جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۲:۰۲ - ۰۲ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۰۱۳۷
حوزه بهداشت و رفاه

سینوفارم برای زیر ۱۸سال تایید جهانی ندارد

یکسان بودن دز یادآور واکسن کرونا با ۲ دز تزریق شده ضروری است؟/ کرونا و آنفلوانزا ربطی به یکدیگر ندارند

واکسن کرونا,واکسن
پزشک ویروس شناس گفت: مطالعات اولیه در رابطه با دز یادآور واکسن کرونا نشان می دهد، الزاما برند دز سوم نباید با دو دز تزریق شده پیشین یکسان باشد.

مهرداد روانشاد روز جمعه در گفت وگو با ایرنا گفت: تزریق دز سوم واکسن کرونا که تحت عنوان یادآور شناخته می شود، باتوجه به میزان تحریک سیستم ایمنی بدن (Système immunitaire) ضرورت می یابد.

او تصریح کرد: گاه سیستم ایمنی بدن با تزریق دو دز واکسن (vaccine) کرونا تحریک نشده و بنابراین دریافت دز سوم (یادآور) توصیه می شود. همچنین برخی از گروه‌های جمعیتی نظیر کادر بهداشت و درمان که در معرض خطر نزدیک با این عفونت ویروسی هستند، باید دز سوم را نیز دریافت کنند.

روانشاد خاطرنشان کرد :این دز سوم الزاما نباید با دو دز تزریق شده قبلی مشابه باشد. به طورمثال، در صورت تزریق دو دز واکسن سینوفارم یا برکت میتوان برای دز یادآور از برند آسترازنکا با فناوری ساخت متفاوت از برکت و سینوفارم استفاده کرد.

او تأکید کرد: مطالعات علمی در این زمینه محدود و مستلزم تکمیل تحقیقات پزشکی است، ولی مطالعات اولیه در این رابطه نشان می دهد که می توان از انواع متفاوت واکسن استفاده کرد.

این استاد علوم پزشکی ادامه داد :ورود ویروس کرونا در قالب عفونت طبیعی و همچنین تزریق واکسن کرونا به طور مادام العمر ایمنی ایجاد نمی کنند. به تدریج با گذشت زمان مصونیت در مقابل ویروس از بین رفته و بنابراین احتمال میرود، در سال های آتی نیز کشورها از واکسیناسیون مجدد بهره گیرند.

او توضیح داد: برای استفاده از برخی واکسن ها نظیر آسترازنکا و اسپوتنیک- وی که براساس وکتور ویروسی (زیست شناسی مولکولی یا حامل برای میان گذاری قطعات دی ان ای (DNA) بیگانه در ژنوم سلول میزبان) ساخته میشوند، علیه ویروس حامل واکسن بدن را وادار به واکنش کرده و بر این اساس احتمال میرود که در سال های آتی به طور مرتب نتوانند مورد استفاده قرار بگیرند.

روانشاد افزود:اما شماری از واکسن ها همچون سینوفارم یا برکت که برمبنای ویروس کشته شده یا پروتئینهای نوترکیب مثل کووپارس مؤسسه رازی ساخته میشوند، در سال های آینده میتوانند مرتبا تجدید شوند.

آیا رعایت شیوه نامه های بهداشتی مقابله با کرونا در درازمدت می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند؟

او در ادامه در پاسخ به این پرسش که «آیا رعایت شیوه نامه های بهداشتی مقابله با کرونا در درازمدت میتواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند» گفت: رعایت این ضوابط و استفاده از مواد ضدعفونی و الکل، باکتری های سطح پوست را از بین می برد، اما این باکتری به دلیل تماس با محیط به سرعت جایگرین خواهد شد. بنابراین نباید نگران ضعف سیستم ایمنی بدن به دلیل استفاده از این مواد و شوینده ها بود.

این پزشک ویروس شناس اضافه کرد: باکتری های دستگاه گوارش و حفره دهان نیز با استفاده از این مواد ضدعفونی کننده آسیب نمی بینند، بنابراین با رعایت این شیوه نامه های بهداشتی سیستم ایمنی بدن آسیب نخواهد دید. مردم در برنامه واکسیناسیون مشارکت داشته و با رعایت صددرصدی ضوابط بهداشتی تلاش کنند، به سلامت از این بحران گذر کنیم.

***

با تزریق واکسن کرونا نیازی به تزریق واکسن آنفلوانزا هست؟

متخصص بیماری های عفونی گفت: کرونا (corona) و آنفلوانزا شبیه به هم هستند ولی ربطی به یک دیگر ندارند.

واکسن کرونا,واکسن

به گزارش باشگاه خبرنگاران، عاطفه میرسیدی متخصص بیماری های عفونی با اشاره به این سوال که آیا با تزریق واکسن کرونا نیازی به تزریق واکسن آنفلوانزا هست یا خیر؟ اظهار‌کرد: این دو واکسن هم دیگر را پوشش نمی دهند، زیرا هر دو بیماری از ویروس های مختلف هستند، اما علائم های شبیه به هم دارند. ساختار پروتئینی این دو ویروس با یکدیگر متفاوت است بنابراین برای هر کدام جدا گانه واکسن تولید می شود، زیرا تنها فقط روی آن ویروس بدن را ایمن می کند.

او افزود: ایمنی واکسن آنفلوانزا تنها ۵۰ یا ۶۰ درصد است. هر ساله حدود ۵۰۰ هزار نفر تا ۳ میلیون نفر در دنیا به علت آنفلوانزا جان خود را از دست می‌دهند همه افرادی که دچار بیماری قلبی و کبدی ریوی دیابت مادران باردار و کودکان زیر ۲ سال و سالمندان بالای ۶۵ سال باید واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.

میرسیدی بیان کرد :امسال نیز آنفلوانزا را در کشور خواهیم داشت، اما خوشبختانه پارسال به دلیل رعایت مردم بیماری آنفلوانزا کمتر دیده شد یا اصلا دیده نشد و میتوان گفت هیچ فوتی از بیماری آنفلوانزا نداشتیم.

او ادامه داد :طبق گفته های سازمان بهداشت جهانی سال گذشته به علت وجود مشکلات بهداشتی و زدن ماسک، افراد خيلي پایینی دچار بیماری آنفلوانزا شدند، زیرا حتی در سال گذشته نیازی به واکسن آنفلوانزا نیز نبود. واکسن آنفلوانزا در حال حاضر در تمام داروخانه های کشور موجود است. واکسن آنفلوانزا ربطی به واکسن کرونا ندارد و واکسن هر دو بیماری باید جداگانه تزریق شود.

متخصص بیماری های عفونی گفت: تزریق واکسن کرونا برای همه مردم دنیا لازم، زیرا کمک کننده و مفید است، اما واکسن آنفلوانزا برای همه نیست و تنها بعضی از افراد خاص از آن استفاده می کنند کسانی که در سال های قبل آنفلوانزای شدید یا آنفلوانزا مبتلا می شدند میتوانند امسال واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند. واکسن آنفلوانزا (Influenza) امسال در کشور تولید خواهد شد.

او تصریح کرد :واکسن های آنفلوانزا در بدن ایمنی خیلی بالا ایجاد نمی کنند. واکسن آنفلوانزا واکسن کرونا، چون از خانواده ویروس های ضعیف شده هستند بنابراین نباید هم زمان تزریق شوند، زیرا ممکن است مدیریت سیستم ایمنی به هم بخورد. بین تزریق واکسن آنفلوانزا و واکسن کرونا از دو هفته تا یک ماه باید فاصله باشد.

***

سینوفارم برای زیر ۱۸سال تایید جهانی ندارد

عاطفه عابدینی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا در مورد واکسیناسیون افراد زیر ۱۸سال با سینوفارم گفت: واکسینه شدن افراد زیر ۱۸ سال با واکسن سینوفارم نیاز به مجوز بهداشت جهانی دارد.

وی گفت: تنها در کشور‌های چین و امارات واکسیناسیون توسط واکسن سینوفارم برای افراد زیر ۱۸ سال اجرا می‌شود و ایران باید با مطالعات بالینی به مدارک موثقی برای تاثیر واکسن سینوفارم در این گروه سنی دست می‌یافت یا منتظر نتایج آن در چین و امارات می‌ماند.

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش