جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۱۵ - ۲۷ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۲۱۱۵
حوزه بهداشت و رفاه

پیک ششم در پاییز ۱۴۰۰/ واکسیناسیون هنوز به اندازه کافی نیست

پیک ششم کرونا,کروناویروس
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا (corona) با بیان اینکه رعایت بهداشت فردی، رعایت پروتکل ها به گونه جمعی و واکسیناسیون سه ضلع جلوگیری از پیدایش کرونا محسوب میشوند ، اعلام کرد:با توجه به عدم رعایت موازین بهداشتی در بعضی مناطق و اینکه هنوز به ایمنی جمعی نرسیدیم، امکان دارد پیک ششم را تجربه کنیم.

دکتر حمیدرضا جماعتی در گفتگو با ایسنا، در مورد شرایط کرونا و بروز نشانه های پیک ششم کرونا در کشور، اذعان کرد:چندین بار اعلام کردم که تا زمانیکه به ایمنی جمعی نرسیم و در عین حال در صورتیکه رعایت پروتکل های بهداشتی چه از سوی افراد و چه به صورت جمعی وجود نداشته باشد، انتظار میرود که ما با این پیک ها مواجه شویم. باید توجه کرد که در صورتیکه بهترین واکسن ها را هم استفاده کنیم، باز هم رعایت پروتکل های بهداشتی لازم است. مطالعاتی در جوامع مختلف انجام شده و واکسن ها برحسب نوع واکسن، میتوانند حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد کارایی داشته باشند. البته این میزان در کمیت ها زیاد است، وگرنه در مطالعات بالینی میزان کارایی بیشتر نشان داده می شود. به طورمثال فایزر در مطالعه بالینی ۹۳ تا ۹۴ درصد کارایی داشته، ولی زمانی که همین واکسن در یکی از کشورهای اطراف ما مورد ارزیابی قرار گرفته، در جمعیت زیاد شاهد بودند که کارایی اش حتی به زیر ۵۰ درصد رسیده است.

رعایت پروتکل های بهداشتی ۳۰ درصد در جلوگیری از انتشار کرونا کارایی دارد

او گفت:بدین ترتیب حتی در صورتیکه واکسن را هم تزریق کرده و طبق سوشی که در آن جامعه قابلیت انتشار داشته و منجر به بروز بیماری می شود، به پوشش واکسیناسیون مورد انتظار هم برسیم، باز هم حتماً باید رعایت پروتکل های بهداشتی را در کنار آن داشته باشیم. باید توجه کرد که رعایت پروتکل های بهداشتی اعم از فاصله گذاری، استفاده از ماسک، شستن مکرر دست ها و اقداماتی که از سوی مسئولان در زمینه قرنطینه، بستن مجامع و محدود کردن مراسم های با جمعیت زیاد و... انجام می شود، در مطالعات نشان داده شده که ۳۰ درصد می تواند جلوی انتشار عفونت را بگیرد و ۳۰ درصد کاراست. حال بر حسب نوع واکسنی که استفاده می شود، اگر کارایی را ۶۰ درصد در نظر بگیرید، هنوز هم نمی توانید به صورت ۱۰۰ درصد جلو پیشرفت بیماری و پاندمی را بگیرید. البته میتوانید تا حدود زیادی آنرا کنترل کنید، اما در پاندمی باید همه این موارد با هم اتفاق بیفتد تا بتوان به ۸۰ تا ۹۰ درصد کارایی رسید و تا حدودی بتوان عفونت را کنترل کرد.

۳ ضلع کنترل کرونا

جماعتی با بیان اینکه بدین ترتیب با اقدامات بهداشتی شخصی، جمعی و واکسیناسیون شاید بتوان ۸۰ تا ۹۰ درصد بتوان جلوی بیماری را گرفت و تا حدودی پاندمی را کنترل کرد، گفت:حال هر یک از این ها اگر رعایت نشود، میتواند علتی باشد که پاندمی کنترل نشود و در این صورت شاهد پیک خواهیم بود. حال متأسفانه گزارشاتی داریم از شهرهایی که البته اسم نمی برم که مردم اقدامات بهداشتی را رعایت نمی کنند ، ماسک نمی زنند و... حال در چنین جامعه ای اگر واکسن هم تزریق کنید، باز هم یک بازوی پیشگیری مشکل دارد و از آنجایی که رعایت پروتکل های بهداشتی نقص دارد، منجر به گردش ویروس شده و پیک هایی را خواهیم داشت که از آنجا به سایر مناطق کشور سرایت می کند. به هر حال واکسیناسیون ما هنوز به اندازه کافی نیست و هنوز به ایمنی جمعی مورد نظر نمی رسیم و این در حالیست که در بسیاری مناطق پروتکل ها را رعایت نمی کنند و منجر به گسترش بیماری می شود.

وی تأکید کرد:بدین ترتیب موضوع مهم در کنترل کرونا، بحث واکسیناسیون و رسیدن به ایمنی جمعی و دوم رعایت موازین بهداشتی و قرنطینه هایی است که گوشزد می شود. در عین حال سومین نکته هم استفاده از دزهای بوستر و یادآور است که توصیه می کنیم که ابتدا گروه های هدف که در مواجهه مستقیم با کرونا هستند، اینها را استفاده کنند که در کادر درمان شروع شده است. بهرحال درگیری گروه درمان میتواند منجر به عوارض جبران ناپذیری شود.

بیم پیک ششم در پاییز

جماعتی بیان کرد:امید ما این است که با واکسیناسیون و با انجام پروتکل های بهداشتی با کمک مردم، بتوانیم تا حدودی این پیک را بگذرانیم، اما با توجه به عدم رعایت موازین بهداشتی در برخی مناطق و اینکه هنوز به ایمنی جمعی نرسیدیم، ممکن است پیک ششم را تجربه کنیم. البته اگر پیک ششم ایجاد هم شود با توجه به سرعت واکسیناسیون، ممکن است خسارات زیان باری که در پیک پنجم داشتیم، به آن صورت خسارات را نداشته باشیم. هرچند که ما در فصل پاییز هستیم و فصول سرد، فصولی هستند که این ویروس ها میتوانند بیشتر فعالیت کنند. بدین ترتیب از نظر آب و هوا هم باید دقت کنیم که فعالیت ویروس ها میتواند بیشتر باشد و درگیری بیشتری را در افراد جامعه به وجود آورند.

او تأکید کرد:بدین ترتیب باید مواظب باشیم و حتما موازین بهداشتی را رعایت کنند. افراد به صرف اینکه دو دز واکسن را تزریق کردند، فکر نکنند که واکسینه شدند و گرفتار نمی شوند. بدین ترتیب پروتکل های بهداشتی باید همچنان رعایت شود. زیرا هر نوع واکسنی که در دنیا در این زمینه ساخته شده، کارایی ۱۰۰ درصد ندارد و جلوگیری ۱۰۰ درصدی از بیماری را با هیچ واکسنی نداریم، بلکه اثربخشی بیشتر واکسن هایی که ساخته شدند، در جلوگیری از شدت بیماری و بستری شدن در بیمارستان ها و در مرگ ومیر ناشی از عفونت کرونایی است. بدین ترتیب در بحث ابتلا به بیماری و انتقال آن به سایر افراد خانواده و جامعه، واکسن ها کارایی ۱۰۰ درصد ندارند و حتی کسانیکه دو دز واکسن را تزریق کردند و حتی دز بوستر را هم تزریق کنند، باید اقدامات بهداشتی را رعایت کنند، وگرنه احتمال ابتلایشان به بیماری و انتقال آن به سایر افراد به ویژه افراد مسن و دارای بیماری های زمینه ای وجود دارد و در کنترل چرخش ویروس مشکل ایجاد شده و منجر به ادامه و استقرار پاندمی شده و شاهد پیک های جدید خواهیم بود.

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش