به گزارش ایسنا، علیرضا زالی بعد از ظهر پنجشنبه ۱۷ تیر ماه در جمع خبرنگاران در خصوص وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان تهران، گفت: استان تهران مانند بسیاری از استانهای کشور وضعیت قرمز کرونایی دارد و اکثر شهرستانهای این استان قرمز هستند، در حال حاضر بیش از پنج هزار و ۶۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان تهران بستری هستند، که از این تعداد قریب به دو هزار بیمار در بخش مراقبتهای ویژه هستند.
وی ادامه داد: تعداد مراجعات سرپایی بیماران کرونایی طی هفته جاری رشد چشمگیری داشت، به طوری که روز گذشته ۱۴ هزار مراجعه سرپایی به بخش بهداشت و درمان استان تهران را شاهد بودیم، در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۳۴۰ بیمار جدید در استان تهران بستری شدند و عملاً میتوان گفت، وارد پیک جدید ویروس کرونا شدهایم.
رئیس ستاد مقابله با کرونا استان تهران افزود: روز گذشته با رؤسای بیمارستانهای استان تهران جلسه داشتیم و همه به حالت آماده باش در آمدند.
وی تعداد ترخیصها طی ۲۴ ساعت گذشته در استان تهران را ۸۹۰ بیمار کرونایی اعلام کرد و افزود: این تعداد ترخیص نسبت به ورودی بستریها یک تراز منفی را نشان میدهد.
زالی در خصوص وضعیت واکسیناسیون در استان تهران نیز گفت: آمار واکسیناسیون در تهران نیز مانند سایر نقاط کشور وضعیت مطلوبی ندارد و هنوز علی رغم تلاشهای صورت گرفته عدهای از گروههای پر خطر را واکسینه نکردیم.
رئیس ستاد مقابله با کرونا استان تهران گفت: تا کنون در تهران یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر واکسن کرونا در مجموع دز اول و دوم تزریق کرده ایم، که بالغ بر ۴۸۰ هزار نفر دزهای اول و دوم را دریافت کرده اند وی طبق آمار ۸۱ درصد از گروه سنی بالای ۷۰ سال در استان تهران واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
لزوم ایجاد اردوگاه برای آوارگان افغانستان در مرز/درخواست از نیروهای مسلح، سپاه و بسیج
وزیر بهداشت با اشاره به آوارگانی که از کشور افغانستان وارد کشور میشوند، گفت: ما مجبوریم که اردوگاههایی را داشته باشیم و بیمار و بیماری را در این اردوگاهها زمینگیر کنیم. این موضوع هم به فعالیتهایی که قبلا در کنار هم داشتیم خواهد پیوست.
به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در اجلاس مشترک روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور و فرماندهان سپاه استانهای سراسر کشور که با حضور رییس سازمان بسیج مستضعفین به صورت مجازی برگزار شد، گفت: در مراکز ۱۶ ساعته کرونا طبق روال کار را ادامه خواهیم داد. مراکز درمانبستر موقت که بیماران مراجعه میکنند و داروی ضد ویروس خود را دریافت میکنند تا فشار ما بر تختهای بیمارستانی کاهش یابد، اقدام خوبی بود. این تجربه در پیک چهارم به ما نشان داد که یکی از موفقترین تجربههای مدیریت کووید۱۹ در طول روزهایی است که ما گرفتار بودیم.
وی افزود: پیک چهارم با لطف خدا و با همت همه عزیزان در کنار هم علیرغم موارد بیشتر نسبت به پیک سوم، مرگ و میرهایی حدود نصف پیک سوم را بر ما تحمیل کرد. گرچه حتی یک مرگ هم برای ما غمانگیز و سوزناک خواهد بود. کمکهای مومنانه هم که عزیزان بسیج در کنار ما انجام میدادند و بعد پیگیری افرادی که در منزل بستری و نگهداری میشوند و قرنطینهها و مراقبت از سیستم قرنطینهای که ما نیازمندیم را انشاءالله بتوانیم در کنار هم دنبال کنیم.
نمکی ادامه داد: نکتهای که در این مرحله ما و عزیزان بسیج باید به شدت مورد توجه قرار دهیم، این است که تعدادی از آوارگان و سرگردانانی که از کشور افغانستان دارند وارد کشور میشوند، برگرداندن آنها کار راحتی نیست. ما مجبوریم که اردوگاههایی را داشته باشیم و بیمار و بیماری را در این اردوگاهها زمینگیر کنیم. این موضوع هم به فعالیتهایی که قبلا در کنار هم داشتیم خواهد پیوست.
وی تاکید کرد: باید سعی کنیم که افراد آواره و سرگردانی که در این ناملایمات و ناهنجاریهای سیاسی و نظامی افغانستان به مرزهای ما پناه میآورند، آن طرف مرز یا این طرف مرز برای آنها اردوگاههایی را تدارک ببینیم. از سازمانهای جهانی هم خیلی انتظار کمک نداریم. کمااینکه تا امروز کمک درخشانی ندیدهایم. به هر حال این موردی است که باید بتوانیم مهربانانه اداره کنیم.
وزیر بهداشت گفت: ما بیش از ۲۵۰ هزار اتباع کشور افغانستان را در طول کووید با سختترین شکل بیماری، به صورت رایگان مداوا کردیم و هیچ سازمان بینالمللی دیناری از این رابطه به ما کمک کرد. در حال حاضر هم انتظار نداریم که خیلی کمک بگیریم، بلکه امروز باید در کنار هم به عنوان اقدامی بشردوستانه این کار را هم در کنار نیروهای بسیج و نیروهای مسلح مدیریت کنیم.
نمکی ادامه داد: از طرف دیگر عزیزان و کل نیروهای مسلح باید کمک کنند تا بتوانیم در زمینه مدیریت مرزها و عدم ورود افراد غیرمجاز به شدت مراقبت کنیم. مرزهای غرب و شمال غرب به شدت قابل کنترل هستند، اما در مرزهای جنوب شرق و شرق به دلیل گستردگی و به این دلیل که آن طرف ما مرزبان نداریم، نه ما بلکه کشور همسایه هم بسیار آشفته است و مرزهایش به صورت ضربدری و شطرنجی در اختیار خودش نیست و به همین دلیل تمام بار بر دوش ماست که این هم مساعدتی است که عزیزان نیروهای مسلح و نیروی زمینی سپاه و بسیج و عزیزان ارتش، ناجا و مرزبانی باید به ما کمک کنند.
وی گفت: اگر این دروازهبانی را خوب انجام ندهیم، از بیمارانی که نه تنها آلوده به کرونا هستند، بلکه آلوده به التور، بیماریهای رودهای که در ایام گرمسیر تابستان میتواند شعله ور شود و سایر بیماریهای را بتوانیم مراقبت کنیم.
- 12
- 5