شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۱۰ - ۲۲ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۵۳۵۷
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

ثروتمندترین و اسرارآمیزترین دهکده چین!

دهکده هواکسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها
بنا بر این گزارش، این دهکده دو سال پیش پنجاه و پنجمین سال تأسیس خود را جشن گرفت. رسانه‌های رسمی چین از این‌ دهکده به عنوان نمودی از موفقیت کمونیسم بهره می‌برند. با ‌وجود این، برخی از افراد این‌ سیستم را به چالش می‌کشند و درصدد اثبات دروغین بودن شکوفایی دهکده هستند.

هواکسی دهکده‌ای در شرق چین است که در آن آسمان‌خراشی با ۷۲ طبقه وجود دارد. بالگرد‌ها برای جابجا کردن مسافران به‌ کار برده می‌شوند. ردیفی از ویلا‌های پر از امکانات در آن وجود دارد. هتلِ دهکده شامل سوئیت اصلی است که قیمت یک شب اقامت در آن ۱۱ تا ۱۳ هزار یورو است. در هتل مجسمه یک گاو نر از جنس طلا وجود دارد. به اینجا لقب «ثروتمندترین دهکده چین» داده شده ‌است.

بنا بر این گزارش، این دهکده دو سال پیش پنجاه و پنجمین سال تأسیس خود را جشن گرفت. رسانه‌های رسمی چین از این‌ دهکده به عنوان نمودی از موفقیت کمونیسم بهره می‌برند. با ‌وجود این، برخی از افراد این‌ سیستم را به چالش می‌کشند و درصدد اثبات دروغین بودن شکوفایی دهکده هستند.

دهکده هواکسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

آسمان‌خراش ۷۲ طبقه، تاکسی بالگردی و شماری از خانه‌های ویلایی بسیار لوکس با امکانات زیاد در این دهکده وجود دارد. هواکسی منطقه‌ای در شرق ایالت جیانگسو چین که به آن ثروتمندترین دهکده جهان اطلاق می‌شود. هر یک از جمعیّت دوهزار نفری، بیش از یک میلیون یوان معادل با ۱۴۳۰۰۰ دلار در بانک دارند. هر خانواده به محض انتقال به این‌دهکده یک‌خانه و یک اتومبیل دریافت می‌کند و نکته جالب این‌که به محض ترک دهکده همه دارایی‌های خود را از دست خواهند داد. هواکسی از طریق سیستم سِفت و سخت و از طریق شهر ژیانگیاین در ایالت جیانگسو، منطقه‌ای ساحلی معروف به محصولات زراعی فراوان و مناظر طبیعی زیبا اداره می‌گردد.

دهکده هواکسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

دهکده مذکور با شانگ‌های مرکز قدرت اقتصادی چین سوار بر اتومبیل دو ساعت فاصله دارد. چندین ‌سال هواکسی از سوی مسئولان چینی به عنوان شاخصی بر موفقیت و اثبات قدرت سیستم کمونیسم حاکم معرفی می‌شد که توانسته در نیم‌قرن روستایی فقیر را به منطقه‌ای ثروتمند تبدیل کند. در ورودی هواکسی یک تابلوی بزرگ وجود دارد که روی آن نوشته «روستای شماره یک زیر آسمان» که از دیگر صفت‌هایی است که چین به ‌این دهکده داده ‌است.

دهکده هواکسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

ثروت هواکسی هنگفت است، به گونه ای که اقتصاد سالانه آن بنا به آن‌چه در کتاب Economic Strategies and practice of Modern China آمده، صد میلیارد یوان برابر با ۱۴.۴ میلیارد دلار است. میانگین داد و ستد در آن ۱۲۲.۶۰۰ یوان برابر با ۱۷.۷۱۷ دلار؛ به عبارت دیگر، چهل برابر بیشتر از میانگین درآمد حاصل از مزارع کشاورزی در چین است.

در سال ۲۰۱۱ میلادی، سه میلیارد یوان معادل ۴۳۰ میلیون دلار برای ساخت آسمان‌خراش در هواکسی هزینه شد. این آسمان‌خراش ۳۲۸ متر (۱۰۷۶ فوت) ارتفاع دارد و چهار متر بلندتر از برج ایفل با ۳۲۴ متر در پاریس و ۹ متر از برج کرایسلر با ۳۱۹ متر در نیویورک، و ۱۸ متر از برج شارد ۳۰۹ متر در مرکز لندن است.

دهکده هواکسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

در این برج یک هتل پنج‌ستاره بین المللی «لانگ‌ویچ» است که ۸۲۶ اتاق و ۱۶ سوئیت اصلی به اضافه یک سوئیت طلایی دارد، اقامت برای یک‌شب در بخش طلایی هتل صد هزار یوان است. سوئیت اصلی تمثیلی از تصوّر چینی‌ها از ثروت است: لوستر‌های کریستالی بزرگ، رف‌های طلایی، وان‌های مرمرین و مبلمانی از چوب ماهوگانی، در طبقه ۶۰ که طبقه سوئیت طلایی است یک گاو ساخته شده از یک تُن طلای خالص جای داده‌ شده‌ است.

دهکده هواکسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

در سال ۲۰۱۱ میلادی نیز هواکسی پنجاهمین سال تأسیس خود را در جشنواره‌ای تفریحی و بزرگ گرامی‌داشت و فهرستی از ستاره‌های موسیقی و رقص چین را به آنجا دعوت‌ کرد.

دهکده هواکسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

این دهکده دارای شرکت ارتباطاتی فاخر و امکانات زیاد است و هلیکوپتر‌ها برای جابجایی مسافران استفاده می‌شود و کلیه سفر به شهر‌های مجاور در مدّت ده دقیقه انجام می‌شود.

مجسمه‌های یادبود از میراث تاریخی چین از جمله دیوار بزرگ و شهر ممنوعه در تفرّجگاه‌های هواکسی ساخته‌شده‌است و موزه آن حاوی ۸۰۰ اثر باستانی است و به موزه سلطنتی چین شباهت‌دارد. اما این‌که چگونه هواکسی از یک منطقه روستایی ساده به روستایی جاذب ثروت تبدیل شد همچنان رازی پیچیده است. ساکنان هواکسی چگونگی دست‌یابی به این‌ثروت را همچون رازی بزرگ حفظ می‌کنند.

دهکده هواکسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

‌می‌گویند دسترسی رسانه‌ای در این‌منطقه ممنوع و تحت سانسور شدید است، به طوری که روزنامه‌نگاران نمی‌توانند بدون بازخواست مسئولین محلی از آنجا دیدن کنند. جریان رسانه‌ای حاکم و اصلی در چین مثل روزنامه پیپل‌دیلی چین People's Daily و آژانس خبری شینهوآ از دهکده هواکسی به عنوان نماد آشکاری از موفقیت حاکمیت کمونیست بهره می‌برند. برخی بر این باورند که هیچ رازی در کار نیست و این ‌روستا به عنوان تبلیغاتی از جانب سیستم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دهکده هواکسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

هفته‌نامه Southern Weekly، که به گزارش‌های صریح خود شناخته می‌شود در سال ۲۰۱۱ میلادی درباره حقیقت هواکسی گزارشی افشاگرانه نوشت. این‌گزارش ادعا می‌کند موفقیت هواکسی از طریق همگرایی سریع با روستا‌های مجاور و قرار دادن آن‌ها تحت سیستم مرکزی هواکسی شکل گرفته، به گونه ای که مسئولین دارایی‌های نزدیک به ۳۳۰۰۰ ساکن را دریافت کرده و از آن برای توسعه هسته مرکزی هواکسی با ۲۰۰۰ ساکن استفاده کرده‌اند. گزارش مذکور ادعا می‌کند مناطق جدید هواکسی به حال خود رها شده‌اند و در شرایطی سخت و ناعادلانه زندگی می‌کنند.

دهکده هواکسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

جو زیجیان فعال امور انسانی در ایالت جیانگسو به شبکه رادیویی چین new tangy dynasty television که مقر آن در ایالات متحده آمریکا است خبر داد ۹۰ درصد از دارایی‌های هواکسی در حقیقت در تملک خانواده «وو رینباو» است.

دهکده هواکسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

جو می‌گوید: «وو» آدم منحصر به فردی است. او از تمایل دولت برای ارائه نمونه‌ای بی‌بدیل از چنین دهکده‌ای با چنین سیستم اجتماعی استفاده کرد، «وو»، هواکسی را با سیستم کمونیستی اداره می‌کند. ساکنان هواکسی از آزادی‌های اقتصادی و اجتماعی محرومند. آن‌ها نمی‌توانند اموال خود را آن‌گونه که می‌خواهند خرج کنند و به عنوان ثمره‌ای از اقتصاد مرکزی نمی‌توانند اموال خود را بدون اجازه خارج نموده و اگر هم قدرت خارج کردنش را داشته باشند، جز در خرید ممتلکات وابسته به هواکسی مانند زمین و سهام نمی‌توانند استفاده کنند.

دهکده هواکسی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

بیش از پنج‌دهه از تأسیس دهکده می‌گذرد و هنوز این‌دهکده یکی از ثروتمندترین، اسرارآمیزترین و جنجالی‌ترین مناطق در چین است.

tabnakbato.ir
  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش