دکتر حسین قناعتی در گفت و گو با ایسنا؛ ضمن بیان این مطلب در خصوص مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش پذیرش در رشته های پزشکی گفت: در حال حاضر تراکم پزشک در شهر تهران چندین برابر شهرستان ها است. چرا که درآمد تعیین کننده انتخاب پزشک می باشد تا محل زندگی خود را تعیین کند.
وی افزود: باید دید آیا افزایش رشته یا افزایش ظرفیت پذیرش در رشته های پزشکی مشکل را حل می کند یا اینکه ما برنامه ای تدوین کنیم تا پزشکان موجود به صورت صحیح در سطح کشور توزیع شوند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: ضمن اینکه در شرایط فعلی حقوق پرداختی به پزشکان و اعضای هیات علمی در شهر های کوچک اندک است؛ در حالیکه این کارانه در دانشگاه علوم پزشکی تهران بهروز است. بنابراین طبیعی است که پزشکان به تهران سرازیر شوند.
وی اظهار کرد: باید اقداماتی انجام بدهیم تا میزان دریافتی افراد در شهرستان ها بیشتر شود تا در مراکز درمانی شهرستانها با مشکل کمبود پزشک مواجه نشویم و این موضوع از طریق بومی گزینی پذیرش امکان پذیر است.
قناعتی با تاکید بر اینکه ما در کشور کمبود پزشک نداریم، گفت: بیشتر از اینکه با کمبود پزشک مواجه باشیم با مشکل توزیع پزشک مواجه هستیم در این شرایط اگر ظرفیت پذیرش را نیز افزایش دهیم با توجه به اینکه در تربیت این دانشجویان صدها میلیون تومان هزینه می شود با چالش های بیشتری مواجه خواهیم بود و در این شرایط باید مجددا پزشک برای کشورهای خارجی تربیت کنیم یا پزشکانی تربیت کنیم که مجددا به تهران سرازیر شوند.
وی افزود: وقتی که آمار پزشک بیشتر باشد تقاضا برای بیمار شدن نیز بیشتر می شود و میزان تخلفات در جامعه پزشکی نیز بالا خواهد رفت. ضمن اینکه ما نمی توانیم به راحتی اجازه دهیم دانشجویان ایرانی که در دانشگاه های خارجی مشغول تحصیل هستند به کشور منتقل شوند، چرا که در این شرایط ممکن است دانشجویانی با سطح علمی پایین تر به کشورهای دیگری برای تحصیل مراجعه می کنند و بعد از چند ترم برای ادامه تحصیل به کشور وارد شوند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان خاطرنشان کرد: این تصمیم که این دانشجویان بدون سخت گیری وارد دانشگاه های داخل شوند صحیح نیست و ما نباید برای حل یک مشکلی مشکل دیگری را ایجاد کنیم.
وزارت بهداشت پیشنهاد خود را درباره افزایش ظرفیت پزشکی ارائه دهد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پیشنهادهای خود را درباره افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی از۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ به ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ارایه دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ جلسه ۱۵۵ شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور به ریاست سعیدرضا عاملی؛ دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
سعیدرضا عاملی، ضمن تشکر از گزارش سرانه پزشک از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت و نیز دبیر شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی، اظهار داشت: واقعیت جامعه ایران این است که تقاضا و استعداد ورود به رشتههای پزشکی از سوی دانشجویان به عنوان یک فاکتور مهم، در حد بالایی است. همچنین ظرفیتهای دانشگاههای علوم پزشکی را از ۲۸ دانشگاه به ۵۷ دانشگاه علوم پزشکی افزایش دادهایم البته اگر به یک معنا دانشگاههای مستقل را هم لحاظ کنیم، ظرفیت بیش از این رقم میشود.
همافزایی بین رشتههای علوم پزشکی و سایر علوم، موضوعی اجتناب ناپذیر است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: جامعه دانشگاهی کشور از دهه ۸۰ به بعد در راستای دانش پکپارچه حرکت کرده است. بر این معنا تاکید داریم که رشتهها بر هم تاثیرگذار هستند. امروز با ظهور فناوریهای جدید، نقش رشتههای مهندسی در پزشکی تاثیر به سزایی دارد؛ ایران با جدایی رشتههای پزشکی از سایر رشته ها، جزو کشورهای استثنایی قرار دارد که باید همافزایی بین رشتههای علوم پزشکی و سایر علوم را به عنوان یک موضوع گریزناپذیر در دستور کار قرار داد. بر همین مبنا، دانشگاه نسل چهار را به لحاظ هم افزایی رشتهها، دانشگاه شبکهای میگوییم.
افزایش پذیرش ۳۰۰۰ دانشجوی پزشکی سالیانه و در پنج سال متوالی
استاد دانشگاه تهران، با جمع بندی نظرات اعضاء حاضر در جلسه؛ مبنا را بر افزایش پذیرش ۳۰۰۰ دانشجوی پزشکی سالیانه و در پنج سال متوالی ذکر کرد و افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پیشنهادهای خود را درباره افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی از۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ به ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ارایه دهد.
پس از طرح بحث طی دو جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور، موضوع افزایش حداقل ۳۰۰۰ دانشجوی پزشکی به رای گذاشته شد و در جلسه ۱۵۵ ستاد نقشه به اتفاق آراء به تصویب رسید که متعاقبا در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به رای گذاشته خواهد شد.
وی با اشاره به نظر برخی اعضا مبنی بر اینکه دانشجو با پرداخت شهریه، خدمات و امکانات مناسب دریافت نمی کند، گفت: بالاخره این دانشجو مزیتی نسبت به دانشجویی که خدمات رایگان دریافت میکند، باید داشته باشد. درواقع نوع مزایای دانشگاههای دولتی، مشوق گونه برای دانشجویانی است که خدمات رایگان دریافت میکنند. لذا تقویت بخش خصوصی و غیر دولتی به خصوص دانشگاه آزاد اسلامی مهم است.
- 18
- 2