنین شرایطی که بازار به اخبار پیرامون ارز و سکه حساس است، از ساعات انتهایی روز چهارشنبه، معامله‌گران به صحبت‌های یک نماینده مجلس واکنش نشان دادند.

 

روز چهارشنبه، یک عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: براساس طرح دو فوریتی ممنوعیت واگذاری سکه به‌صورت نامحدود، هم عرضه و تقاضای سکه در بازار مدیریت می‌شود و هم از تصاحب مقدار هنگفت سرمایه در یک شب توسط یک فرد جلوگیری می‌کند. علی بختیار در گفت‌وگو با «ایسنا» درباره جزئیات طرح دو فوریتی ممنوعیت واگذاری سکه به‌صورت نامحدود، بیان کرد: متاسفانه ما افرادی داریم که ۳۰ هزار تا ۴۰ هزار سکه پیش‌خرید کرده‌اند. در این طرح در واگذاری سکه‌ها محدودیت در نظر گرفته می‌شود؛ به‌عنوان مثال اگر کسی ۳۰ هزار تا ۴۰ هزار سکه پیش‌خرید کرده باشد، ۱۰ سکه را تحویل می‌گیرد و مابقی پول به آن بازمی‌گردد.

 

احتمال عدم‌تحویل سکه‌های پیش‌فروش موجب شد التهاب بازار تا حدی بالا برود. تحلیلگران نیز باور دارند چنین اقداماتی موجب می‌شود که اعتماد به سیاست‌گذار پولی از میان برود و حجم نقدینگی با شدت بیشتری به سوی بازارها روانه شود. در واقع، اگر طرح پیش‌فروش سکه در ابتدا مناسب اجرا می‌شد، شاید بسیاری از مشکلات ایجاد‌شده کنونی را به‌دنبال نداشت؛ ولی زمانی که با قواعد آن زمان به مردم سکه‌ای فروخته شده است، سیاست‌گذار برای حفظ اعتماد عمومی باید به تعهدات خود پایبند بماند.

 

در این میان، به‌نظر می‌رسد، افراد مسوول نیز در روزهای حساس کنونی باید با دقت بیشتری در مورد بازار ارز و سکه سخن بگویند؛ چراکه به‌نظر می‌رسد در شرایط مبهم کنونی و بازار غیرشفافی که وجود دارد، نوسانگیران با جوسازی پیرامون هر خبری و القای فضای نا اطمینانی و بی‌اعتمادی خریداران جدیدی را به بازار بکشانند.

 

این نکته را نیز باید در نظر داشت، وقتی قیمت دلار یا سکه تحت‌تاثیر اطلاعات گمراه‌کننده‌ای بالا می‌رود، به آسانی با شفاف‌سازی بازارساز نیز به سطوح پیشین بازنمی‌گردد. به‌عنوان مثال روز گذشته، سیاست‌گذار در مورد سکه‌های پیش‌فروش شفاف‌سازی و عنوان کرد به تعهدات خود پایبند است. با این حال، این خبر تنها ضربه‌گیر افزایش قیمت شد و نتوانست قیمت‌ها را به سطوح پیشین بازگرداند. روز پنج‌شنبه دبیرکل بانک مرکزی درخصوص وعده تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده توسط بانک مرکزی گفت: این بانک متعهد به تحویل تمامی سکه‌های پیش فروش شده است و آمادگی کامل برای این امر وجود دارد.

 

در‌حالی‌که در اخبار به‌گونه‌ای مطرح می‌شود، عده محدود سکه‌های پیش‌فروش را خریداری کرده‌اند، آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد ۵۰ نفر تنها ۵ درصد از این سکه‌ها را خریداری کرده‌اند. تحلیلگران باور دارند، نباید به‌واسطه این حجم محدود اعتماد ۹۵ درصد خریداران و مردم را به سیاست‌گذار پولی کمرنگ کرد؛ چراکه بی‌اعتمادی سرآغاز ورود موج جدیدی از تغییرات قیمتی در بازار خواهد بود و حتی اثرات درازمدتی به‌دنبال خواهد داشت.

 

به عنوان مثال، زمانی که مردم در اوایل دهه ۹۰ ارز خود را به بانک‌ها سپردند و به جای آن معادل ریالی ارز سپرده‌گذاری به آنها تحویل داده شد، بخشی از اعتماد عمومی از بین رفت. چنانکه در فضای کنونی برخی معامله‌گران و نوسان‌گیران در مورد سپرده‌گذاری ارزی در بانک‌ها به مردم عادی هشدار می‌دهند.

 

بازگشت بازارها به زیر سطوح روانی؟

فضای بازار ارز در انتهای هفته بیشتر تحت‌تاثیر اخبار منفی بود؛ ولی به نظر می‌رسد در روزهای ابتدایی هفته جاری اخبار مثبت دست بالا را در بازار داشته باشند. خبرهایی مبنی بر عدم بازگشت ایران به لیست سیاه FATF و معافیت موردی خریداران نفت ایران از تحریم توسط آمریکا می‌توانند خریداران بازار را به عقب‌نشینی وادارند و انتظارات افزایشی را تا حدی کمرنگ کنند.

 

در این میان، برخی فعالان انتظار دارند،  آغاز به کار اوراق پیش‌فروش سکه در بازار بورس موجب شود که نوسانات در بازار طلا نیز با کاهش مواجه شود. آنها باور دارند، در شرایط فعلی اونس جهانی نه تنها افزایش قیمتی خاصی را از خود نشان نداده است، بلکه با سقوط به سوی محدوده هزار و ۲۵۰ دلاری، ممکن است افت بیشتری را تجربه کند. در این میان، از نظر آنها، عرضه بیشتر در بازار سکه و بازگشت تعادل به بازار می‌تواند تقاضا را مدیریت کند. خبر تصویب بسته حمایتی اروپا از ایران در راستای برجام نیز می‌تواند فضای ارزی را متاثر کند.

 

ارز,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش