چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۱۲ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۷۲۸۲
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

۹ باور غلط در مورد مسائل ژنتیکی که عموم افراد آنها را باور دارند

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,مسائل ژنتیکی

فضای مجازی مملو از اطلاعات درست و گاها غلطی است که کاربران هر روز با آن ها مواجه شده و در پس ذهن خود نگه می دارند.

 

از جمله داده های اشتباهی که بسیاری از ما آن ها را باور داریم، می توان به موارد زیر اشاره کرد. به طور مثال، برخی باور دارند که سرطان ارثی است و از والدین به فرزندان منتقل می شود. اما واقعیت این است که فقط ۵ تا ۱۰ درصد از سرطان ها ریشه ژنتیکی دارند و بقیه بر اساس فاکتورهای دیگر پدید می آیند.

 

افرادی که از دو نژاد متفاوت هستند، زیبایی ظاهری بیشتری دارند

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,مسائل ژنتیکی مطالعات محققان دانشگاه براون در آمریکا نشان می‌دهد برخلاف مطالعات قبلی، اگزما در افزایش احتمال ابتلا به بیماری های قلبدر واقع باید گفت ژن ترکیبی موجب شکل گیری سیستم ایمنی قوی می شود. دانشمندان اعتقاد دارند، افرادی که چنین سیستمی دارند، میی توانند از نظر ظاهری بیشتر از بقیه جذاب به نظر برسند.

 

سرطان ارثی است

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,مسائل ژنتیکی واقعیت این است که فقط استعداد بدن برای ابتلا به سرطان موروثی است نه خود بیماری. فقط ۵ تا ۱۰ درصد از سرطان ها بر اثر ژنتیک پدید آمده اند. این حقیقت در مورد سرطان های معده، روده، سینه، ریه، تخمدان، سرطان پوست و لوسمی حاد مصداق دارد.

 

دوران طلایی انسان با داشتن DNA کامل دوباره بازخواهد گشت

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,مسائل ژنتیکی شاید بد نباشد بدانید که دوران طلایی، اولین دورانی است که انسان با ویژگی کمال و معصومیت در آن می زیسته است. همچنین، باید گفت که همه می دانیم که ژن ها دچار جهش می شوند. جهش های ژنتیکی در واقع نوعی خطای رندم در سیستم انتقال ژن ها هستند که می توانند در هر ناحیه‌ ای از DNA رخ دهند. این فرایند، گوناگونی ژنتیکی را در جمعیت افزایش می دهد زیرا جهش، منبع اصلی تفاوت های ژنتیکی است. اگر DNA واقعا بی نقص باشد، دگرگونی و تغییر به موجب کمبود تنوع، متوقف خواهد شد. پیامد این امر انقراض نسل بشر است.

 

بیماری های ذهنی و روانی موروثی هستند

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,مسائل ژنتیکی اگر والدین فرد از بیماری افسردگی رنج ببرید احتمال ابتلای وی به این بیماری دو برابر بیشتر از بقیه خواهد بود. این رقم در مورد بیماری های دو قطبی ۴ برابر و شیزوفرنی حدود ۸ برابر بیشتر از مردم عادی است. اما به این معنی نیست که فرزندان لزوما دچار این بیماری ها می شوند. باید بدانید که ریسک ابتلا به بیماری های روانی از والدین به کودک منتقل می شود، نه خود بیماری.

 

پس از جنگ بیشتر کودکان متولد شده پسر بودند

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,مسائل ژنتیکی بر خلاف فرضیه های بی پایه و اساس، ژنوم انسان منوط به رویدادهای جهان نیست. گامت ها قبل، در طول و پس از جنگ رفتار متفاوتی از خود بروز نمی دهند زیرا عملکرد آن ها به اتفاق های محیط ارتباطی ندارد.

 

تحلیل ژنوم افراد می تواند تعیین کننده قومیت آن ها باشد

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,مسائل ژنتیکی تعلق داشتن به یک قوم یا اقلیت خاص از طریق ژن تعیین نمی شود بلکه از روی تحصیلات، سنت های اجتماعی، خانواده و دیگر ویژگی های فرهنگی مشخص می گردد. به این ترتیب، می توان گفت که قومیت نیز همانند انتقال زبان است

 

تیزهوشی از طریق کروموزوم X منتقل می شود

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,مسائل ژنتیکی اگر قرار بود که تیزهوشی و ذکاوت از طریق کروموزوم اکس منتقل شود، پس زنان باید دو برابر بیشتر از مردان باهوش می بودند زیرا زنان دو کروموزوم اکس دارند.

 

اعتیاد (به الکل) از والدین به فرزند منتقل می شود

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,مسائل ژنتیکی فرزندی که والدین وی معتاد الکل هستند، استعداد و احتمال ابتلا به آن را از پدر مادرش کسب می کند، اما لزوما معتاد نمی شود. نقش ژن و شراط محیطی در معتاد شدن افراد با هم برابر و ۵۰ ۵۰ است.

 

ویژگی های شخصیتی از والدین به ارث می رسد

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,مسائل ژنتیکی این ادعا تا حدی صحت دارد: ویژگی ها و خصلت های شخصیتی ما ژنتیکی هستند اما شرایط محیطی نیز در این امر موثر هستند و نقش مهمی ایفا می کنند. تاثیرات محیطی می توانند گاها به پنهان شدن برخی از ژن ها منجر گردد. این مساله حتی در مورد دو قلوهای همسان با ویژگی های برابر نیز مصداق دارد. یعنی اگر شرایط رشد آن ها با هم فرق داشته باشد، رفتارها و باورهای متفاوتی پیدا خواهند کرد. برخی ژن ها بیشتر از بقیه موروثی هستند و از والدین به کودک منتقل می شوند، از جمله می توان به کج خلقی، زودرنجی و گرایش به ورزش، رابطه های اجتماعی، روان رنجوری و پایداری و تعهد در رابطه های طولانی اشاره کرد.
rooziato.com
  • 29
  • 15
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش