سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۲۲ - ۰۸ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۱۹۲۸
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

حقایق عجیب و آزاردهنده درباره تنقلات محبوب شما

تنقلات,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها
تنقلات بخش بزرگی از زندگی ما را تشکیل می‌دهند. سینما بدون پاپ کورن نمی‌شود و چیپس هنگام تماشای تلویزیون در خانه لازم است. اما برخی از پرطرفدارترین و خوشمزه‌ترین خوراکی‌ها جنبه ناخوشایندی دارند که ممکن است از آن آگاه نباشید.

 تنقلات بخش بزرگی از زندگی ما را تشکیل می‌دهند. خوراکی‌های زنگ تفریح چیزی هستند که بیشتر ما با آن بزرگ شده ایم. سینما بدون پاپ کورن نمی‌شود و چیپس هنگام تماشای تلویزیون در خانه لازم است. هیچ وقت یک مهمانی بدون تنقلات و فینگرفود‌ها برگزار نمی‌شود. قفسه فروشگاه‌ها پر از خوراکی‌های متنوعی است که تا وعده غذایی بعدی شکم ما را سیر نگه می‌دارند. اما برخی از پرطرفدارترین و خوشمزه‌ترین خوراکی‌ها جنبه ناخوشایندی دارند که ممکن است از آن آگاه نباشید.

 

 

کرانچی ذهن شما را گیج می‌کند

انگشت‌های نارنجی هزینه کمی است که بابت این اسنک‌های پنیری پرداخت می‌کنید. کرانچی‌های کلاسیک از ۷۰ سال پیش وجود دارند. اما این ذرت‌های پنیری هنوز یکی از محبوب‌ترین خوراکی‌ها به شمار می‌روند. وقتی غذایی به سرعت در دهان شما آب می‌شود مغز را فریب می‌دهد که هیچ کالری مصرف نشده است. اگر مغزتان فکر کند هیچ کالری دریافت نکردید هیچ پیامی به معده شما نمی‌فرستد که احساس سیری کنید. این موضوع باعث می‌شود خیلی راحت یک بسته پفک بخورید که دقیقا همان چیزی است که تولیدکنندگان می‌خواهند.

 

تنقلات,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

چوب شور در محلول قلیایی غوطه ور می‌شود

برخی از چوب شورهای ترد و خوشمزه‌ای که می‌خوریم در یک ماده شیمیایی قوی خیس می‌شود که می‌تواند حتی شیشه را در خود حل کند. آب قلیایی معمولا برای ساخت زباله و باز کردن گرفتگی لوله استفاده می‌شود. قبل از اینکه چوب شور پخته شود در ترکیبی از آب و آب قلیایی غوطه ور می‌شود. اگر از این ماده استفاده نشود چوب شور‌ها به رنگ سفید از فر بیرون می‌آیند. ترکیبی از آب داغ و جوش شیرین نیز می‌تواند به عنوان عامل قهوه‌ای کننده استفاده شود، اما بسیاری معتقدند که آب قلیایی بهترین نتیجه را می‌دهد.

 

تنقلات,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

پاستیل‌ها فقط شکر و طعم دهنده نیستند

پاستیل‌ها خوشمزه و پر طرفدار هستند. آن‌ها حاوی پس مانده‌های کشتارگاه‌ها هم هستند. آن‌ها حاوی ژلاتین هستند که از کلاژن حیوانات به دست می‌آید. در قرون وسطی کشف شد که جوشاندن استخوان‌ها و پوست حیوانات درآب، مایع غلیظی تولید می‌کند که پس از سرد شدن سفت می‌شود. در آن زمان تهیه ژلاتین یک فرآیند طولانی وبد که شامل جوشاندن قسمت‌های مختلف حیوانات به مدت شش ساعت می‌شد و فقط خانواده‌های ثروتمند از پس چنین کاری برمی آمدند. امروزه ژلاتین در سراسر جهان تولید می‌شود؛ بنابراین نیاز نیست ثروتمند باشید تا از این خوراکی لذت ببرید.

 

تنقلات,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

فرنچ فرایز از چیزی که فکرش را می‌کنید بدتر است

 

فرنچ فرایز‌ها به علت سدیم و چربی بالا انتخاب خوبی محصوب نمی‌شوند. هم چنین آن‌ها حاوی ماده شیمیایی به نام آکریل آمید هستند.

 

آکریل آمید اولین بار در سال ۲۰۰۲ در غذاهای خاصی کشف شد و به دلیل تواناییش در ایجاد سرطان در حیوانات آزمایشگاهی عامل نگران کننده‌ای تشخیص داده شد. این ماده شیمیایی در سیب زمینی خام دیده نمی‌شود. بلکه هنگام پخته شدن در دمای بالا مثل سرخ کردن تشکیل می‌شود. محققان کشف کرده اند که فرنچ فرایز‌ها نسبت به غذاهای دیگر حاوی مقدار زیادی آکریل آمید هستند. سطح این ماده شیمیایی زمانی بالا می‌رود که فرآیند پخت در مدت طولانی یا با دمای بالا انجام می‌گیرد. به این معنی که سیب زمینی‌های سرخ شده نسبت به سیب زمینی‌های آبپز یا مایکروویو شده آکریل آمید بیشتری دارند. هم چنین فرنچ فرایزهای قهوه‌ای نسبت به زرد‌های طلایی آکریل آمید بیشتری دارند. آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، آکریل آمید ر. یک عامل سرطان زا معرفی کرده است. در مورد اکریل آمید در موادی که با غذا و نوشیدنی در تماس هستند قوانینی وجود دارد، اما در مورد خود غذا هیچ مقرراتی موجود نیست.

 

تنقلات,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

 

اسنک‌های میوه‌ای از آبنبات بهتر نیستند

 

اسنک‌های میوه‌ای به عنوان منبع ویتامین تبلیغ می‌شوند. روی بسیاری از بسته بندی‌های آن‌ها ذکر شده که با میوه واقعی ساخته شده و حاوی ویتامین سی مورد نیاز روزانه هستند. اما این معنی را نمی‌دهد که آن‌ها قابل مقایسه با توت فرنگی یا موز واقعی هستند. از نظر غذایی، اسنک‌های میوه‌ای بیشتر شبیه آبنبات‌ها هستند. اسنک‌های میوه‌ای فاقد فیبر هستند، ماده غذایی مهمی که در میوه‌های تازه وجود دارد. اگر دو بسته اسنک میوه‌ای بخورید همان میزان شکر و کالری دریافت کرده اید که یک بسته آبنبات بخورید.

 

تنقلات,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 منبع پنیری که می‌خورید را بدانید

پنیر یک میان وعده پرطرفدار است که در شکل‌های متنوعی یافت می‌شود. برخی پنیر‌ها با استفاده از آنزیم خاصی به نام رنت (مایه خمیر) تولید می‌شوند. این آنزیم شیر را در فرآیند پنیرسازی منعقد می‌کند. هم چنین این آنزیم در معده چهارم گوساله‌ها و دیگر پستانداران شیری جوان یافت می‌شود. رنت گاو طبیعی محصول جانبی گوشت گوساله است. رنت باید از گوساله‌های کشته شده قبل از اینکه از شیر مادر گرفته شوند استخراج شود. گوساله‌های بزرگتر که غله یا علف خورده اند سطح کمتری از این آنزیم را در معده خود دارند. به نظر می‌رسد رنت به طور تصادفی توسط مصریان باستان کشف شده است. آن‌ها شیر را در ظروفی از جنس معده حیوانات ذخیره می‌کردند و این آنزیم باعث می‌شد شیر در آن‌ها منعقد شود. برای کسانی که به دلایل اخلاقی گوشت مصرف نمی‌کنند این موضوع می‌تواند یک واقعیت ناخوشایند باشد.

 

تنقلات,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

پاپ کورن می‌تواند به ریه‌ها صدمه بزند

پاپ کورن یکی از قدیمی‌ترین تنقلاتی است که همه ما می‌شناسیم. باستان شناسان شواهدی پیدا کرده اند که نشان می‌دهد پاپ کورن ۶۷۰۰ سال پیش در پرو وجود داشته است. در آن زمان پاپ کورن با قرار دادن ذرت روی زغال داغ یا حرارت دادن مستقیم روی آتش ساخته می‌شده است. امروزه مایکروویو‌ها کمک کرده اند که بدون آتش درست کردن از خوردن پاپ کورن لذت ببریم. اما طعم کره‌ای آن که بوی خوبی هم دارد شامل مواد شیمیایی است. استنشاق این مواد شیمیایی موجب آسیب به ریه‌ها می‌شود. کارکنان کارخانه‌های پاپ کورن مایکروویوی به بیماری «پاپ کورن ریه» مبتلا می‌شوند که در آن کوچکترین راه هوایی ریه آسیب دیده، باریک می‌شود و تنفس را دچار مشکل می‌کند. اما فقط سازنده‌های آن در معرض این بیماری نیستند. فردی به نام «وین واتسون» پس از اینکه به مدت ده سال هر روز دو بسته پاپ کورن آماده کرد نیز دچار این بیماری شد.

 

تنقلات,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

bartarinha.ir
  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش