
سرپوش پزشکی - به گزارش مهر به نقل از واشنگتن پست،« جیسون آبالوک»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ییل ایالات متحده آمریکا، خاطرنشان کرد:« من فکر می کنم اساساً باید به هر گونه بحث علمی در مورد اینکه آیا ماسک میتواند در مبارزه با کووید ۱۹ در سطح جمعیت مؤثر باشد، پایان داد.»
پژوهشگران این مطالعه، بیش از ۳۴۰، ۰۰۰ بزرگسال را در ۶۰۰ روستای بنگلادش تحت نظر گرفتند و این بزرگترین مطالعه تصادفی در خصوص اثرگذاری ماسک ها در محدود کردن شیوع ویروس است.
پس از ترغیب به استفاده از ماسک، پوشیدن ماسک در میان شرکت کنندگان ۲۸.۸ درصد افزایش یافت و در نتیجه ۹.۳ درصد کاهش در موارد ابتلاء به عفونت کووید ۱۹ و ۱۱.۹ درصد کاهش در بروز علائم کووید ۱۹ مشاهده شد.
پژوهشگران تأکید می کنند این یافته ها به این مفهوم نیست که ماسک تنها ۹.۳ درصد مؤثر است.
آبالوک در ادامه می افزاید:« اگر استفاده از ماسک جهانی باشد، این رقم چندین برابر بیشتر خواهد بود.»
نتایج این مطالعه نشان می دهد که چه مقدار استفاده از ماسک در جلوگیری از ابتلاء به کووید ۱۹ مؤثر است.
۵۶ درصد جامعه ماسک نمی زنند/ بازنگری در پروتکل های بهداشتی
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، متوسط میزان استفاده از ماسک در کشور را ۴۴ درصد اعلام کرد.

محسن فرهادی خاطرنشان کرد:متأسفانه و یا خوشبختانه رفتار در کووید ۱۹ بسیار تأثیرگذار است. به عبارتی با وجود پوشش بالای واکسیناسیون هر جایی که رفتار ما مناسب نباشد دچار مشکل می شویم و هر جایی که رفتار ما حساب شده باشد، نتایج خوبی حاصل می شود.
وی افزود :میانگین رعایت تهویه در کشور ۴۶ درصد و میانگین زدن ماسک ۴۴ درصد است.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه هم اکنون در حال بازنگری شیوه نامه های بهداشتی هستیم، گفت:در شیوه نامه های بهداشتی جدید تأکید بر استفاده از واکسیناسیون و تهویه مناسب است.
- 14
- 1