دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۴ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۴۴۴
حوزه بهداشت و رفاه

پروتکل‌ها را رعایت نکنید، مرگ و میر بیشتر می‌شود

وضعیت قرمز بیمارستان‌های اهواز| فاجعه کرونایی در ۲ استان شمالی کشور

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از احتمال افزایش بیمارستان‌های پذیرای بیماران مبتلا به کرونا در استان خوزستان خبر داد.

دکتر فرهاد سلطانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در چند روز گذشته میزان مراجعات بیماران مبتلا به کرونا به بیمارستان‌های خوزستان و موارد بستری افزایش یافته است و در حال برگشت به پیک بیماری و شرایط قرمز در بیمارستان‌ها هستیم.

وی افزود: در حال حاضر در اهواز بیمارستان‌های رازی، امام خمینی(ره)، سینا، امیرالمومنین(ع) علامه کرمی و فاطمه الزهرا(س) پذیرای بیماران مبتلا به کرونا هستند و احتمالا در روزهای آینده مجبور می‌شویم بیمارستان‌های دیگر را نیز به چرخه کرونا اضافه کنیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در حال حاضر ظرفیت بیمارستان رازی اهواز تقریبا تکمیل است و سرریز این بیمارستان به بیمارستان‌های دیگر منتقل می‌شود.

سلطانی با بیان اینکه سوش غالب کرونا در کشور دلتا است، عنوان کرد: مردم باید رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ویژه پرهیز از حضور در تجمعات و استفاده از ماسک را با جدیت بیشتری در دستور کار خود قرار دهند تا درگیر بیماری و بیمارستان نشوند.

وی بیان کرد: افراد واجد شرایط دریافت واکسن نیز باید هر چه سریع‌تر به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند تا حداقل، میزان ابتلا به نوع شدید بیماری و مرگ و میر کاهش یابد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: وضعیت بیماری در روزهای آینده قابل پیش‌بینی نیست و اکنون تنها راهکار پیشگیری، رعایت دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی است.

فاجعه کرونایی در ۲ استان شمالی کشور

دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ با بیان اینکه همچنان بر روی بازوی صعودی بیماری در کشور قرار داریم و هنوز به قله پیک پنجم نرسیده‌ایم، گفت: فکر می‌کنم که در روزهای آینده همچنان هم افزایش تعداد مبتلایان و هم افزایش میزان مرگ و میر را شاهد خواهیم بود.

به گزارش  ایسنا، دکتر عاطفه عابدینی دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹درباره وضعیت کرونای دلتا در کشور، گفت: در حال حاضر مبحثی که از تعداد مبتلایان و میزان مرگ و میر مشخص است، این است که ما همچنان روی بازوی صعودی بیماری قرار داریم. بر این اساس همچنان نمودارهای بیماری در کشور رو به افزایش می‌رود و شاید تاکنون رکوردهای تعداد مبتلایان زده شده است.

وی افزود: البته ما این انتظار را داشتیم. یعنی از موتاسیون دلتا چنین انتظاری داشتیم. زیرا  سرعت انتقال و انتقال‌پذیری‌اش زیاد است. در عین حال خیلی هم ریه را درگیر می‌کند و فاز التهابی آن هم بیشتر است. در پیک‌های قبلی بار ویروس در افراد کمتر بود و بر همین اساس واکنش التهابی هم کمتر بود، اما در حال حاضر در سوش دلتا مقدار ویروس در افراد بیشتر است و بر همین اساس هم درگیری ریه‌ها و هم افت اکسیژن بیشتر است. این موارد خاصیت ویروس دلتا است و رفتاری است که ما از موتاسیون دلتا انتظار داشتیم.

عابدینی با بیان اینکه فکر می‌کنم که در روزهای آینده همچنان هم افزایش تعداد مبتلایان و هم افزایش میزان مرگ و میر را شاهد خواهیم بود، گفت: دلیلش این است که واقعا میزان رعایت پروتکل‌ها کم است. نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده، آیا ترس مردم نسبت به بیماری ریخته است، خسته‌اند یا چه اتفاق دیگری افتاده که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند. در حال حاضر در بسیاری از کشورها، علی‌رغم واکسیناسیون باز هم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند. به عنوان مثال کشوری مانند انگلیس واکسیناسیون را به خوبی انجام داده، اما اکنون مجددا قرنطینه اعلام کرده است. این موضوع نشان می‌دهد که هر اقدامی هم که در برابر این ویروس انجام می‌دهیم، باز هم باید ماسک بزنیم، فاصله‌گذاری را رعایت کنیم و پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیریم.

وی با بیان اینکه واکسیناسیون قطعا می‌تواند میزان مرگ و میر را کاهش دهد، گفت: اما در تعداد ابتلا، ایجاد بهم ریختگی و درگیری با بیماری اثر چندانی نداشته است. در عین حال باید توجه کرد که ویروس کرونا، ویروسی هوشمند است و ممکن است در موتاسیون بعدی‌ جهشی داشته باشیم که از دلتا قوی‌تر باشد. کمااینکه داریم می‌شنویم و صحبت‌هایی از جهش لامبدا می‌شود.او گفت: ممکن است جهش بعدی انتقالش سریع‌تر و بیماری‌زایی‌اش بدتر از دلتا باشد. بنابراین واقعا لازم است که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم. مگر اینکه به جایی برسیم که ۸۰ درصد جامعه واکسینه شوند. آن زمان ویروس ضعیف‌تر شود.

عابدینی ادامه داد: کشوری مانند استرالیا که خیلی از ممنوعیت‌ها را برداشته بود، اکنون دوباره یک قرنطینه گذاشته و اعلام می‌کند که احتمالا این قرنطینه تا چندین ماه برقرار باشد. بنابراین این فقط مشکل مردم ایران نیست که اگر احساس کردند خسته شدند، باید پروتکل‌ها را رعایت نکنند. در این صورت واقعا دارند با جان خودشان و هموطنان‌شان بازی می‌کنند. مردم ما همواره افراد نوع‌دوستی هستند. به هر حال شاید به خاطر دیگران رعایت کنند.

فاجعه کرونایی در مازندران و گلستان 

دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ در ادامه با اشاره به تعطیلی اخیر در تهران،  گفت: ما فکر می‌کردیم که تعطیلی‌ها نقطه امیدی شود، اما اکنون می‌بینیم که در استان گلستان و مازندران فاجعه آفریده شده است. زیرا مردم در تعطیلات به شمال کشور سفر کرده‌اند.

او گفت: اوضاع مازندران به دلیل این سفرها بدتر شده است. مردم باید بدانند که منظور از قرنطینه این است که تا حد امکان در خانه‌هایمان بمانیم. امیدوارم این اتفاق بیفتد. در غیر این صورت اگر نتوانیم قرنطینه کنیم، مردم در خانه نمانند، ماسک نزنند که در برخی شهرها زیر ۳۰ درصد مردم ماسک می‌زنند، آمار مرگ و میرمان خیلی بیشتر از میزانی خواهد بود که طی دو روز گذشته اتفاق افتاد و همه ما را شوکه کرد.

عابدینی با بیان اینکه این شرایط در حالی است که هنوز به اوج پیک پنجم هم نرسیده‌ایم و هنوز روی بازوی صعودی هستیم، گفت: البته در استان‌های جنوبی مانند کرمان و سیستان و بلوچستان روی بازوی نزولی رفته‌ایم. طی این چند هفته هم در این استان‌ها و سیستان و بلوچستان بودیم، اما در استان‌های مرکزی و به خصوص شمالی که واقعا دارد فاجعه اتفاق می‌افتد، اگر رعایت نکنیم، هر اتفاقی ممکن است رخ دهد.

وضعیت فوق بحرانی در آمل و قائمشهر 

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران شیوع ویروس کرونا را در شهرستان های آمل و قائمشهر وخیم تر از سایر نقاط استان توصیف کرد و اظهار داشت : در این شهرها در بیرون اتاق های بیمارستان تخت قرار داده شد و  کل ظرفیت بیمارستان ها و حتی راهرو ها به بیماران کرونایی اختصاص داده شده است و در قائمشهر تمام ظرفیت بیمارستان ها را بیماران کرونایی پر کرده اند.

وی افزود : اگر روند شیوع بیماری در استان به همین روال ادامه یابد ، مجبور به احداث نقاهتگاه و بیمارستان صحرایی طی چند روز آتی خواهیم شد.

دکتر بابایی یکی از مشکلات بیمارستان صحرایی را تامین کادر درمان آن عنوان کرد و گفت : با وجود اینکه طی یک سال اخیر دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیروی زیادی جذب کرد ، اما اکنون  به دلیل افزایش بیش از حد بیماران بستری با کمبود کادر درمان در بیمارستان ها و مراکز درمانی مواجه هستیم.

وی همچنین از ابتلای مجدد کادر درمانی به بیماری کووید ۱۹خبر داد و افزود : برخی از اعضای کادر درمان ما در شهرستان های قرمز با وجود دریافت واکسن به کرونا مبتلا شده اند که این وضعیت سبب سخت تر شدن شرایط برای کادر درمان شده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران توضیح داد : واکسن از ابتلای صد درصد به ویروس جلوگیری نمی کند و تنها سبب کاهش میزان ابتلا و مرگ و میر خواهد شد و به همین دلیل تاکید ما بر رعایت پروتکل های بهداشتی است.

وی  با انتقاد از کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی در استان ، افزود : تا زمانی که مردم همراهی نکنند ، افزایش تخت و  جذب نیروی کادر درمان فایده ای نخواهد نداشت ، زیرا هر لحظه بیمار تولید می شود. 

 قرمز شدن یکپارچه مازندران

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در استان را زیر ۴۰ درصد دانست و گفت : تازمانی که بیش از ۷۰ درصد جامعه واکسینه نشوند تنها راه مقابله با ویروس استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری است که متاسفانه این روزها  در مازندران  بشدت نادیده گرفته می شود.

وی  ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر دانشگاه های علوم پزشکی و کادر درمان تنها مانده اند و مردم  و اصناف هیچگونه همراهی در رعایت پروتکل ها ندارند ، همچنین نظارت ها نیز در استان بشدت پایین آمده است.

دکتر بابایی  از برپایی تجمعات دورهمی و بویژه برگزاری جشن عروسی در استان ابراز نگرانی کرد و گفت : برپایی اینگونه تجمعات و  انتقال بیماری به  جمعیت زیادی از افراد می تواند سبب جهش ویروس و ایجاد سویه جدید شود که نتیجه آن افزایش مرگ و میر خواهد بود.

وی افزود : با توجه به مشاهدات و شرایط موجود و همچنین پایین آمدن میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مازندران، احتمال افزایش شهرهای با وضعیت قرمز مازندران طی روزهای آینده بسیار زیاد است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه هفت شهر مازندران طبق آخرین ارزیابی سامانه ماسک که ۳۱ تیر ماه به روز رسانی شده بود ، در وضعیت نارنجی قرار دارند ، گفت : با توجه به سرعت بالای شیوع بیماری و سیر صعودی انتقال ویروس در همه استان، امکان یکپارچه قرمز شدن مازندران در هفته آتی وجود دارد.

بر اساس تازه‌ترین گزارش دانشگاه علوم پزشکی بابل و مازندران شمار بیماران کووید ۱۹ بستری در بیمارستان‌های استان به حدود ۲ هزار و ۷۰۰ نفر رسیده است که بیشترین میزان از ابتدای همه‌گیری ویروس کرونا در استان است.

در حال حاضر شهرستان‌های رامسر، تنکابن، چالوس، نوشهر، نور، محمودآباد، فریدونکنار، بابلسر، بابل، آمل، قائمشهر، جویبار، ساری، سوادکوه و بهشهر در وضعیت قرمز قرار دارند و هفت شهرستان نکا، گلوگاه، میاندورود، سیمرغ، سوادکوه شمالی، کلاردشت و عباس‌آباد نارنجی هستند.

بستری‌های بالا در تهران

دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ درباره وضعیت تهران نیز گفت: در تهران میزان بستری‌ها بسیار بالا رفته است و وقتی می‌خواهیم بیمار بستری کنیم باید دنبال تخت بگردیم. در حالی که آنچه که در این پیک کمک‌مان می‌کند، بحث تزریق سرپایی رمدسیویر است.عابدینی گفت: در بیمارستان‌هایی مانند مسیح دانشوری فقط روزانه ۴۰۰ نفر را به صورت سرپایی دارو می‌زنیم و می‌روند. حال اگر قرار بود این ۴۰۰ نفر را هم بستری کنیم، فکر کنید که چه تعداد تخت باید به تخت‌های بیمارستان‌های اضافه می‌شد.

پروتکل‌ها را رعایت نکنید، مرگ و میر بیشتر می‌شود

عابدینی با تاکید بر لزوم همت جمعی برای مقابله با پیک پنجم، ادامه داد: واکسیناسیون را که روی تند می‌گذاریم و سرعتش را زیاد می‌کنیم. به طوری که در برخی استان‌ها روی ۴۵ سال آمدیم، در تهران به ۵۸ سال رسیدیم و روی بیماری‌های زمینه‌ای، رانندگان، معلمان و... که به تدریج واکسینه می‌شوند، اما آنقدر سرعت انتشار دلتا بالاست که هرچه سرعت واکسیناسیون را بالا ببریم، باز به کنترل این ویروس نمی‌رسیم.

وی افزود: بنابراین باید همت جمعی باشد. افرادی که می‌توانند در خانه بمانند، افرادی که بیرون می آیند با رعایت پروتکل‌ها از خانه خارج شوند تا بتوانیم ویروس را جمع کنیم. در غیر این صورت هر روز مرگ‌و میرمان بیشتر می‌شود. این یک هشدار جدی است. جمع شدن ویروس دلتا فقط در دست کادر درمان نیست و مردم هم باید کمک کنند.

وی درباره کمک گرفتن از ارگان‌هایی مانند نیروهای مسلح و تامین اجتماعی یا برپایی بیمارستان‌های صحرایی نیز گفت: تامین اجتماعی تقریبا در همه استان‌ها درگیر شده و تخت داده است. در پیک‌های اول و دوم ما فقط در بیمارستان‌های دولتی بیمار کووید بستری می‌کردیم، اما اکنون نمی‌توان این اقدام را انجام داد. مگر چقدر می‌توان درمان بیماران غیر کووید را عقب انداخت؟ بنابراین برای اینکه فشار به یکسری بیمارستان‌های دولتی که بیماران غیرکووید هم دارند، نیاید، همه بیمارستان‌ها اعم از خیریه، نیروهای مسلح و تامین اجتماعی باید کمک کنند و هم بستری دائم داشته باشند و هم بستری موقت.

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش