به گزارش ایسنا، دکتر سید حیدر محمدی- مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره وضعیت و کمبود انسولین در بازار دارویی کشور، اظهارکرد: در زمینه انسولین مشکل اساسی مان تامین ارز است. انسولین جزو اقلامی است که ۱۰۰ درصد محصول ارزبری دارد. متاسفانه تولید داخلی مان فقط توانسته ۵ درصد بازار را تامین کند. اگر ان شاءالله این تحریم ها بگذارند و این شرکت ها بتوانند تجهیزات شان را تکمیل کنند، طی ماه های آینده دو شرکت دیگر به عرصه تولید انسولین قلمی اضافه می شوند. میزان تحویل انسولین قلمی ما در ماه حدود ۲ میلیون قلم بود که موقتا آنرا در اسفند ماه به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار قلم رساندیم تا دو هفته اول فروردین را پوشش دهیم، ولی مصرف شد و ما متوجه شدیم میزان مصرف انسولین ما بیش از این است.
در ادامه نیز دکتر بهفر- سرپرست اداره کل فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو در زمینه داروهای گیاهی ضدکرونا، گفت: طبیعتا عقل و منطق حکم می دهد در زمینه فرآورده هایی که می تواند در این بیماری اثربخشی داشته باشد، تمام فعالیت ها را انجام دهیم. گاهی برخی عزیزان در زمینه تامین و تولید این داروها زحماتی کشیده اند. در زمینه فرآورده های طبیعی و مکمل فرآیندها انجام شده است. در زمینه مکمل تعداد فرآورده هایی که به نحوی می تواند میزان ایمنی بدن را بالا برد، افزایش یافته و توانستیم طی این مدت ۱۵۰ فرآورده را ثبت تولیدی داشته باشیم. در حال حاضر فرآیندی که در زمینه تایید فرآورده های طبیعی است به این صورت است که ابتدا باید مستندات اولیه را که تا حدودی اثربخشی را نشان دهد، داشته باشد، در مرحله بعد کد اخلاق دریافت می کند و سپس کارآزمایی بالینی را انجام داده و اگر کارآزمایی مورد تائید قرار گیرد به سازمان غذا و دارو ارائه می شود و در اینجا در کمیته ای بررسی مجدد شده و نهایتا در کمسیسیون قانونی مورد تائید نهایی قرار می گیرد. در حال حاضر ۱۲ شرکت در تولید این فرآورده ها که در زمینه بهبود علائم کروناست، ورود کرده اند. تاکید می کنم که ادعای این فرآورده ها بهبود علائم است که در این زمینه ۱۷ فرآورده تاییدیه کمیسیون قانونی را دریافت کرده است و حدود ۱۲ تا از این فرآورده ها مجوز گرفتند که در خط تولید قرار گیرند و از این تعداد سه فرآورده اکنون در بازار وجود دارد و امید داریم که هفته های آینده هم سایر فرآورده ها وارد بازار شود.
بهفر همچنین درباره مسمومیت زا بودن شربت آلرگارد بعنوان شربت گیاهی ضد کرونا و وجود تریاک (Opium) در آن نیز گفت: شربت آلرگارد یکی از فرآورده هایی است که تاییدات لازم را از سازمان غذا و دارو اخذ کردند و اجازه تولید به صورت محدود داشتند که انجام دادند. دو نکته مطرح است؛ یکی این که فرمولاسیون هایی که مطرح هستند، یک پَتِنتی است که باید مورد توجه قرار گیرد. اینکه این موضوع مطرح شده که مقداری اپیوم دارد، درست است و مقداری اپیوم دارد. مقدار موجود در آن بسیار پایین تر است و حتی از استامینوفن کدئین هم پائین تر است. بنابراین ادعایی که مطرح می شود که با مصرف آن دچار مسمویت شدند، اشتباه است.
- 17
- 4