دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۰۰ - ۱۱ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۲۸۰۲
اخبار فلزات، طلا و ارز

دلار ارزان شد، صراف‌ها منتظر گرانی هستند

بازار ارز,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

این‌روزها نبض بازارهای پایتخت به تندی ماه‌های گذشته نمی‌زند. اگرچه هنوز قیمت‌ بسیاری از کالاهای اساسی دستخوش تغییر نشده؛ یکی از مثال‌های ملموس در این باره به قیمت مرغ و گوشت قرمز مربوط است که بر اساس گزارش‌ها در هفته‌های اخیر با روندی رو به رشد در حرکت بوده‌اند.

 

در کنار آجیل و بسیاری از کالاهای اساسی که در ماه‌های اخیر همپای دلار گران شده‌اند و با وجود شیب رو به پایین قیمت‌ها در بازار ارز، هر روز خبر گرانی آن‌ها در تارنمای رسانه‌ها دیده می‌شود، گزارش‌ها از بازار مسکن نیز قابل‌توجه است؛ به‌طوری‌که وقتی در پایان آذرماه بانک مرکزی، از افزایش ۹۱.۸ درصدی قیمت مسکن نسبت به سال گذشته خبر داد، این سوال مهم در ذهن مردم ایجاد شد که چرا با وجود روند کاهشی نرخ دلار، هنوز قیمت‌ها در دیگر بازارها رو به بالا است؟ پاسخ‌های روشنی در این زمینه وجود ندارد، هرچندکه به گفته تحلیل‌گران اقتصادی به دلیل چسبندگی قیمت در بازارهایی مانند مسکن، زمان زیادی لازم است تا قیمت‌ها افت کند.

 

حالا این اتفاقات در حالی رقم می‌خورد که حالا چند هفته‌ای می‌شود که قیمت ارزهای بین‌المللی، سکه یا طلا رو به پایین است و انتظار می‌رود تا این روند به دیگر بازارها نیز سرایت کند. دیروز تا لحظه تهیه این گزارش، روند رو به کاهشی از وضعیت قیمت ارزهای بین‌المللی به گوش می‌رسید، به‌طوری‌که هر دلار آمریکا با ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان و هر یورو با ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان روی میز معامله رفت. این روند در حالی جریان داشت که بانک‌ها دیروز نرخ خرید دلار را افزایش دادند و هر دلار را با قیمت ۱۰ هزار و ۷۰۲ تومان خریداری کردند.

 

دیروز همچنین ارز مسافرتی با ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان فروخته شد. در کنار روند رو کاهش قیمت ارزها، اتفاق قابل‌توجهی در بازار طلا و سکه افتاد که توجه بسیاری از رسانه‌ها را به خود جلب کرد. دیروز با وجود اینکه قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی در حال کاهش بود، قیمت سکه و طلا در بازارهای داخلی رو به رشد بود و قیمت هر قطعه سکه در بازار تهران به ۳ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان رسید که نسبت به روز یکشنبه رشد کرده بود.

 

این در حالی است که در اواخر هفته گذشته، با وجود افزایش نرخ طلا در بازارهای جهانی نرخ سکه کاهش داشت.گفتنی است که قیمت طلا در بازارهای جهانی برای تعیین قیمت سکه و طلا در بازارهای داخلی از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که قیمت سکه و طلا بر اساس نرخ دلار و طلای جهانی تعیین می‌شود و به همین دلیل روند معکوس در بازارهای داخلی مثل چند روز گذشته توجه فعالان بازار را به خود جلب کرده بود.

 

بانک مرکزی چه می‌کند؟

با این اوصاف اما به نظر می‌رسد صرافی‌ها و فعالان بازار طلا و سکه روزهای رکود را در چهارراه استانبول سپری می‌کنند. دیروز برخی رسانه‌ها این‌طور خبر دادند صرافی‌ها فعلا خرید و فروش ارز نمی‌کنند، چیزی شبیه به نیمه تعطیل بودن بازار تا اطلاع ثانوی. گویا با توجه به تلاش بانک مرکزی برای ثابت نگاه داشتن نرخ ارز، هنوز برخی از فروشندگان منتظر گرانی هستند و به همین دلیل فعلا دست از خرید و فروش کشیده‌اند. البته این تحلیلی است که هیچ‌کدام از صرافی‌هایی که «همدلی» از آنها پرس و جو کرد، آن را تایید نکرده و به نوعی حاشیه رفتند.

 

گفت‌وگو با فعالان بازار نشان می‌دهد که از هفته‌ها پیش صف‌های خرید و فروش در این بازار به تعطیلی کشیده شده و گویی بازار دست از تکاپو برداشته است. مصطفی خانزادی، کارشناس بازار ارز، در این باره به «همدلی»، می‌گوید: « فعلا نرخ انواع ارز در بازار کاهشی بوده و جهشی در بازار رخ نداده است. » به گفته این کارشناس «اگر مدیریت بانک مرکزی ادامه داشته باشد اتفاق خوبی است. البته هنوز تاثیر این اتفاق بر دیگر بازارها نرسیده و اگر این روند در بازارهای دیگر نیز تاثیر گذار باشد، می‌توان گفت که مدیریت قیمت ارز به هدف خود رسیده است.»

 

خانزادی همچنین بر این باور است مردم سرمایه‌ای برای خرید و فروش ارز ندارند و دیگر برای خرید دلار یا یورو در مقابل صرافی‌ها صف تشکیل نمی‌دهند. او از اتفاقی حکایت می‌کند که در ماه‌های گذشته بر اساس آمارهای غیر رسمی، ۲۰ میلیارد دلار ارز خانگی را برای اقتصاد ایران رقم زده بود و خیلی از مردم را برای خرید و فروش ارزهای بین‌المللی راهی چهارراه‌استانبول کرده بود. اما حالا به گفته فعالان بازار دیگر کسی هیجان این معاملات را ندارد.

 

بهانه‌جویی صرافان با چاشنی اعتراض به بانک مرکزی

این روزها صرافی‌ها کمتر خرید و فروش ارز انجام می‌دهند و پاسخ آن‌ها به مشتریان بیشتر مربوط به سیاست‌های اخیر بانک مرکزی است؛ موضوعی که در بلندمدت می‌تواند تاثیر منفی بر بخش ارزی و گردشگری کشور داشته باشد.

 

دیروز گزارشی در تارنمای برخی رسانه‌ها قرار گرفت مبنی بر اینکه پس از تغییرات ناگهانی در قیمت ارز از اوایل امسال، در اغلب روزها صرافی‌ها کمتر اقدام به خرید و فروش ارز می‌کنند و بسته به شرایط نرخ ارز، معمولا مراجعه‌کنندگان این جمله را از صرافان می‌شنوند که خرید یا فروش یا خرید و فروش ارز نداریم.

 

نکته جالب در این میان این است که وظیفه اصلی صرافی خرید و فروش ارز است، اما مدتی است شرایطی در بازار ارز ایجاد شده که صرافان چندان رغبتی به معامله ارز ندارند.

 

طبق گفته یکی از مراجعه‌کنندگان به بازار ارز، از روز گذشته از صبح تا عصر برای فروش ۲۰۰۰ یورو به بازار مراجعه کرده و این در حالی است که نتوانسته ارز خود را به هیچ‌یک از صرافی‌ها بفروشد.

 

به گفته او ، صرافی‌ها در پاسخ به چرایی عدم خرید ارز از مشتریان می‌گویند «امروز دیگر نمی‌توانند ارز خریداری شده را بفروشند و سقف ۱۰۰ میلیون تومانی انتقال وجه آن‌ها نیز پر شده است.»

 

هرچند که صرافان الزامی به خرید ارز ندارند و می‌توانند از خرید ارز خودداری کنند، اما به نظر می‌رسد نحوه پاسخ آن‌ها به چرایی این موضوع به نوعی لحنی اعتراضی به سیاست‌های اخیر بانک مرکزی دارد.

 

براساس دستورالعمل خرید و فروش ارز توسط صرافی‌ها، صرافان باید خرید و فروش ارز خود را در سامانه سنا ثبت کنند و به میزانی که ارز از مشتری می‌خرند، می‌توانند با مابه‌التفاوت ۱۰۰ تومان به متقاضیان بفروشند. از سوی دیگر، سقف خرید ارز توسط متقاضیان حداکثر ۲۰۰۰ یورو است که همین موضوع سبب شده صرافان نتوانند ارز خود را به سرعت بفروشند.

 

پیش‌تر کامران سلطانی‌زاده، سخنگوی کانون صرافان ایرانیان درباره تلاش بانک مرکزی برای خرید ارز صادرکنندگان توسط بانک‌ها، اظهار کرده بود که در حال حاضر، صراف‌ها به دلیل اینکه نمی‌توانند ارز را بفروشند، خرید چندانی هم نمی‌کنند.

 

او با اشاره به بخش‌نامه‌های متعدد ارزی دولت و بانک مرکزی در ماه‌های اخیر، گفت که البته قطعا پشت این تصمیمات، سیاستی وجود دارد که اصل سیاست، قابل قبول به نظر می‌رسد و آن‌ هم مدیریت مصرف ارز در شرایط فعلی است، اما مشکلی که برای صرافان پیش آمده این است که صرافی‌ها نمی‌توانند مثل قبل ارز را خرید و فروش کنند و این موضوع هزینه‌ها را برای آنها افزایش داده است.

 

 

hamdelidaily.ir
  • 22
  • 10
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش