پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۴:۴۱ - ۱۳ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۱۱۶۰
حوزه بهداشت و رفاه

فوت ۲۲ هموطن دیگر

کاهش تلفات روزانه کرونا به کمتر از ۲۵ پس از ۶۶۶ روز/شناسایی ۱۹۴ مبتلا به امیکرون در کشور

آمار اومیکرون در ایران,مرگ و میر کرونا در ایران
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به روند افزایشی موارد شناسایی ابتلا به «امیکرون» در کشور، گفت: موثرترین کار در پیشگیری از اُمیکرون، رعایت پروتکل‌ها، ماسک زدن و رعایت فاصله‌گذاری و همچنین تزریق دز سوم واکسن است و توصیه می‌کنم افراد حتما دز سوم واکسن را تزریق کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید کریمی درباره وضعیت مراجعات کرونایی به بیمارستان‌ها و آمادگی بیمارستان‌ها در برابر اُمیکرون، گفت: خوشبختانه تعداد مراجعین سرپایی ما با علائم مشکوک به کرونا با علائم تنفسی که به صورت روزانه مراجعه می‌کنند، حدود  ۱۲۵۰ مورد است که این میزان مراجعه از پیک قبلی که داشتیم به تدریج کم شده و در زوهای اخیر، افزایش قابل توجهی را نداشتیم. البته تغییرات سینوسی کاهش و افزایشی وجود داشته، اما خوشبختانه افزایش مراجعات قابل توجه و مستمر نداشتیم. همچنین در حوزه تعداد بستری، بعد از عبور از پیک، در حد ثابت در حد  ۵۸۰۰ مورد است که در روزهای اخیر حالت ثابتی داشته و افزایش نگران‌کننده‌ای را شاهد نبوده‌ایم.

شناسایی ۱۹۴ مبتلا به امیکرون در کشور

وی افزود: تعداد بستری در آی سی یو هم حدود ۱۴۰۰ مورد است. بنابراین در حوزه بستری در آی‌سی‌یو هم افزایش خاصی نداشته است و در شرایط پایداری به سر می‌بریم. در زمینه سویه اُمیکرون نیز تعداد موارد مبتلا که با تشخیص قطعی کیت بوده، افزایش یافته است و تا امروز  ۱۹۴ تشخیص قطعی اُمیکرون داشته‌ایم که در حال افزایش است.

نگرانی از سرایت‌پذیری بالای اُمیکرون

کریمی ادامه داد: برای تشخیص اُمیکرون ابتدا باید تست PCR بیمار مثبت شود و بعد اگر مشکوک به اُمیکرون باشد، یک تست اضافه هم برای اُمیکرون انجام می‌شود. افزایش تعداد موارد اُمیکرون جای نگرانی دارد. از این جهت که شیوع و سرایت‌پذیری اُمیکرون بسیار زیاد است و در عرض دو تا سه روز ممکن است، فرد مبتلا بتواند افراد دیگر را مبتلا کند. بر این اساس رعایت پروتکل‌های بسیار مهم است و باید توجه کرد که  موثرترین چیز هم در پیشگیری از اُمیکرون، رعایت پروتکل‌ها، ماسک زدن و رعایت فاصله‌گذاری و همچنین تزریق دز سوم واکسن است که توصیه می‌کنم، حتما دز سوم واکسن را افراد تزریق کنند. دز سوم در پیشگیری از ابتلا و موارد شدید و همچنین پیشگیری از بستری و مرگ‌ومیر ناشی از کرونا بسیار موثر است.

بیمارستان‌ها در آماده‌باش

وی همچنین گفت: باید توجه کرد که از نظر درمانی تفاوتی بین اُمیکرون و سویه دلتا وجود ندارد. البته از جهت مراقبتی باید بیشتر مراقب باشیم، زیرا سرایت‌پذیری اُمیکرون بیشتر است، اما از نظر درمان تفاوتی ندارد. در عین حال به بیمارستان‌هایمان آماده‌باش اعلام کردیم که در آماده‌باش هستند تا اگر خدایی نکرده تعداد موارد افزایش یافت، بتوانند به بهترین نحوه مراقبت‌ها و خدمات را از نظر وضعیت اکسیژن‌سازها، دارو و... انجام دهند. این تمهیدات با معاونین درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام شده است. ان‌شاءالله که اصلا وارد پیک بعدی نشویم، باتوجه به اینکه مدت زمان فاصله واکسیناسیون‌مان کم است و آنتی‌بادی وجود دارد، ولی اصلا نباید غافل شویم و باید پروتکل‌ها را رعایت کنیم.

مشکلات نسخه‌نویسی الکترونیک در بیمارستان‌ها

کریمی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، درباره وضعیت اجرای نسخه الکترونیک در بیمارستان‌ها، گفت: در این زمینه مشکلاتی از روزهای اول بوده و هنوز هم وجود دارد، اما به تدریج در حال کاهش است. کسی که تاکنون دستی نسخه را می‌نوشته، اکنون باید تایپ کند که مقداری سرعت را کاهش می‌دهد، برق یا اینترنت قطع می‌شود، ممکن است حجم بیماران بالا باشد و مسیرهای ارتباطی نتوانند به خوبی اطلاعات را منتقل کنند و کندی ایجاد شود که رسانه‌ها در این زمینه گزارشاتی ارائه داده‌اند. با این حال با جلساتی که مکرر برگزار شده و هماهنگی‌هایی که روزبروز در حال افزایش است، این مشکلات در حال کاهش است. وقتی یک پروژه ملی است و با تعداد بالایی از مراکز مواجهیم، باید مقداری فرصت دهیم تا به آنچه که مطلوب است، برسیم.

وضعیت اثرگذاری واکسن‌ها بر اُمیکرون

وی درباره میزان اثربخشی واکسن‌های داخلی کرونا بر سویه اُمیکرون، گفت: تاکنون در ایران ۱۹۴ مورد اُمیکرون شناسایی شده و در این زمینه اطلاعات آنقدر قطعی نیست که بتوانیم اطلاعاتی ارائه دهیم، اما باتوجه به اینکه واکسن‌های داخلی در مقابل دلتا موثر بودند و واکسن‌های خارجی هم که بوده بر روی دلتا تست شده و کشورهایی که میزان اُمیکرون‌شان بالاست، آن‌ها را موثر دانستند. به نظر می‌آید که واکسن روی اُمیکرون هم موثر باشد. مطالعاتی که انجام می‌شود این موضوع را می تواند به اثبات برساند.

آمار اومیکرون در ایران,مرگ و میر کرونا در ایران

کریمی درباره اعمال محدودیت‌های کرونایی با توجه به خطر اُمیکرون، گفت: فعلا در وضعیتی قرار داریم که عمدتا بر رعایت پروتکل‌ها توصیه می‌کنیم. هر محدودیتی که قرار باشد ایجاد شود، جزو اختیارات ستاد ملی کروناست و وزارت بهداشت نمی‌تواند محدودیت اعمال کند. در عین حال کمیته علمی وضعیت را از نظر علمی بررسی می‌کند، نتایج کمیته علمی به وزیر بهداشت و سپس در ستاد کرونا ارائه شده و ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم‌گیری می‌کند. بنابراین درباره محدودیت‌ها باید از ستاد ملی کرونا پیگیری شود.

کریمی درباره مواجهه با بیماری‌های ترکیبی با کرونا، گفت: در بیمارانی که به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، اکنون آنفلوآنزا زیاد است، اما فعلا من گزارشی از ترکیب این بیماری‌ها با کرونا دریافت نکرده‌ام.

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از حوزه سلامت، هنوز نهایی نیست

وی درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و نحوه حمایت از بنگاه‌های سلامت‌محور با این اقدام، گفت: فعلا این لایحه در مجلس است و هنوز نهایی نشده است. باید اجازه دهیم کار کارشناسی‌اش در مجلس انجام شود. در بررسی‌هایی که انجام می‌شود، حمایت‌هایی از بحث دارو و سلامت دیده شده است. البته از آنجایی که نهایی نشده، اظهارنظر نمی‌کنیم، اما حمایت‌ها در حوزه سلامت برای سال آینده در لایحه بودجه دیده شده است و فکر نمی‌کنم که نمانیدگان مجلس بخواهند حوزه سلامت را رها کنند و حتما حمایت خواهند کرد که ما هم از آنها خواهش می‌کنیم که حتما این حمایت را انجام دهند.

بسته پیشنهادی وزارت بهداشت برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم

کریمی در ادامه صحبت‌هایش، درباره بحث کمبود پزشک، گفت: همانطور که مقام معظم رهبری هم فرمودند، مشکل بیشتر بحث توزیع است. یک پزشک متخصص بعد از دوره طرح، دیگر تعهدی به وزارت بهداشت ندارد و اگر بخواهیم این افراد را در مناطقی که هستند، نگه داریم، باید ماندگاری‌شان را تسهیل کنیم. این جزو پیشنهاداتی است که ارائه کردیم که باید بتوانیم برای افرادی که در مناطق محروم ارائه خدمت انجام می‌دهند، تسهیلاتی فراهم کنیم. البته هنوز بسته آن تصویب نشده است و به همین دلیل جزئیات آن را مطرح نمی‌کنم.

وی تاکید کرد: به هر حال باید اقداماتی انجام دهیم که یک پزشک متخصص بعد از دوره تعهدش، خودش با رضایت در منطقه محروم کار کند. مردم در مناطق محروم حق دارند که پزشک متخحصص داشته باشند و پزشک متخصص ماندگار هم داشته باشند، نه اینکه هر چند سال یکبار پزشک متخصص‌شان تغییر کند. این جزو مطالب مهمی است که در برنامه‌ها و پیشنهادات ما وجود دارد. درباره مناطق محروم هم ۳۰ درصد سهمیه مناطق محروم وجود دارد که از این طریق هم می‌توانیم به صورت بومی‌گزینی برای این مناطق پزشک جذب کنیم که در همان منطقه‌ای که هستند، ارائه خدمت کنند. اگر بخواهیم مشکل حل شود باید کاری کنیم که خود پزشک با رضایت در منطقه محروم  ارائه خدمت کند و ماندگاری‌شان را تسهیل کنیم. حال این تسهیلات می‌تواند مالی باشد، رفاهی باشد و ... که اگر بسته پیشنهادی ما تصویب شود، امیدوارم بتوانیم این مشکل را رفع کنیم.

معاون درمان وزارت بهداشت درباره نوع دز سومی که مردم باید برای واکسیناسیون کرونا تزریق کنند، گفت: از نظر علمی درباره اینکه چه نوع دز سومی از واکسن‌های کرونا موثرتر است، بین علما اختلاف‌هایی وجود دارد. این موارد باید در کمیته علمی بررسی و تعیین تکلیف شود. بحث واردات هم مربوط به حوزه معاونت درمان نیست.

آمار فوتی های کرونا پس از ۶۶۶ روز به ۲۲ نفر رسید

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در شبانه روز گذشته ۲۲ نفر از بیماران مبتلا به کرونا فوت کردند.

آمار اومیکرون در ایران,مرگ و میر کرونا در ایران

به گزارش مهر، بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۱۳ دی ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۶۷۷ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۳۴ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۱۹۸ هزار و ۵۹۰ نفر رسید.

در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۲ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان به ۱۳۱ هزار و ۷۰۲ نفر رسید.

امروز پس از گذشت ۶۶۶ روز، تعداد مرگ و میر روزانه در کشور، به کمتر از ۲۵ نفر رسید. آخرین بار ۱۷ اسفند ۱۳۹۸، تعداد مرگ و میر روزانه بیماران، ۲۱ نفر بوده است.

تا کنون ۶ میلیون ۴۲ هزار و ۵۸۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند.

دو هزار و ۶۲۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۴۲ میلیون و ۲۸۱ هزار و ۶۱۷ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش