شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۶ - ۰۴ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۰۹۴۷
اخبار فلزات، طلا و ارز

صادرات طلا واقعیت ندارد

صادرات طلا,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز
رئیس انجمن طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی خراسان‌رضوی گفت: مالیات ارزش افزوده سبب تضعیف کارگاه‌های تولید طلا شده است.

به گزارش تسنیم، طلا و بازار آن مقوله‌ای است که در چند ماه اخیر به علت برخی از افت و خیزها، مورد توجه مردم و فعالان اقتصادی قرار گرفته و فعالان در این بخش نیز اعتراضات و گلایه‌های زیادی در مورد وضعیت اقتصادی داشته‌اند.

 

تسنیم گفت‌وگویی با شهرام مرصعی؛ رئیس انجمن طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی خراسان‌رضوی داشته که مشروح آن در زیر آمده است.

 

در بخش طلا و جواهر هم‌اکنون التهابات زیادی وجود دارد به‌گونه‌ای که نسبت به سایر بخش‌های اقتصادی بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد علت این امر چیست؟

 وقتی که اقتصاد کلان یک کشور با مشکلاتی مواجه می‌شود، بخش‌های زیرمجموعه اقتصاد نیز متعاقب آن درگیر می‌شوند و یکی از مشاغلی که تأثیر بسیار زیادی از مشکلات اقتصادی اخیر گرفته، صنف ما است و آن هم به این علت است که چرخش اقتصادی به صفر رسیده و تا زمانی که در وضعیت باثباتی از نظر اقتصادی قرار نگیریم باز هم همین شرایط را داریم.

 

ساختار صنف شما به چه صورت است؟ آیا بیشتر واحدها در این بخش از دسته خرد هستند؟

تقریبا از دسته خرد هستند، البته ما واحدهای تولیدی و صادراتی هم داریم که موضوع صادرات با توجه به مشکلاتی که در سال‌های اخیر به وجود آمده تقریبا از بین رفته است.

 

در اظهار‌نظر برخی از کارشناسان اقتصادی دیده می‌شود که اعتقاد دارند قیمت طلا و جواهر دارای حباب است و علت اصلی رکود حاکم بر این بخش نیز همین موضوع است. شما در مورد این مسئله چه نظری دارید؟

اولا این حباب مربوط به خود طلا و جواهر نیست، این مسئله معلول افت ارزش واحد پول داخلی در برابر پول‌های خارجی به ویژه دلار است و به همین علت، تمام کالاهایی که به صورت مستقیم با این امر ارتباط داشته، افزایش قیمت داشته‌اند؛ در واقع باید این را گفت که کالاهای مانند طلا افزایش قیمت نداشته‌اند بلکه ریال کاهش ارزش داشته است.

 

همچنین با این افزایش قیمت، همه به سمت خرید دلار، سکه و طلا به‌صورت آب شده روی آوردند و تقاضا بالا رفته و عرضه از محدوده‌ای خاص خارج نشد و نتیجه این عدم تعادل، سبب به وجود آمدن یک حباب شد و این را باید سیستم کلان اقتصادی کشور کنترل می‌کرد و این اقدامات انجام نشد.

 

هم اکنون هم اگر شاهد این هستیم که قیمت طلا پایین آمده و در واقع ارزش ریال بالا رفته، بنده اعتقاد دارم که فقط محدود کردن معاملات و چرخش مالی کلان کشور است که سبب رشد ارزش ریال شده؛ اگر ما دوباره به مراودات طبیعی برگردیم باز هم با افزایش قیمت طلا مواجه می‌شویم.

 

در استان خراسان رضوی زمینه صادرات طلا وجود داشته و افت ارزش پول ملی معمولا سبب افزایش صادرات می‌شود چراکه قیمت مصرف کننده را کاهش می‌دهد با این اوصاف به چه علت شما می‌گویید که این وضعیت در صادرات طلا اخلال ایجاد کرده است؟

مسئله کاهش ارزش پول کشور و اینکه سبب می‌شود که صادرات رونق بگیرد امری درست بوده اما اینکه چه قدر ارزش این پول کاهش داشته باشد و با چه شیب و چه درصدی کاهش داشته باشد، امری بسیار مهم است.

 

قانونی که شما به آن اشاره می‌کنید زمانی صادق است که مراودات اقتصادی درست و در سیستم تجارت آزاد داشته باشیم؛ دوما میزان افت ارزش پول ملی باید بسیار کم و پله‌ای باشد؛ همچنین این اقدام باید با شفافیت صورت بگیرد تا تولیدکننده بتواند برای آن برنامه‌ریزی کند اما این اتفاقاتی که هم اکنون رخ داده حالت سرطانی داشته و اصلا نمی‌توان برای آن برنامه‌ریزی داشت.

 

هیچ وقت برای موضوع ورود، تولید و صادرات طلا به بازارهای جهانی برنامه‌ریزی نداشته‌ایم و اگر صادرات طلا رخ داده باید مستندات آن ارائه شود تا بتوان در ادامه برای آن برنامه‌ریزی کرد.

 

در خراسان‌رضوی هم معادن طلا داریم و هم کارگاه‌های تولید طلا؛ اما همکاران شما از وضعیت قاچاق گلایه‌مند هستند، آیا در این وضعیت اصلا قاچاق  طلا صرفه هم دارد؟

این مسئله‌ای که شما بیان می‌کنید در چند سال گذشته ما با آن درگیری‌های زیادی داشته‌ایم و یکی از بزرگ‌ترین ضرباتی که به تولید ما خورد از همین  مسئله بود؛ البته باید این را گفت که قاچاق خودش معلول اتفاقات دیگری است؛ اگر می‌خواهیم که قاچاق را کنترل کنیم باید تولیدکننده داخلی مورد تشویق و حمایت قرار بگیرد؛ در کشورهای دیگر تولیدکنندگان بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند اما هم اکنون همه درها به روی ما بسته است.

 

موضوع اصلی فعالان اقتصادی در حوزه شما در وضعیت کنونی چیست؟

رکود بازار؛ قاچاق گرچه سابق بر این مشکلات زیادی را برای ما به وجود آورده بود، تصور نمی‌کنم که هم‌اکنون به همان شدت وجود داشته باشد؛ علت این گفته هم این است که این کار توجیه اقتصادی ندارد؛ هم اکنون طلای ساخته شده به فروش نمی‌رود و منطقی نیست که فرد خطرات قاچاق را به جان بخرد.

 

پیگیری مشکلات شما در حوزه مالیات بر ارزش افزوده به کجا رسیده است؟

 

ساختار اخذ مالیات بر ارزش افزوده از دیدگاه ما دارای اشکالاتی است؛ باید وضعیت کشور خودمان را بسنجیم و با معیارهای کشور خودمان تمام جوانب را مورد بررسی قرار دهیم؛ این مالیات در صنف ما به صورت آزمایشی چند سال اجرا شد و مشکلات خود را نشان داد؛ این مالیات یکی از علل بسیار مهم در تضعیف کارگاه‌های تولیدی طلا است؛ رایزنی‌هایی برای کاهش مالیات بر ارزش افزوده صورت گرفته و ما صحبت‌های مثبتی را شنیده‌ایم که امید می‌رود با اجرایی کردن آنها صنعت طلا و جواهر ارز سراشیبی سقوط نجات پیدا کند.

 

 

فروش واحدهای شما در شب یلدا چگونه بود؟ آیا شما هم از ورود سایت‌‌ها و شبکه‌های اجتماعی به مسئله فروش طلا شکایت دارید؟

بنده تصور دارم که مردم هم در مورد خرید طلا از کانال و یا سایت‌های اینترنتی راغب نیستند به ویژه اینکه در مورد اصالت آن اطمینان نداشته باشند چرا که ریسک بالایی دارد و شخصا اعتقاد دارم که تمام این بخش‌ها باید در قالب قانونمند فعالیت داشته باشند بنده هم موافق این امر نیستم.

 

همچنین باید این را گفت که هفته منتهی به شب یلدا یکی از ساکت‌ترین و بی‌حرکت‌ترین هفته‌های کاری ما در چند ماه گذشته بوده و برعکس اینکه انتظار می‌رفت بازار رونق داشته باشد، خرید و فروش بسیار کم بود. عوامل مختلف سبب می‌شوند که خرید و فروش‌ها کم و یا زیاد شوند؛ حتی در زمان مناسبت‌ها وقتی ادعا می‌شود که سیر نزولی قیمت‌ها ادامه دارد عده زیادی دست از خرید می‌کشند تا در پایین‌ترین قیمت ممکن خریداری کنند.

 

فکر می‌کنید تا عید نوروز ما همچنان شاهد روند کاهشی قیمت طلا باشیم؟

تعداد زیادی از همکاران بنده چنین تصوری دارند و علت آن هم کنترل بسیار شدید روی ریزش قیمت دلار بوده و بنابراین دولت باید سعی خود را بر این بگذارد که قیمت را به گونه‌ای ثابت نگاه دارد که افراد از ثبات آن اطمینان داشته باشند و مردم بدانند که این ثبات براساس معیارهای اقتصادی است نه از روی معیارهای غیراقتصادی.

 

هم اکنون مواردی که مطرح می‌شوند تنها پیش‌بینی هستند؛ البته شاید کلمه پیش‌بینی هم درست نباشد چراکه این کلمه دارای بار معنایی است که به پایه‌های علمی گفته‌های فرد دلالت دارد؛ چیزهایی که ما می‌گوییم بیشتر به پیشگویی شباهت دارد برای اینکه هیچ کس اطلاعات درستی ندارد و اطلاعات ما محدود و بعضا غلط هستند؛ در نتیجه ما همه تنها حدس‌هایی‌ می‌زنیم که مشخص نیست درست باشد یا غلط.

 

آیا اعضای صنف شما در اثر التهابات اقتصادی ریزش داشته‌اند؟

اگر بخواهم آمار دقیقی به شما بدهم بسیاری از واحدهای تولیدی به حالت تعطیل و یا نیمه تعطیل درآمده‌اند و برای واحدهای صنفی هم وضعیت به همین صورت است و امیدی برای بازگشایی مجدد واحدهای تولیدی حداقل ندارم؛ به این علت که آغاز به کار تولید پیش‌‌زمینه بسیار مشکلی نیاز دارد که به نقطه شروع، سربه‌سری و بازدهی اقتصادی برسد؛ وقتی یک واحد اقتصادی از فعالیت می‌ایستد و یا با نیمی از ظرفیت خود فعالیت می‌کند دیگر نمی‌تواند به این راحتی به میزان تولید سابق خود بازگردد و به همین علت بنده این امر را در وضعیت فعلی کاملا بعید می‌دانم.

 

با این وضعیت پیشنهاد شما چیست؟

برای رفع مشکلات اقتصادی نمی‌توان به صورت دستوری اقدام کرد و باید از فعالان این حوزه کمک گرفت؛ در ۴ دهه گذشته شاهد آمون و خطا بوده‌ایم و دیده‌ایم زمانی که دستوری اقتصاد را کنترل کردیم بعد از اینکه سیاست ما تغییر کرده نه تنها همه فشار انباشته شده گذشته را دوباره متحمل شده‌ایم بلکه از نقطه‌ای که دوباره سیاست دستوری را اعمال کرده‌ایم به عقب هم برگشته‌ایم.

 

در سیاست‌های کلان اقتصادی باید تجدید نظر کرده و با افراد خبره این کار مشورت داشته باشیم؛ اما متأسفانه نه در بخش قانون‌گذاری، نه در بخش اجرا و نه در بخش نظارت این مسئله رعایت نمی‌شود و هر چه قدر فعالیت داریم باز هم مشاهده می‌کنیم که فرآیند رشد آنچنانی نداشته است.

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش