به گزارش راه دانا، ابوالفضل باقری فرد درخصوص اظهارات مطروحه درباره کمبود پزشک و پایین بود میزان دسترسی مردم به خدمات درمانی در کشور، عنوان کرد: پایه و اساس اطلاعات ارائه شده، صحیح نیست و اینکه گفته می شود در ایران به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۱.۱ پزشک وجود دارد، کاملا اشتباه است.
وی عنوان کرد: اکنون اگر به سایت رسمی سازمان جهانی بهداشت مراجعه شود، در گزارشی که برای سال ۲۰۱۸ بوده آمده است که در ایران به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۵.۹ پزشک وجود دارد؛ همچنین اعلام شده است که به ازای هر ۱۰ هزار نفر در عراق ۷ پزشک، در ترکیه ۱۸ پزشک، در سوریه حدود ۱۲.۸ پزشک و در افغانستان ۲.۸ پزشک وجود دارد.
به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۷.۱ پزشک در ایران داریم
معاون آموزشی وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه اطلاعات ارائه شده درخصوص تعداد پزشکان در ایران کاملا اشتباه است، اظهار کرد: اطلاعاتی که اعلام کردم برای سال ۲۰۱۸ است و براساس اطلاعات کنونی، در ایران به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۷.۱ پزشک داریم و با برنامه ریزی های انجام شده تا سال ۱۴۰۴، این عدد به بالای ۱۸ خواهد رسید که تقریبا نزدیک به مطلوب است.
باقری فرد گفت: طرح این موضوع که تعداد پزشکان کشورهایی همچون سوریه و عراق از ما بیشتر است، صحیح نیست و کاملا با آمارهای WHO متفاوت است.
وی به چگونگی ارائه آمار تعداد پزشکان از سوی سازمان جهانی بهداشت اشاره و خاطرنشان کرد: آمارها را کشورها به WHO می دهند و آنها بررسی دیگری ندارند؛ برخی از آنها اسامی بهورز و طب سنتی های خود را هم که به عنوان مثال در چین پنج سال درس می خوانند، به عنوان پزشک معرفی می کنند و این درحالی است که ما این کار را نمی کنیم و آنهایی پزشک قلمداد می شوند که همه دروس ارائه شده را گذرانده و هفت سال را طی کرده باشند.
معاون آموزشی وزیر بهداشت افزود: این موضوع هم عاملی شده که آمار برخی کشورها زیاد ثبت شده است اما در واقع آمار دهی آنها صحیح نبوده و افراد با تحصیلات کم را هم که در امور پزشکی فعالیت دارند به عنوان پزشک معرفی می کنند.
۴۵ درصدکشورهای جهان به ازای هر ۱۰ هزار نفر کمتر از ۱۰ پزشک دارند
باقری منفرد با بیان اینکه اکنون آمار نشان دهنده افزایش تعداد پزشکان در کشور است، اظهار کرد: یعنی در سال ۱۴۰۰، ۴ هزار فارغ التحصیل گروه های پزشکی داشتیم درحالی که امسال سنجش هشت هزار نفر را به ما معرفی کرده است، یعنی هفت سال پیش ۴ هزار دانشجو گرفتیم و امسال این تعداد به ۸ هزار رسیده که نشان دهنده رشد است.
وی با بیان اینکه براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت در کشورهایی که به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۰ پزشک وجود دارد، شرایط خوب است، تصریح کرد: اکنون ۴۵ درصدکشورهای جهان به ازای هر ۱۰ هزار نفرکمتر از ۱۰ پزشک دارند.
سرمهای وارداتی مورد تایید از گمرک خارج شدهاند
رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه محموله هایی که نسبت به کیفیت آنها ابهام وجود داشته، پس از دو هفته که پاسخ آزمایشات به دست ما رسیده، تعیین تکلیف شدهاند، گفت: همه سرم های وارد شده و مورد تایید، به صورت حمل یکسره از گمرک خارج شده است.
به گزارش ایرنا، محمدرضا شانه ساز در واکنش به نامه گمرک درباره معطل ماندن ۱۳۰۰ تن سرم در گمرک کشور، افزود: هر آنچه که تاکنون سرم با هماهنگی سازمان غذا و دارو وارد شده، به صورت حمل یکسره از گمرک خارج شده است.
وی اظهار داشت: حدود ۱۰ میلیون سرم وارد کشور شده که درباره تعدادی از سرم های وارداتی دچار تردید شدیم، به همین دلیل نمونه هایی را به آزمایشگاه ارسال کردیم که مشخص شدن نتیجه دو هفته زمان بر است. اما به جز این موارد، همه سرم های وارد شده به صورت حمل یکسره از گمرک خارج شده است.
شانه ساز در پاسخ به این سوال که آیا این ۱۳۰۰ تن سرم جزو همین محموله های مشکوک است یا نه پاسخ داد: نه، همانطور که عرض کردم محموله هایی که نسبت به کیفیت آنها ابهام وجود داشته، پس از دو هفته که پاسخ آزمایشات به دستمان رسیده، تعیین تکلیف شده اند. ممکن است این سرم ها جزو محموله هایی باشند که به سازمان غذا و دارو اظهار نشده باشد. ما متاسفانه به سامانه های گمرک دسترسی نداریم و برخط اطلاعی به دست ما نمی رسد.
وی در پاسخ به این سوال که چطور ممکن است وارد کننده ای بدون اطلاع سازمان غذا و دارو سرم وارد کشور کرده باشد، تصریح کرد: متاسفانه این مشکل در حال حاضر وجود دارد و در همین باره نامه ای به سازمان بازرسی کل کشور نوشته ایم و سپس جلسه ای برگزار و مقرر شد که هرآنچه که قرار است وارد کشور شود، ابتدا ثبت سفارش شود و سپس وارد شود. که اگر این تصمیم عملیاتی شود، دیگر وارد کننده ای نمی تواند ابتدا کالا را وارد گمرکات کشور کند و پس از آن با فشارهای مختلف، به دنبال دریافت ارز و ترخیص کالایش باشد.
شانه ساز همچنین با اشاره به انجام فراخوان برای واردات سرم، افزود: اینکه گفته می شود فقط برخی شرکت ها مجوز واردات دارند و سایر شرکت های نمی توانند سرم وارد کنند، درست نیست؛ چراکه ما برای واردات سرم فراخوان انجام دادیم و هر شرکتی که اعلام آمادگی کرده مجوز دریافت کرده است.
رییس سازمان غذا و دارو درخصوص آخرین وضعیت سرم در کشور، خاطرنشان کرد: شرکتی که در تولید سرم دچار مشکل شده بود، از حدود یکماه قبل وارد چرخه تولید شده است و در نیمه دوم مهرماه هیچ مشکلی درباره تامین سرم نخواهیم داشت.
- 12
- 5