به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، پنج شنبه گذشته رکورد ابتلا جدید روزانه در نیوزیلند به عدد ۶۸ نفر رسید که این رقم در ۱ سال گذشته در این کشور بی سابقه بوده است.
از زمان قرنطینه سراسری اخیر نیوزیلند موارد ابتلای جدید در این کشور به ۳۴۷ مورد رسیده و یک شهروند نیز با حال وخیم به "آی سی یو" منتقل شده است.
این میزان ابتلا در حالی است که دولت نیوزیلند ۱ هفته پیش از آن، به دلیل کشف یک مورد ابتلا جدید داخلی در این کشور به مدت ۳ روز قرنطینه سراسری و کشوری و ۱ هفته در منطقه فرد مبتلا، قرنطینه سراسری و اعمال منع رفت آمد وضع کرده بود.
این کشور از زمان شیوع ویروس کرونا با قرنطینه شدید و بستن مرزهای خود، ویروس را به طور کامل تحت مهار درآورده و ابتلای جدید را به صفر رسانده بود.
نیوزیلند پیشتر جشن محو شدن و پایان ویروس کرونا در این کشور را برگزار کرده است.
اما شیوع سویه دلتا ویروس کرونا که در مواردی در تست ها قابل تشخیص نیست و قدرت سرایت بسیار بالایی دارد، می تواند چالش جدیدی برای استراتژی مبارزه دولت نیوزیلند با ویروس کرونا باشد که بر مبنای تلاش برای محو ویروس استوار شده است.
"جاسیندا آردرن" نخست وزیر نیوزیلند روز پنج شنبه و همزمان با اعلام بالاترین آمار ابتلای روزانه در یک سال گذشته به مردم این کشور وعده داد با قرنطینه سراسری موارد ابتلای جدید کاهش خواهد یافت و ویروس به زودی تحت کنترل درخواهد آمد.
"جاسیندا آردرن" نخست وزیر نیزیلند در نطق پنج شنبه گذشته و در حال ارایه نقشه شیوع ویروس کرونا در کشور/ سی ان ان
سیاست قرنطینه و سرکوب ویروس از سوی دولت نیوزیلند پیامدها و هزینه های اقتصادی زیادی برای این کشور در ۱ سال و نیم گذشته به همراه داشته است.
پنج شنبه گذشته شرکت هواپیمایی ملی "ایر نیوزیلند" از ضرر سالیانه ۳۰۶ میلیون دلاری خود در سال گذشته به دلیل نصف شدن سفرهای بین المللی و اعمال محدودیت های ورود و خروج به نیوزیلند خبر داده است.
دولت نیوزیلند قصد دارد تا پایان سال جاری میلادی همچنان سیاست بستن مرزها را ادامه دهد و برای سال ۲۰۲۲ یک طرح بازگشایی محتاطانه مرزهای کشور را در دستور کار خود قرار داده است.
اعمال سیاست وسواس گونه قرنطینه و تعطیلی و منع رفت و آمد در بیش از یک سال گذشته در نیوزیلند حتی واکنش رسانه های بین المللی و غربی را نیز برانگیخته و این رسانه ها رویکرد دولت نیوزیلند در مواجهه با کرونا را با توجه به واقعیت این ویروس و جهش های مداوم آن، مورد انتقاد قرار می دهند.
هفته گذشته روزنامه تایمز لندن در واکنش به خبر قرنطینه سراسری نیوزیلند پس از کشف یک مورد ابتلای جدید در این کشور، نیوزیلند را "کشور سوسیالیست منزوی و اسرارآمیز" ی دانسته بود که از زمان شیوع ویروس کرونا مردم آن در "زندان کووید۱۹ به سر می برند. "
روزنامه تلگراف بریتانیا نیز رویکرد دولت نیوزیلند در مقابله با پاندمی کرونا را مورد انتقاد قرار داده و آن را سیاستی" وسواس گونه" و باعث منزوی شدن این کشور از جهان و افسرده شدن شهروندان نیوزیلندی دانسته است.
رسانه های غربی رویکرد دولت نیوزیلند را کوبیدن آب در هاون می دانند و معتقدند در حالی که دنیا قبول کرده باید با ویروس کرونا به نحوی زندگی کند اما دولت نیوزیلند همچنان سیاست " محو ویروس" را دنبال می کند که نتیجه ای جز تحمیل قرنطینه های شدید بر مردم نداشته است در حالی که ویروس کرونا با سویه ها و جهش های جدید خود هر روز غیرقابل مهارتر از دیروز می شود و ثبت نزدیک به ۳۵۰ مورد ابتلا جدید در نیوزیلند آن هم در شرایط قرنطینه کامل کشور، خود گواهی بر ناتوانی در محو کردن این ویروس است.
خطر بستری شدن مبتلایان به سویه دلتا، دوبرابر مبتلایان دیگر است
تحقیقات جدید در بریتانیا حاکی است که خطر بستری شدن مبتلایان به سویه دلتا ویروس کرونا در بیمارستان، دو برابر مبتلایان به سویههای دیگری است که پیش از دلتا در آن کشور شیوع داشتند.
این تحقیقات که نتایجش در نشریه پزشکی لنست منتشر شده، حاصل مطالعه بیش از ۴۳ هزار مورد ابتلا به کووید ۱۹ بین ماه مه و ماه مارس سال جاری میلادی بوده است.
بیشتر افرادی که به کووید ۱۹ مبتلا شده بودند، از افراد واکسینه نشده بودند.
کارشناسان میگویند واکسن در برابر همه سویههای اصلی ویروس کرونا، خطر بروز بیماری وخیم را کاهش میدهد اما برای برخورداری از بیشترین ایمنی، باید افراد هر دو دوز واکسن را دریافت کنند.
- 17
- 1