جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۴۱ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۳۰۲۲
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

پنج تکنولوژی آینده نگرانه صنعت خودرو که دهه ها قبل اختراع شده اند

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,خودروهای برقی

دیجیاتو/ هر روزه خبرهای زیادی از پیشرفتهای صورت گرفته در زمینه های مختلف به ویژه فناوریهای مرتبط با حوزه حمل ونقل به گوشمان میخورد؛ در ابتدای امر اینطور در ذهن می اید که این سیستم های جدید برای اولین بار وارد دنیای ما شده اند و به نوعی اختراع شده توسط شرکت هاییست که برای نخستین بار آنها را بطور گسترده در محصولات خود بکار میگیرند.

 

شاید این ذهنیت در بسیاری از موارد درست باشد اما نه دقیقا در همه آنها، در این فرصت شما را با چندین نمونه از استثنائات جالب در این زمینه آشنا خواهیم ساخت، با ما همراه باشید.

 

اتومبیل های خودران

 

امروزه برخی از شرکت‌های محترم در مورد فناوری اتومبیل خودران و اینکه آنها مبدع این تکنولوژی هستند، کمی اغراق را چاشنی کار خود کرده‌اند. البته این دلیل بر دروغگویی آنها نیست ،چراکه تکنولوژی مذکور توسط ایشان با فناوری روز ترکیب شده و به شکل کاملا کاربردی در اختیار ما قرار گرفته است. اما بحث ما بر سر اولین مرتبه بکارگیری این فناوریست.

 

شاید تعجب کنید اما نخستین بار خودرو خود ران در سال ۱۹۶۴در لابراتوار هوش مصنوعی استنفورد بصورت عملی آزمایش شد.

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,خودروهای برقی

خودروی مورد استفاده در این آزمایش قابلیت حمل مسافر نداشت و قدو قواره آن به سان یک اتومبیل مورد استفاده در ورزش گلف بود. تکنولوژی بکار رفته در این خودرو بر پایه یک عدد دوربین آنبرد (onboard) که از طریق یک سیستم وایرلس (بیسیم) به رایانه متصل میشد، استوار بود.

 

روش کار بدین گونه بود که تصاویر ضبط شده توسط دوربین به یک الگوریتم مهندسی ارسال میشد و این ساختار کامپیوتر مانند با تجزیه تحلیل آنها به صورت نوعی از نقشه سه بعدی محیط اطراف، دستورات لازم برای حرکت را به خودرو باز پس میفرستاد.

 

ایستگاه های تعویض باتری خودروهای برقی

 

اخیرا یک استارتاپ ایده استفاده از ایستگاه های تعویض باتری برای خودرو های برقی را مطرح کرده است.موضع آقای ماسک بعنوان مدیر اولین و بزرگترین شرکت توسعه دهنده اتومبیل های الکتریکی یعنی تسلا نیز درباره این ایده چندان مشخص نیست و احتمال آن میرود که ایده "شبکه ابرشارژرهای تسلا" سایه سنگینی بر مورد مذکور بیندازد.

 

بنیاد این ایده بسیار ساده است؛ شما خودروی خود را درون سیستمی که قادر به تعویض باتری خالی با یک نمونه کاملا شارژ شده است، پارک میکنید و منتظر تعویض باتری اتومبیل خود میشوید.

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,خودروهای برقی

این ایده برای اولین بار در دهه ۱۸۹۰ میلادی، پیش از اینکه بسیاری از شرکت های خودروساز کنونی وجود خارجی داشته باشند ، توسط یک موسسه کرایه تاکسی در نیویورک به مرحله اجرا گذاشته شد.

 

در آن زمان بسیاری از خودروها بر پایه الکتریسیته و بخار آب کار میکردند و شرکت تاکسیرانی مذکور نیز از این قاعده مستثنا نبود. رانندگان این شرکت پس از طی مسافتهای مشخصی به مرکز باز می گشتند و باتری سربی-اسیدی آنها با یک باتری کاملا شارژ شده تعویض میشد. متاسفانه این شرکت پس از حدود ده سال ورشکسته شد و اتومبیل های بنزینی و گازوئیلی جایگزین نمونه‌های برقی-بخار شدند.

 

ایستگاههای شارژ عمومی خودروهای برقی

 

بسیاری از تولیدکنندگان خودرو های الکتریکی در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، راه حل خود را برای رفع مشکل شارژ باتری محصولات خود داشتند.به طرز جالبی راهکار شرکت تسلا در این باره شباهت زیادی با اجداد غیر مستقیم خود دارد.

 

برخی از فروشندگان در آن زمان نقاط مختلفی را برای شارژ باتری در نظر گرفته بودند که رانندگان میتوانستند با پارک اتومبیل خود در آنجا، باتری را شارژ نمایند.

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,خودروهای برقی

بعضی دیگر پس از جمع آوری تعداد زیادی باتری خالی، به شارژ یکباره همه آنها می پرداختند. افرادی از بخش خصوصی نیز به ارائه خدمات شارژ باتری خودرو مشغول بودند.

 

به علت ناکافی بودن اینگونه از خدمات شارژ باتری، شرکت جنرال الکتریک به گسترش ابزاری موسوم به الکترنت(Electrant) پرداخت. الکترنت ها به باجه های تلفن عمومی شباهت داشتند و مالکان خودروها میتوانستند در آن محل باتری اتومبیل خود را شارژ نمایند.

 

تکنولوژی غیرفعال سازی برخی از سیلندرها حین روشن بودن موتور خودرو

 

بسیاری بر این باورند که این تکنولوژی به اوایل قرن۲۱ مرتبط است، مثلا کرایسلر ۳۰۰C در سال ۲۰۰۵ و حتی پیش از آن مرسدس S600 در سال ۲۰۰۱ به گمان برخی برای اولین بار از این فناوری بهره برده اند. بایستی خدمت این عزیزان عرض کنیم که کاملا در اشتباه بسر میبرند، چرا که اولین بار کادیلاک در سال ۱۹۸۱ با معرفی پیشرانه "L62 ‏"V8-6-4 ، این تکنولوژی را به مرحله انجام رساند.

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,خودروهای برقی

شرکت آنچنان اعتمادی به کارایی این سیستم داشت که آنرا در کلیه تولیدات خود به صورت استاندارد عرضه نمود و تنها کادیلاک سویل از این قاعده مستثنی شد.

 

این فناوری که Modulated Displacement نیز نامیده میشد قادر بود تا در طی یک رانندگی پایدار در بزرگراه ، دو تا چهار عدد از سیلندرهای موتور را از مدار خارج کند.

 

فناوری بازیابی انرژی ترمز و سیستم انتقال قدرت e-cvt

 

آیا گمان می برید بازیابی انرژی جنبشی ناشی از ترمزهای خودرو سیستمی جدیدست که به تازگی در برخی خودروهای مدرن و از نوع هیبرید بکار گرفته شده است؟ خیر، در اشتباهید زیرا ریشه این فناوری به اوایل قرن بیستم برمیگردد، جایی که در آن شرکتبیکر الکتریک درسال ۱۹۰۴ میلادی یک سیستم کاملا پیچیده را برای جذب انرژی جنبشی ترمزها بکار گرفت و از این انرژی برای شارژ باتری و یا استفاده مجدد از آن در سیستم ترمز ، بمنظور بهبود عملکرد ترمزها بهره جست.

 

در مورد سیستم انتقال قدرت ضریب متغیر پیوسته (e-cvt) نیز باید بگوییم که تعدادی از ساخته های هیبرید و لوکس شرکت اوون مگنتیک (owen magnetic) در طی سالهای ۱۹۱۵تا ۱۹۲۲ از یک نوع قوای محرکه مبتنی بر الکترومغناطیس استفاده می نمود.

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,خودروهای برقی

در این سیستم ،پیشرانه فاقد هرگونه ارتباط مستقیم با چرخهاست،بعلاوه فلایویل نیز در این پیشرانه حذف شده است.در عوض سیستم e-cvt تقریبا مشابه با تویوتا پریوس،یک موتور الکتریکی متصل به ژنراتور پیشرانه، نیروی لازم جهت چرخش شفت محرک و سپس انتقال آن به چرخها را تامین میکند.

 

در این سیستم پدال گاز وجود ندارد و در عوض از یک اهرم کوچک که موجب همنوایی سرعت موتور الکتریکی با پیشرانه احتراق داخلی میشود، استفاده شده است.

 

 

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش