سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۵۳ - ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۷۸۸۵
اخبار فلزات، طلا و ارز

نورسیده‌ های فهرست ارزی

دریافت کنندگان ارز نیمایی
نیمی از ۲۰ شرکت بزرگ بازرگانی دریافت کننده ارز نیمایی، کمتر از شش سال سابقه فعالیت دارند. این حقیقتی است که با بررسی فهرست منتشرشده توسط بانک مرکزی از دریافت‌ کنندگان ارز دولتی و نیمایی هویدا می‌شود و می‌تواند منشأ سؤالات بسیاری درباره ساختار اقتصاد ایران باشد.

اگرچه برخی از این شرکت ‌های تازه ‌تأسیس در واقع نام ‌هایی تازه برای ادامه فعالیت شرکت ‌های قدیمی ‌تر هستند، برخی دیگر از این شرکت ‌ها که موفق شده‌اند بیشتر از فعالان قدیمی و ریشه‌ دار اقتصاد ایران ارز دریافت کنند، حقیقتا نورسیده و البته، نورِ دیده هستند؛ مجموعه‌ای از شرکت ‌های تازه‌ رسیده که نام‌ های گوناگونی، از نزدیکان سیاست‌ مداران تا متهمان دادگاه‌های مفاسد اقتصادی اخیر در میانشان دیده می‌شوند.

تاخت و تاز تازه ‌رسیده‌ ها

نگاهی به ۲۰ شرکت بازرگانی صدر فهرست دریافت ‌کنندگان ارز نیمایی نشان می‌دهد متوسط عمر این شرکت ‌ها که جمعا بیش از نیم‌میلیارد یورو ارز دریافت کرده‌اند تنها ۱۰ سال است و عمده شرکت‌ هایی که عمری بیشتر از ۱۰ سال دارند نیز نمایندگان شرکت ‌های معتبر بین ‌المللی هستند که همچنان به واردات و ارائه خدمات پس از فروش به مشتریان این شرکت‌ها مشغول‌اند. در میان این ۲۰ شرکت فقط یک شرکت در دهه ۵۰ تأسیس شده و هیچ ‌یک از شرکت ‌ها در دهه ۶۰ شکل نگرفته‌اند. همچنین تنها دو شرکت در دهه ۷۰ تأسیس شده و هفت شرکت نیز در دهه ۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. به این ترتیب می‌توان گفت نیمی از ۲۰ شرکت بازرگانی که بیشترین ارز نیمایی را در سال گذشته دریافت کرده‌اند، در شش سال اخیر تأسیس شده‌اند.

قدیمی ‌ها

قدیمی ‌ترین شرکت در میان ۲۰ شرکت بازرگانی که بیشترین ارز نیمایی را دریافت کرده‌اند، شرکت پوبر است. این شرکت که در سال ۱۳۵۸ تأسیس شده، در ۴۰ سال گذشته در زمینه واردات و توزیع محصولات زیبایی و مکمل‌های غذایی و دارویی فعالیت می‌کند و شعب گوناگونی نیز در سراسر کشور دارد. این شرکت در سال گذشته ۲۹ میلیون یورو ارز نیمایی دریافت کرده است. دیگر شرکت قدیمی این فهرست ۲۰تایی، شرکت سام‌الکترونیک است که نمایندگی شرکت سامسونگ را در ایران برعهده دارد و از سال ۱۳۷۵ فعالیت خود را آغاز کرده است. این شرکت نیز سال گذشته ۲۹ میلیون یورو ارز نیمایی برای واردات دریافت کرده است و باید توجه داشت که این رقم، فارغ از ارقامی است که شرکت‌ های وابسته به این مجموعه بزرگ برای واردات محصولات فناوری در سال گذشته دریافت کرده‌اند. دیگر شرکت قدیمی فهرست شرکت بازرگانی افزون‌روان است که محصولات روان‌کاری و روغن پایه را وارد می‌کند و در سال ۱۳۷۸ تأسیس شده است. این شرکت ۱۸ میلیون یورو ارز نیمایی برای واردات دریافت کرده است.

 

نوجوان‌ها

به جز سه شرکتی که نام برده شد، دیگر رد پایی از شرکت‌های تأسیس‌شده در دهه ۵۰، ۶۰ و ۷۰ در فهرست ۲۰ شرکت بزرگ بازرگانی دریافت‌کننده ارز نیمایی دیده نمی‌شود. دسته نوجوان ‌ها، یا شرکت‌هایی که در دهه ۸۰ تأسیس شده‌اند، هفت عضو دارد که شرکت توسعه و تجارت سراج ‌گستر بین‌ الملل در صدر آنهاست. شرکتی که بیشترین ارز نیمایی برای واردات را در میان شرکت‌ های بازرگانی در سال گذشته دریافت کرده و از واردکنندگان بزرگ محصولات فناورانه و قطعات رایانه است. این شرکت ۴۹ میلیون یورو ارز نیمایی در سال گذشته دریافت کرده است. از دیگر شرکت‌های بازرگانی بزرگ دسته نوجوان‌ها شرکت توسعه فن‌ افزار توسن است که بیش از ۳۳ میلیون یورو ارز نیمایی برای واردات دریافت کرده و در زمینه فناوری فعالیت می‌کند. شرکت پارس شایان مهر، نماینده محصولات زیمنس در ایران و شرکت بی.ای.تی پارس، نماینده محصولات دخانی BAT در ایران (که چند برند معتبر سیگار آن در کشور عرضه می‌شود) دو شرکت دیگر دسته نوجوان‌ها هستند که هر کدام بیش از ۲۷ میلیون یورو ارز نیمایی برای واردات دریافت کرده‌اند. شرکت بعدی دسته نوجوان‌ ها نیز نماینده یک شرکت خارجی است. 

 

شرکت سیستم و خدمات اریکسون همان ‌طور که از نامش پیداست، نماینده محصولات اریکسون در ایران است و سال گذشته ۲۲ میلیون یورو ارز نیمایی دریافت کرده است. شرکت شکوفامنش نمونه جالب دیگری از شرکت‌های دسته نوجوان است. این شرکت که واردکننده مجموعه‌ای از محصولات زیبایی، آرایشی و پیرایشی است در حالی با تاریخ تأسیس در سال ۱۳۸۶ در دسته نوجوانان قرار گرفته که سابقه فعالیت اقتصادی صاحبان آن، یعنی خانواده شگفتی، بیش از هفت دهه است؛ موضوعی که درباره برخی از شرکت‌های دیگر این فهرست نیز صادق است. شرکت توسعه و تجارت خوشگامان راه پارسیان که واردکننده محصولات فناوری و رایانه‌ای است نیز آخرین شرکت این دسته است که در دهه ۸۰ تأسیس شده است.

تازه ‌رسیده ‌ها

در میان شرکت ‌های تازه ‌رسیده، شرکت فدک یاس اسپادانا بیشترین ارز نیمایی را دریافت کرده است. این شرکت که نامش به واسطه جنجال ‌های پیرامون فروشگاه رفاه برای خوانندگان آشناست، در سال ۱۳۹۲ تأسیس شده و ۴۶ میلیون یورو ارز نیمایی دریافت کرده است. دیگر شرکت تازه‌رسیده فهرست که دومین شرکت بزرگ بازرگانی از نظر دریافت ارز است، شرکت نودیس‌پرداز است که سال ۱۳۹۴ تأسیس شده و ۳۳ میلیون یورو ارز برای واردات تلفن همراه دریافت کرده است. گفتنی است مدیرعامل این شرکت یکی از متهمان دادگاه ‌های ویژه مفاسد اقتصادی بود که به اتهام فعالیت‌های خلاف قانون شرکت از جمله گران ‌فروشی و مسائل ارزی محاکمه و مجوز شرکتش باطل شد. دو شرکت گلدیران سپهر و صنایع تهویه گلدیران پارس نیز نمایندگان شرکت ال‌جی در ایران هستند که اگرچه در ۱۳۹۳ شکل گرفته‌اند اما در واقع فرزندان شرکت بزرگ گلدیران هستند که نماینده ال‌جی در ایران محسوب می‌شود. شرکت کیاتجارت‌گستر پرتو، واردکننده محصولات گوناگون، دیگر شرکت تازه‌رسیده است که در سال ۱۳۹۵ تأسیس شده و سال گذشته ۲۷ میلیون یورو ارز برای واردات دریافت کرده است. 

 

شرکت بازرگانی بین ‌الملل دنیای معتمد پارسه نیز دیگر شرکت تازه‌ رسیده است که در سال ۱۳۹۲ تأسیس شده و سال گذشته ۲۴ میلیون یورو ارز دریافت کرده است. این شرکت نیز البته، مانند برخی دیگر از شرکت‌های این فهرست، اولین تجربه اقتصادی مدیرانش نیست. 

 

شرکت درخشان میوه روز بار، وارد کننده میوه ‌جات، دیگر شرکت تازه ‌تأسیس فهرست ماست که در سال ۱۳۹۶ تأسیس شده و سال گذشته ۲۱ میلیون یورو ارز دریافت کرده تا پانزدهمین شرکت بزرگ دریافت‌ کننده ارز نیمایی میان شرکت‌های بازرگانی باشد. شرکت بازرگانی سام‌ پارس نیز یکی از شرکت ‌های گروه سام است که در سال ۱۳۹۵ تأسیس شده و برای واردات محصولات سامسونگ ۱۹ میلیون یورو ارز نیمایی دریافت کرده است. شرکت زرین ‌نمای کاسپین نیز، دیگر عضو گروه تازه‌ رسیده‌ هاست که در سال ۱۳۹۳ تأسیس شده و برای واردات محصولات شرکت هایسنس به ایران، ۱۷ میلیون یورو ارز نیمایی دریافت کرده است.

دریافت کنندگان ارز نیمایی

 

 

sharghdaily.ir
  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش