دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۰ - ۰۱ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۱۰۱۳
حوزه بهداشت و رفاه

افزایش شهرهای قرمز و نارنجی و زنگ خطری جدی/ سفرهای نوروزی آژیر کرونا را به صدا درآورد

وضعیت کرونا,سفرهای نوروزی در شرایط کرونا
علی رغم هشدارها و ابراز نگرانی های کارشناسان و مسوولان وزارت بهداشت درباره صعود مجدد کرونا، به ویژه نوع جهش یافته آن، تاکید بر شکننده بودن اوضاع کرونا در کشور و درخواست مبنی بر ایجاد ممنوعیت در مسافرت های نوروزی، اما سفرها جز در شهرهای نارنجی و قرمز آزاد است. این درحالی است که طبق اطلاعیه شماره ۶ کمیته امنیتی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا، هنوز چند روز از تعطیلات سپری نشده، شمار شهرهای قرمز و نارنجی کرونایی رو به افزایش گذاشته است.

به گزارش ایسنا، کرونای انگلیسی با قدرت سرایت بیشتر و به گفته وزارت بهداشتی ها، با بیماری زایی شدیدتر در کشور در حال گردش است. از طرفی در روزهای پاياني سال بازار خرید عید در شهرهای مختلف داغ بود و متاسفانه در اواخر اسفند ماه نیز میزان رعایت پروتکل های بهداشتی رو به کاهش گذاشت. به طوریکه دکتر سیما سادات لاری- سخنگوی وزارت بهداشت در روز ۲۴ اسفند ماه ۱۳۹۹، از کاهش چشم‌گیر رعایت پروتکل ها در کشور خبر داده و به ایسنا، گفته بود:میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور به ۶۰.۴۲ درصد رسیده که این میزان تقریباً همانند اوایل آبان ماه بوده و کمترین مقدار در چهار ماه گذشته است.

بر این اساس با افزایش رفت و آمدها در آخرین روزهای سال ۱۳۹۹، بنظر میرسید که باید در انتظار افزایش آمار بیماری در کشور بود. موضوعی که پیش از این بسياري از متخصصان حوزه سلامت نسبت به آن هشدار داده و اعلام کرده بودند که در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و افزایش رفت و آمدها، خطر وقوع پیک جدیدی از بیماری در کشور وجود دارد.

مخالفت صریح وزارت بهداشت با سفرهای نوروزی

در عین حال متأسفانه به رغم اصرار و ابراز نگرانی شدید وزارت بهداشت از گردش کرونای انگلیسی و شکننده بودن وضعیت بیماری در کشور، سفرها جز در شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع نشد. این در حالی است که متخصصان و کارشناسان وزارت بهداشت بارها اعلام کردند که با توجه به گستره وسیع کشور و گوناگونی اقلیم، جابجایی افرادی که امکان دارد ناقل بیماری بوده و حتی خودشان هم خبر نداشته باشند، بسیار خطرناک بوده و می تواند به هزینه گزاف از بین رفتن جان تعداد زيادي از هموطنان مان تمام شود.

درباره سفرهای نوروزی علیرغم تضاد در قول و عمل برخی مسئولان، موضع وزارت بهداشت از روز نخست مشخص بود، وزیر بهداشت بارها و بارها صراحتا اعلام کرده بود که با سفر در نوروز مخالف است و از مردم خواست که حتی اگر تمام دروازه ها هم باز بود، سفر نروند. ما مطلقا موافق مسافرت نبودیم، نیستیم و نخواهیم بود. زیرا اولا مولفه جدیدی به نام ویروس جهش یافته انگلیسی به مولفه های سهمگین قبلی اضافه شد. عزیزان مطالعه کنند که این ویروس در کشورهایی مانند انگلیس، آلمان، ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی چه قتل عامی کرد. الان بیش از یک ماه است که ویروس در کشور می چرخد و هنوز مرگ های دو رقمی و به ندرت روزهایی مرگ سه رقمی می بینید. فکر نکنید که نظام بهداشت و درمان انگلیس که ۱۸۶۰ مرگ را در یک روز ثبت کرد، نظام ضعیفی است. اتفاقا نظام بسیار محکمی است، اما آهنگ گرفتار کننده این ویروس به شدت بیشتر از گام هایی است که مقتدرترین نظام های بهداشتی و درمانی میتوانند بردارند.

وضعیت کرونا,سفرهای نوروزی در شرایط کرونا

به گفته نمکی، سفر یعنی جمعیت سیال و به همین دلیل نمی توانیم استمرار و تشدید طرح محله محور و خانه به خانه را دنبال کنیم. زیرا جمعیت در سفر سیال است و دردسترس ما نیست و به همین دلیل در تشدید بیماریابی و جمع کردن بیماری در سراسر کشور ، لطمه می خوریم. به همین دلیل موافق سفر نبودیم و مهلتی می خواستیم تا در این مهلت مانند سال قبل بتوانیم یک ماه بیماریابی را تشدید کرده و این ویروس جهش یافته را مانند ویروس ووهان زمین گیر کنیم.

در عین حال بسياري از مقامات بهداشت و درمان کشور نیز هشدار داده بودند که در صورت عدم ممنوعیت سفرهای نوروزی، خطر افزایش بار بیماری در کشور وجود دارد. خطری که هنوز چند روز از تعطیلات نوروزی نگذشته، گویا دارد خود را نشان می دهد. به طوری که طبق اطلاعیه شماره ۶ کمیته امنیتی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا در ۳۰ اسفند ماه ۱۳۹۹، تعداد شهرهای قرمز و نارنجی رو به افزایش گذاشته است.

باید توجه کرد که طبق اعلام وزارت بهداشتی ها در تاریخ ۲۶ اسفند ماه ۹ شهرستان کشور در وضعیت قرمز و ۳۱ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی بیماری کرونا قرار داشتند. این درحالیست که طبق اطلاعیه شماره ۶ کمیته امنیتی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا که روز گذشته از سوی وزارت کشور منتشر شد، تعداد شهرهای قرمز به ۱۲ شهر و تعداد شهرهای نارنجی به ۳۹ شهر افزایش یافته است که می توانید این شهرها را در لینک مشاهده کنید.

در تهران نیز روز گذشته فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران از نارنجی شدن دماوند و فیروزکوه خبر داده و گفته بود:در استان تهران شهرهای دماوند و فیروزکوه در زمره شهرهای نارنجی قرار گرفتند که بخشی از آن به دلیل افزایش ترددی است که در روزهای اخیر شاهد بودیم. به نظر می رسد کماکان ابتلا استمرار دارد و با تغییر رنگ هایی که امروز در کشور رخ داده و در استان تهران، شاهد تغییر رنگ ها هستیم. بارها اعلام کردیم که شرایط کرونا بسیار شکننده و ناپایدار است و مرتبا در حال تغییر است. امروز در استان تهران شهرهای دماوند و فیروزکوه در زمره شهرهای نارنجی قرار گرفتند که بخشی از آن به دلیل افزایش ترددی است که در روزهای اخیر شاهد بودیم. ممکن است الگوهای شهری و کشوری مان در روزهای آینده تغییر کند. امروز شکل گیری خوشه های جدید را در برخی استانهای جنوبی همجوار خوزستان شاهد بودیم. بنابراین به نظر می رسد که تغییرات به گونه ای است که رنگ بندی تغییر می کند.

این موضوع زنگ خطری است که باید آن را جدی بگیریم؛ چراکه در غیر اینصورت مجددا ممکن است با موج سهمگین بیماری مواجه شویم و دوباره با همان اشتباه گذشته یعنی عادی انگاری شرایط در زمان همه گیری کووید- ۱۹، کرونا به ما حمله ور شده، بیمارستان هایمان را پر کند و جان عزیزان و هموطنان مان را به خطر بیندازد.

باید بدانیم که کرونا هنوز تمام نشده و در کمین است تا در لحظه ای غفلت گرفتارمان کند و داغ بر دلمان بگذارد. در عین حال هنوز دیر نشده و می توان با کاهش رفت و آمد و ایجاد محدودیت های بیشتر در سفرهای نوروزی کرونا را کنترل کرد تا جان های بیشتری به خطر نیفتد و داغ های بیشتری بر دل مان نماند.

  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش