پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۳۴ - ۱۵ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۱۱۷۶
حوزه بهداشت و رفاه

لزوم هوشمندسازی محدودیت‌ها با حمایت‌ اقتصادی

سیر کاهشی فوتی‌های کرونا با واکسیناسیون | خطر ۲۳ درصدی واکسن نزده ها

واکسیناسیون عمومی کرونا,واکسنهای کرونا در ایران
عضو کمیته علمی کشوری کرونا با بیان اینکه تعداد مرگ‌ومیر را بعد از واکسیناسیون در یک سیر کاهشی مشاهده می‌کنیم، گفت: البته همواره باید مسائل پیشگیری را هم در کنار واکسن قرار دهیم. تجارب نشان می‌دهد که با عدم رعایت مسائل بهداشتی، بعد از واکسیناسیون، ‌ تاثیر واکسن بسیار کاهش می‌یابد.

عضو کمیته علمی کشوری کرونا با بیان اینکه تعداد مرگ‌ومیر را بعد از واکسیناسیون در یک سیر کاهشی مشاهده می‌کنیم، گفت: البته همواره باید مسائل پیشگیری را هم در کنار واکسن قرار دهیم. تجارب نشان می‌دهد که با عدم رعایت مسائل بهداشتی، بعد از واکسیناسیون، ‌ تاثیر واکسن بسیار کاهش می‌یابد.

دکتر مجید مختاری در گفت‌وگو با ایسنا، ‌ با اشاره به وضعیت کرونا در کشور، گفت: در حال حاضر مقداری بیماری هم از نظر ابتلا و هم از نظر مرگ و میر فروکش کرده است. نباید مردم را ترساند، اما ترغیب به رعایت پروتکل‌های بهداشتی را هم باید همواره ادامه دهیم.

وی افزود: البته شاید وارد پیک ششم شویم که البته امیدوارم روند کاهشی با توجه به تمام اصولی که باید رعایت شود و با عدم تجمعات، رستوران‌ رفتن و... و. ادامه داشته باشد. باید توجه کرد که ویروس‌ها، اعم از ویروس کرونا و... علاقه بسیار زیادی به تجمع و دورهم بودن دارند و با انجام تجمعات و عدم رعایت اصول بهداشتی،  گردش ویروس بالاتر رفته و در نتیجه منجر به جهش‌های بیشتری می‌شود. بنابراین از یک سو ملاحظات بهداشتی جامعه و از سوی دیگر واکسیناسیون، قطعا به ما کمک می‌کند. کمااینکه تعداد مرگ‌ومیر را بعد از واکسیناسیون در یک سیر کاهشی مشاهده می‌کنیم.

واکسیناسیون عمومی کرونا,واکسنهای کرونا در ایران

وی با اشاره به موضوع بازگشایی مدارس، گفت: موضوع پاندمی کرونا و بازگشایی‌های بعد از آن برای تمام دنیا نو است. البته مدل‌سازی‌های متفاوتی در زمینه بازگرداندن کودکان به مدارس انجام شده است، اما آیا این مدل‌سازی‌ها در شرایط کشور ما بومی‌سازی شده است؟. در پاسخ باید گفت که این مدل‌ها از سوی مسئولان وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش و... در حال بومی‌سازی است و امید داریم که بتوان از این مدل‌ها استفاده کرد، اما معمولا مدل‌ها موفق نیستند. معمولا رعایت اصول اولیه بهداشتی و بالا بردن پوشش واکسیناسیون است که می‌تواند به ما کمک بسیاری کند.

مختاری ادامه داد: بحث هوشمندسازی محدودیت‌ها هم در حال مطالعه است. البته هوشمندسازی محدودیت‌ها در بسیاری از کشورهای اروپایی و کشورهای همسایه ما انجام شده است. البته باید توجه کرد که هوشمندسازی باید همراه با پوشش اقتصادی افرادی که دچار این محدودیت‌ها می‌شوند، به ویژه افرادی که درآمد پایین‌تری دارند، همراه باشد. اگر این محدودیت‌ها را بدون حمایت اقتصادی اعمال کنید، افراد آن‌ها را دور می‌زنند؛ چراکه مجبورند دور بزنند. در حالی که اگر از نظر اقتصادی حمایت شده و با بسته‌های تشویقی مواجه شوند، مطمئن باشید که مردم بسیار هوشمند و فهیم هستند و این رعایت را حتی بهتر از کشورهای دیگر و بدون توسل به تکنولوژی‌های بسیار پیشرفته، ‌ انجام می‌دهند. حال زمانیکه مردم را حمایت نکنیم، مشخص است که وقتی معاش روزمره‌شان مورد هجمه قرار می‌گیرد، سعی می‌کنند، محدودیت‌ها را دور بزنند.

وی، گفت: من همواره این موضوع را اعلام کردم که هیچ اقدامی بهتر از کنترل و پیشگیری از بیماری نیست. مردم فکر نکنند که اگر واکسیناسیونی انجام شده، دیگر نباید موارد بهداشتی را رعایت کنند. افراد فکر می‌کنند که اگر واکسن تزریق کردند، می‌توانند ماسک را کنار بگذارند. در حالی که اصلا چنین موضوعی درست نیست.

وی گفت: ما همواره باید مسائل پیشگیری را هم در کنار واکسن قرار دهیم. تجارب نشان می‌دهد که با عدم رعایت مسائل بهداشتی، بعد از واکسیناسیون، ‌ تاثیر واکسن بسیار کاهش می‌یابد. در سال گذشته ما به ۸۵ تا ۹۰ درصد رعایت مسائل بهداشتی رسیدیم و بیماری حتی بدون واکسن خوب کنترل شد. البته در آن زمان نوع ویروس، دلتا نبود و قدرت سرایت بیماری کمتر بود، اما با این حال در آوریل ۲۰۲۰ جزو کشورهای موفق در کنترل کرونا بودیم، اما متاسفانه تغییر رویه دادیم و اکنون میزان رعایت‌هایمان تقریبا در حدود ۴۰ درصد است که باید روی این مساله تجدیدنظر شود و مردم رعایت کنند تا وارد پیک ششم نشویم. در این صورت به احتمال قوی اگر هم وارد پیک ششم شویم، صدمه پیک ششم، کمتر خواهد بود.

خطر ۲۳ درصدی واکسن نزده ها

روزنامه همشهری در یادداشتی نوشت: تنها ۲ راه برای قطع زنجیره بیماری کرونا پیش روی ما است؛ رعایت دقیق و سختگیرانه پروتکل‌های بهداشتی همراه قرنطینه‌های ۱۰۰درصدی مبتلایان و افراد مشکوک و همچنین واکسیناسیون.

واکسیناسیون عمومی کرونا,واکسنهای کرونا در ایران

در ادامه یادداشت ۱۵ آبان ۱۴۰۰ روزنامه همشهری به قلم یحیی ابراهیمی‌ رییس کمیته کرونای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می خوانیم: تنها ۲راه برای قطع زنجیره بیماری کرونا پیش روی ماست؛ رعایت دقیق و سختگیرانه پروتکل‌های بهداشتی همراه قرنطینه‌های ۱۰۰درصدی مبتلایان و افراد مشکوک و همچنین واکسیناسیون. البته مسیر دوم بهترین اتفاق برای کشورمان است؛ چراکه به‌دلیل مشکلات اقتصادی و فرهنگی و آسیب‌هایی که به‌دلیل درگیری ۲۱ماهه با پاندمی کرونا رخ داده همچنین کاهش رعایت پروتکل‌ها به زیر ۴۰درصد، تداوم قرنطینه‌ها، منطقی نخواهد بود.

تنوع در سبد واکسیناسیون و تزریق رایگان هم بهترین اتفاقی است که رخ داده؛ هرچند که گفته می‌شود گروهی همچنان برای واکسینه‌شدن، مقاومت می‌کنند که در تمام کشورهای دنیا، چنین وضعیتی وجود دارد. اینها افرادی هستند که نه‌تنها خودشان بلکه عموم جامعه را در معرض خطر قرار می‌دهند و منجر به تضعیف برنامه‌های واکسیناسیون در کشور می‌شوند. خرافات، شایعات و توصیه‌های غیرکارشناسی تحت عناوین طب سنتی و اسلامی موجب واکسن‌گریزی مردم شده و این مسئله نیاز به برخورد حاکمیتی دارد.

در کشور چین با جمعیت بیش از یک میلیارد و ۴۰۰میلیون نفر، کنترل بیماری با استفاده از واکسیناسیون و برخورد جدی و جریمه به سرانجام رسید اما ما همچنان با خواهش و تمنا مردم را به تزریق واکسن توصیه می‌کنیم. کرونا بحث فردی نیست و هر فرد آلوده به ویروس می‌تواند ۱۰نفر دیگر را بیمار کند. بر این اساس ضرورت دارد تمهیدات جدی برای برخورد با واکسن‌گریزها صورت بگیرد و ساماندهی اصولی درباره آنها با محرومیت از خدمات فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی صورت گیرد. نباید به‌دلیل باور نادرست و خودخواهی این افراد، سلامت مردم مورد تهدید قرار گیرد و باید از روش‌های مختلف برای مجاب‌کردن این افراد استفاده شود.

به‌ویژه اینکه در بین آنها افرادی وجود دارند که سودجویی‌های اقتصادی را با تبلیغات علیه واکسن به نفع خود رقم زده‌اند؛ همان‌هایی که به بهانه عوارض واکسن، مردم را به استفاده از روش‌های تأییدنشده و داروهای غیرمجاز ترغیب می‌کنند. ما اعلام رسمی از سوی مراجع متولی بهداشت و درمان برای واکسن‌نزدن نداریم و تمامی توصیه‌ها همسو و همصدا تأکید بر واکسیناسیون است و حتی اگر عوارضی هم از واکسن‌ها گزارش شده باشد، اما منافع آن بیشتر از ضررهایی است که تاکنون جامعه ما و دنیا به‌دلیل تداوم چرخه انتقال ویروس با آن مواجه بوده است.

کمترین فایده تزریق واکسن‌، جلوگیری از ابتلای افراد به نوع حاد بیماری و کاهش زمان بستری است. به علاوه اینکه ۸۵درصد کسانی که واکسن تزریق می‌کنند، یا کرونا نمی‌گیرند یا درصورت ابتلا با نوع خفیف بیماری مواجه بوده‌اند.

به همین دلیل در کنار تمام الزامات باید ظرفیت صداوسیما و تمامی رسانه‌هایی که به نوعی تریبون اطلاع‌رسانی در اختیار دارند، برای اقناع آن ۲۳درصدی که تاکنون برای واکسیناسیون اقدام نکرده‌اند، مورد استفاده قرار بگیرد. با گذشت ۹‌ماه از آغاز واکسیناسیون، هنوز پوشش کامل در کشور ما به ۷۵درصد نرسیده، اما جلوی ضرر هر زمانی گرفته شود، منفعت است، چراکه ما در معرض خطر شیوع دوباره بیماری و پیک جدید کرونا هستیم و این تدابیر سختگیرانه در ابتدا به نفع جامعه و در مرحله بعدی به نفع کسانی است که تاکنون واکسن نزده‌اند و بیشتر در معرض ابتلا و مرگ ناشی از کرونا قرار دارند.

البته روند واکسیناسیون در ۲‌ماه اخیر به‌سرعت افزایش پیدا کرده و حتی تزریق دوز سوم و یادآور برای کادر درمان، بیماران با سیستم دفاعی ضعیف و سالمندان هم آغاز شده، اما همچنان اولویت با کسانی است که تاکنون واکسن نزده‌اند و برای قطع زنجیره انتقال و جلوگیری از پیک‌های آینده باید هرچه سریع‌تر برای تزریق دوز اول واکسن‌شان اقدام کنند. مردم در ۲سال اخیر خسارت‌های فراوان جسمی، روانی و اقتصادی زیادی را متحمل شده‌اند و باید هرچه سریع‌تر با پوشش واکسیناسیون تا آخر بهمن، قطع زنجیره انتقال و برگشت به زندگی عادی البته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی رقم بخورد.

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش