شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۱۴ - ۱۹ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۱۵۷۰
حوزه بهداشت و رفاه

هشدار وقوع خیز جدید بیماری در خوزستان | ۵۵ درصد از تست‌های کرونا در سیستان مثبت است

ویروس جهش یافته کرونا در خوزستان و سیستان,کرونا
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در هفته گذشته رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان خوزستان حدود ۲ درصد کاهش یافته است که اگر این مساله با این منوال ادامه یابد، قطعا خیز جدید بیماری در خوزستان رخ می‌دهد.

دکتر فرهاد ابول‌نژادیان در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا که امروز (۱۹ تیرماه) در استانداری خوزستان، برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر سه شهر خوزستان در وضعیت قرمز قرار دارند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در هفته گذشته نسبت به هفته قبل از آن موارد ابتلا حدود ۶ درصد و موارد بستری ۹.۲ درصد افزایش یافته اما موارد فوت ۳۰ درصد کاهش یافته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با توجه به درگیری استان‌های همجوار و خیز پنجم بیماری در کشور، خوزستان نیز در معرض این خطر قرار دارد.

ابول‌نژادیان بیان کرد: در هفته گذشته رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان خوزستان حدود ۲ درصد کاهش یافته است که اگر این مساله با این منوال ادامه یابد، قطعا خیز جدید بیماری در خوزستان رخ می‌دهد.

وی افزود: همکاران بهداشتی تلاش زیادی در مرزهای دریایی و زمینی برای جلوگیری از ورود سوش جدید از سایر کشورها به خوزستان انجام دادند اما نگرانی عمده ما از انتقال این سوش از داخل کشور است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر لزوم رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی و کاهش ترددهای غیر ضروری بیان کرد: زمانی که بروز بیماری در یک استان بالا برود، امکان افزایش ابتلا در خانواده‌ها افزایش می‌یابد. در حال حاضر حدود ۵۰ درصد موارد ابتلا در خانواده‌ها رخ می‌دهد بنابراین باید از برگزاری دورهمی‌ها و ترددهای غیر ضروری پرهیز شود تا ویروس وارد منازل نشود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به وضعیت بیمار بهبهانی مبتلا به کرونا که از استان سیستان و بلوچستان به خوزستان برگشته است، گفت: یک مرد ۴۰ ساله بهبهانی شاغل در سیستان و بلوچستان، در آن استان به کرونا مبتلا شد و خودش یک دستگاه آمبولانس اجاره می‌کند و به منزل خود بهبهان می‌رود اما پس از اینکه حال عمومی‌اش بد شده به بیمارستان مراجعه کرده است. با توجه به داشتن علائم تب و لرز و ابتلا در سیستان و بلوچستان، موضوع احتمال ابتلا به کرونای دلتا مطرح می‌شود اما هنوز تشخیص نهایی تایید نشده است.

وی افزود: نمونه‌های این فرد، شب گذشته به آزمایشگاه مرجع منطقه اهواز ارسال شده است و در صورتی که چنین موردی باشد باید برای تایید تشخیص به انستیتو پاستور نیز ارسال شود. تاکنون ابتلای تاییدشده به سوش جدید نداریم.

ابول‌نژادیان گفت: تاکنون قطعی برق در فعالیت مراکز واکسیناسیون کرونا خللی ایجاد نکرده است و این مراکز به دیزل ژنراتور مجهز هستند.

۵۵ درصد از تست‌های کرونا در سیستان مثبت است

رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: از تست‌های کرونا که در منطقه سیستان انجام می‌شود حدود ۵۵ درصد آنها مثبت است.

ویروس جهش یافته کرونا در خوزستان و سیستان,کرونا

دکتر هادی میرزایی درگفت‌وگو با ایسنا، افزود: تلاش براین است تا بیمارانی که میزان ابتلای‌شان به ویروس کرونا خفیف است و می‌توانند در منازل‌شان قرنطینه شوند، درمنازل تحت مراقبت باشند تا از ازداحام بیمار در بیمارستان کاسته شود.

وی ادامه داد: در روزهای نخست شیوع، آمار ابتلاخیلی زیاد بود به گونه‌ای که روزی ۱۸۰ نفر تست مثبت داشتیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل ادامه داد: درحال حاضر یک مرحله از غربالگری توسط همکاران ما شروع شده و تک تک مردم و همین‌طور گروه‌های پرخطر، زنان باردار و...، رصد می‌شوند.

دکتر میرزایی گفت: اگرچه غربالگری افراد و همین‌طور رصد خانه به خانه در دستور کار قرار دارد ولی همکاری شهروندان در زمینه شناسایی بیماران کرونایی قطعا درجلوگیری از گسترش این ویروس، کمک شایانی خواهد کرد.

وی اضافه کرد: همیشه از مردم و شهروندان خواسته‌ایم و بازهم می‌خواهیم که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند، از دست دادن، روبوسی کردن به شدت بپرهیزند، در تجمعات و مراسمات چه عزا و چه عروسی، جشن‌های تولد و...، شرکت نکنند چراکه یک لحظه شادی واقعا به ابتلای به کرونا و خدای ناکرده عزا دارشدن اصلا نمی‌ارزد.

وی در ادامه گفت: مردم باید استفاده از ماسک را جدی بگیرند و تا زمانیکه این بیماری بطور کامل ریشه‌کن نشده، زدن ماسک از درب منزل تا زمان برگشت به منزل‌شان را به عنوان یک عادت برای خودشان دربیاورند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل، درخصوص میزان مرگ و میر ناشی از کرونا، گفت: متاسفانه آمار فوتی‌ها افزایش یافته و تقریبا هر روز فوتی داریم و در برخی از روزها تا ۴ نفر هم فوتی مثبت کرونا داشته‌ایم.

میرزایی اضافه کرد: در سویه‌های قبی کرونا می‌گفتیم که به محض بروز اولین علامت‌ها و نشانه‌های بیماری فرد درخانه خودش را قرنطینه کند اما در سویه جدید فرد به محض اینکه احساس کرد علامت‌دار شده و علایمی هم‌چون تب، سردردهای پیش‌رونده، بدن درد، گلودرد و...، را در خودش احساس کرد بلافاصله جهت آغاز درمان، به پایگاه‌های ۱۶ ساعته تشخیص کرونا، خانه های بهداشت و مراکز درمانی مراجعه تا از بدحال شدن وی با اقدامات به موقع درمانی جلوگیری شود.

وی در ادامه از مردم خواست تا درصورتی‌که بامشکل مواجه شدند حتما با سامانه رایگان ۴۰۳۰ تماس بگیرند تا اقدامات لازم از سوی همکاران به جهت خدمات دهی به بیمار انجام شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل اضافه کرد: از تست‌های کرونا که در منطقه سیستان انجام می‌شود حدود ۵۵ درصد آنها مثبت می‌شود.

میرزایی در خصوص کنترل ترددهای مرزی هم گفت: ورود مسافر از مرز به داخل کشور ممنوع است و از سال ۹۸ تا کنون دو تیم سلامت در مرز مستقر هستند و تب سنجی از رانندگان ترانزیت بصورت مرتب انجام می‌شود.

ویروس جهش یافته کرونا در خوزستان و سیستان,کرونا

مترون بیمارستان حضرت امیرالمومنین علی ابن ابیطالب(ع) زابل نیز درگفت‌وگو باایسنا، دلایل انتشار بیماری کرونا باتوجه به سویه جدید دلتا که واگیری بسیار بالایی دارد را شرکت کردن در تجمعات و مراسمات عروسی و عزا، حضور گسترده در بازارها دانست و افزود: در سویه جدید اگر فردی از افراد خانواده به این سویه ابتلا شود تمام افراد خانواده را مبتلا خواهد کرد.

محمد شهرکی ادامه داد: فاصله اجتماعی یک و نیم تا ۲ متر در سویه جدید الزامیست، ماسک زدن باید جزو ضروریات زندگی مردم باشد چراکه می‌تواند تا حد بسیار زیادی از انتشار بیماری به سایرین جلوگیری کند واگر بتوانند بجای یک ماسک هنگام بیرون آمدن از منزل از دوماسک استفاده کنند خیلی بهتر خواهد بود، شستشوی دست و صورت با آب و صابون و قرقره آب در دهان به محض آمدن از بیرون خیلی می‌تواند کمک کننده باشد و از ابتلا جلوگیری نماید.

وی ادامه داد: فرد ابتلا به کرونا حتما باید در اتاقی جداگانه که از تهویه مناسب برخوردار است قرنطینه شود و از تماس باسایراعضای خانواده خودداری نماید و فردی که از بیمارمراقبت می کند حتما باید فاصله مناسب را با بیمار رعایت کند و هردونفر(بیمار و فرد مراقبت کننده)، از ماسک استفاده کنند.

این پرستار بیمارستان تنفسی سینا که بعنوان بیمارستان مرجع کرونا در زابل می‌باشد، گفت: علایم دلتا هم مثل سایر سویه‌های دیگر کرونا، شبیه به علایم سرماخوردگی‌ست که باعلایمی از قبیل بدن درد، سردرد، گلودرد، تب و از این قبیل موارد در فرد شروع می‌شود که به محض مشاهده این علایم حتما باید به پزشک مراجعه کنند تا در صورت امکان اقدامات لازم دارویی برای آنها انجام گردد که اگر نیاز به بستری در بیمارستان نباشد در منزل‌ قرنطینه گردد.

وی هم‌چنین از ابتلای کودکان ونوجوانان در سویه جدیدکرونا دلتا خبر داد و افزود: طبق تستهای pcr که در بیمارستان زابل انجام می‌شود در سنین پایین هم بحث ابتلا مشاهده شده و دربخش اطفال زیر ۱۰ سال نیز موارد مثبت بیماری گزارش شده است ‌و باید خانواده‌ها کاملا در این زمینه هوشیارباشند و رعایت تمامی پروتکلها از جمله ماسک زدن، شستشوی دست و صورت و...، را برای کودکان جدی بگیرند.

وی در زمینه تامین اکسیژن، دارو و...، در زابل گفت: در حال حاضر باتوجه به اینکه از تمام ظرفیت های بیمارستان ۶۵ تخت خوابی سینا حتی اتاق‌عمل برای بستری استفاده شده و به حدود ۹۰ تخت ارتقاء داده شده، به همین مقدار نیز بیمارکرونایی در بیمارستان بستری هستند، درحال حاضر مشکلی از لحاظ تامین دارو و اکسژن نداریم و حدود ۶ دستگاه اکسیژن ساز درمجتمع بیمارستانی که شامل بیمارستان سینا، امیرالمومنین و همینطور سوانح و سوختگی‌ست در مدار قرار دارد.

مترون بیمارستان حضرت امیر(ع)، زابل گفت: اگر تعداد بیماران زیاد شوند با مشکل مواجه خواهیم شد بخاطر اینکه همکاران ما در بیمارستان به خاطر شیفت‌های فشرده کاری واقعا باتوجه به حجم زیاد بیماران، خسته شده‌اند و خواسته‌ای که از شهروندان داریم رعایت پروتکل‌ها، ماسک زدن و جدی گرفتن کروناست.

رجبعلی امیری پرستاردیگر بیمارستان سینای زابل هم گفت: در پیک پنج کرونا، مشاهده کردیم که این ویروس هر روز نسبت به روز قبل قوی‌تر و ناشناخته تر ظاهر می‌شود.

وی ادامه داد: پیک پنجم کرونا در استان باتوجه به میزان بستری بی سابقه بیماران و متاسفانه آمار مرگ و میر نشان دهنده خطر ابتلای بالای این سویه جدید می باشد که هشدار جدی در زمینه رعایت کامل پروتکل ها و جدی گرفتن این ویروس توسط مردم می‌باشد.

این پرستاربیمارستان ویژه کرونا در زابل ضمن گلایمندی از برخی شهروندان در زمینه برگزاری مراسم‌های عروسی در منازل، از آنها خواست تا به هشدارها و توصیه‌های همکاران و رسانه‌ها در زمینه جدی گرفتن کرونا ‌و رعایت پروتکل‌ها عمل و این توصیه و هشدارها را جدی بگیرند  چرا که  ساده‌انگاری و بی توجهی به هشدارها عواقب خطرناک و چه بسا جبران ناپذیری را بدنبال خواهد داشت که اگر خداناکرده فردی از شرکت کنندگان در مراسم ناقل به ویروس باشد و افراد را مبتلا نماید نه تنها گرفتاری برای سایرین بوجود خواهد آورد بلکه امکان دارد جان افراد به خطربیفتد ویا اینکه به مرگ برخی نیز منجر شود.

امیری افزود: مردم باید قبول کنند که کرونا وجود دارد و می تواند خیلی خطرناک باشد، پس برای حفظ سلامت خود و خانواده‌مان به توصیه های بهداشتی و رعایت پروتکل‌ها عمل کنیم.

وی ادامه داد: متاسفانه یکی از مواردی که در پیک پنجم شاهد آن هستیم این موضوع است که مردم دچار عادی انگاری شده‌اند و پروتکل‌ها را کمتر رعایت می‌کنند و ماسک کمتر می‌زنند، درحالی‌که باید حواس‌شان باشد که عدم رعایت پروتکل‌ها و هشدارها باعث می‌شود که در ابتدا خود فرد با ویروس کرونا درگیر و مبتلا شود.

وی افزود: واکسن زدن هم باعث نمی‌شود که پروتکل‌ها و فاصله های اجتماعی و حتی ماسک زدن را ترک کنیم بلکه باتوجه به جهش‌های متعدد ویروس باید پروتکل‌ها را تا ریشه کنی کامل ویروس رعایت کنیم.

ورود اتباع بیگانه از مرز بطور کلی ممنوع است

فرماندار هیرمند گفت: ترددها در مرز ایران و افغانستان کاملا کنترل می‌شود.

سرحدی افزود: در بخش ورود کامیون‌های ترانزیت هم از رانندگان تست گرفته می‌شود و پس از اطمینان از سلامتی کامل آنها اجازه ورود به کشور و ترانزیت صادر می‌شود.

وی اضافه کرد: ورود مسافر به داخل کشور به طور کلی ممنوع است ولی خروجی مسافر از داخل کشور به سمت افغانستان روزانه بین ۶۰ تا ۱۰۰ نفر بصورت متغییر داریم وآمار خروج مسافر ثابت نیست و بصورت متغییرمی‌باشد.

وی اضافه کرد: تمامی تمهیدات در بحث کنترل ترددهای مرزی اندیشیده شده و تلاش براین است تا پروتکل ها به شکل اصولی در مرز رعایت شود.

فرماندار شهرستان هیرمند گفت: تیمهای بهداشتی در مرز مستقرهستند و مرتبا تست های کرونا و تب سنجی را انجام می‌دهند.

سرحدی گفت: در حوزه شهرستان هیرمند مشکل خاصی در زمینه بیماری کرونا نداریم و از لحاظ رنگ بندی اکنون نارنجی هستیم ولی چون محل زندگی تعدادی از کارکنان ادارات ما که در این شهرستان خدمت می‌کنند در زابل و زهک قرار دارد بنا براعلام ستاد ملی کرونا، کل منطقه سیستان از لحاظ رنگ بندی، قرمز تعیین شده، براین اساس دستورالعمل‌های ستادملی کرونا را براساس رنگ بندی قرمز بکار گرفته‌ایم تا مشکلی بوجود نیاید.

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش