شرایط همه گیری کرونا در برزیل از ماه فوریه به علت رعایت نکردن توصیههای بهداشتی و ظهور نوع برزیلی ویروس کرونا، وخیم شده است.
به گزارش فرارو، شمار مبتلایان به بیماری کرونا در برزیل طی ۲۴ ساعت گذشته، ۸۴ هزار و ۲۴۵ نفر و شمار تلفات کرونایی این کشور ۳۶۵۰ نفر افزایش یافت. برزیل پس از آمریکا، دومین کشور جهان با بالاترین آمار ابتلا به کووید-۱۹ و مرگ و میر ناشی از این بیماری محسوب میشود.
از ماه فوریه به علت رعایت نکردن توصیههای بهداشتی و ظهور نوع برزیلی ویروس کرونا موسوم به P ۱ که میزان سرایت آن از نوع اصلی ویروس کرونا بیشتر است، شرایط همه گیری در این کشور وخیم شده است.
شرکتهای خودروسازی نیسان و تویوتا نیز به علت وخیمتر شدن شرایط همه گیری کرونا، از تعلیق موقت تولید کارخانههای خود در برزیل به ترتیب به مدت ۱۵ و ۱۰ روز خبر دادند. پیشتر، شرکتهای فولکس واگن و مرسدس بنز نیز دست به اقدامی مشابه زدند.
ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل که به علت مدیریت همه گیری به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است، طی روزهای اخیر رویکرد خود را تغییر داده است. رئیس جمهور راست افراطی برزیل به ویژه پس از آنکه بارها تاثیر واکسنها را زیر سوال برده بود، حالا خواستار تسریع کمپین واکسیناسیون شده است.
وی روز پنجشنبه در برنامهای مستقیم در شبکههای اجتماعی همچنان با انتقاد از اقدامات قرنطینهای، گفت: اگر سیاست تعطیلی همه جا ادامه یابد، نمیدانم که کشورمان به کجا منتهی خواهد شد. اما میخواهم شفاف بگویم که ما خواهان مقابله با ویروس کرونا هستیم.
رونمایی برزیل از نخستین واکسن کرونای بومی به نام «بوتانواک»
ژوآئو دوریا، فرماندار سائوپائولو از نخستین واکسن بومی تولید برزیل علیه کووید-۱۹ به نام «بوتانواک» خبر داد.
دوریا در نشستی مطبوعاتی اعلام کرد :این یک خبر تاریخی است، نتایج امیدوارکننده از یک واکسن ۱۰۰ درصد ملی که حاصل تلاش موسسه ای با ۱۲۰ سال قدمت به عنوان بزرگترین تولید کننده واکسن در نیمکره جنوبی است.
به دنبال رکوردشکنیها در میزان ابتلا و جانباختگان کرونا و تعلیق پروازهای همسایگان برزیل در نتیجه هراس از گونه جهشیافته، قرارگیری این کشور در آستانه آغاز آزمایشهای انسانی واکسن تولید داخل، بی تردید خبری مسرت بخش نه فقط برای برزیل که برای همه کشورهای آمریکای لاتین خواهد بود.
رئیس دولت محلی سائوپائولو از سرشناسترین چهرههای مقابله با شیوع کووید-۱۹ در برزیل و از مخالفین سرسخت ژائیر بولسونارو رئیسجمهوری این کشور ابراز امیدواری کرد که واکسیناسیون سراسری با واکسن بوتانواک از ماه ژوئیه (تیر- مرداد) آغاز شود.
بوتانتان از برجسته ترین مراکز پزشکی برزیل، در نظر دارد از ماه مه (اردیبهشت- خرداد) تا پایان سال جاری میلادی (۲۰۲۱) ۴۰ میلیون دوز واکسن بومی را تولید کرده و روند کند واکسیناسیون را تسریع بخشد.
همچنین همزمان با موج دوم شیوع بیماری همهگیر در سایه شیوع گونه جهشیافته برزیلی (P۱) که برای نخستین بار در منطقه آمازوناس شناسایی شد، ایمنی زایی در برابر این گونه از اهداف جدی موسسه بوتانتان در تولید این واکسن بوده است.
بوتانتان تاکنون در همکاری با شرکت تولیدی سینوواک چین، ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کروناواک تولید کرده است.
«دیماس کوواس» مدیر این موسسه اطمینان داد که تولید واکسن بومی، خللی در روند تولید واکسن سایر شرکتهای تولیدی ایجاد نخواهد کرد.
- 9
- 2