حمیدرضا خانکه، رییس رصدخانه اجتماعی کووید-۱۹ در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، اعلام کرد آمار ابتلا و مرگومیر کرونا در اقشار و سطوح پایینتر جامعه بیشتر بوده است
او همچنین از کاهش میزان تمایل به واکسیناسیون از ۸۶ درصد در فروردینماه به ۶۴ درصد در شهریورماه اشاره کرد
رئیس رصدخانه اجتماعی کووید ۱۹، مشکلات شایع روانی و اجتماعی ناشی از کووید را بیان کرد و افزود: استرس، ترس، وسواس و دیگر مشکلات شایع روانی و اجتماعی ناشی از شرایط کرونایی، احساس تنهایی و نبودن تعاملات اجتماعی و خانوادگی است.
وی در مورد نتایج بررسیهای مربوط به افرادی که شغل خود را در اثر شیوع کرونا از دست دادند، گفت: در سال ۹۹، ۲۳ درصد افراد کلا شغل خود را در اثر کووید، از دست دادهاند که خانمها و شهرنشینان بیشترین آمار را در این جمعیت دارند.
وی افزود: ما برنامه حمایت اجتماعی قوی از سوی دولت نداشتیم و یا اعلام نکردیم و بیشتر گروههای بسیج و داوطلبان، طرح شهید سلیمانی و خیرین بودند که کمک میکردند، ولی در کشورهای توسعه یافته تا ۷۶ درصد، کشورهای با درآمد متوسط تا ۳۷ درصد کمک مالی به افراد نیازمند داشتند و کشور ما تا ۱۷ درصد کمک کردند.
رئیس رصدخانه اجتماعی کووید ۱۹ نتایج بررسی تبعات اجتماعی کووید از نظر وضعیت درآمدی شهروندان را ارائه کرد و گفت: حدود ۵.۳ درصد شاغلین ما، درآمدشان کاهش پیدا کرده و یا از دست دادند که جامعه شهرنشین در این آمار بیشتر از روستائیان صدمه دیدهاند و از نظر حمایت مالی دولت، حدود ۷ درصد از تولید ناخالص ملی برای حمایت از آسیب دیدگان ناشی از کرونا هزینه شده است و در مقابل این ۷ درصد، به میزان ۷۲ درصد توفیق و موفقیت در درمان داشته است.
کمیته کشوری مقابله با کرونا: ۲۷ درصد کل تستهای هفته گذشته کشور مربوط به اومیکرون بوده است
حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا، گفت: طبق گزارشها تقریبا ۲۷ درصد از کل تستهایی که در هفته گذشته انجام شد مربوط به اومیکرون بوده است. وقتی در عرض یک هفته اینقدر افزایش یافته، میتواند در چند هفته دیگر به پیک خودش برسد.
دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در ادامه گفت: پیشبینی ما این است که طی چند هفته آینده احتمالا با پیک اومیکرون مواجه باشیم، بنابراین پیشنهاد کمیته علمی این است که مدارس، دانشگاهها و مجامع حداقل تا چند هفته آینده، برای بازگشاییشان تعجیل نشود و بعد از چند هفته بار دیگر وضعیت را ارزیابی کنیم.
حمیدرضا جماعتی، همچنین با ابراز نگرانی از هشت میلیون نفری که در کشور هنوز واکسن را دریافت نکردند، گفت: افرادی که واکسن تزریق نکردهاند، هم احتمال گرفتاری خودشان و هم احتمال گرفتاری خانوادههایشان وجود دارد و در صورت ابتلای این افراد، چرخه ویروس در جامعه ایجاد میشود.
او افزود: بر خلاف تصور ایجاد شده، اومیکرون میتواند سنین بالا را نیز گرفتار کند و حتی منجر به بستری در آیسییو و مرگ شود.
همزمان پیام طبرسی، عضو کمیته علمی کشوری کرونا، نیز عنوان کرده بود که در یک تهدید جدی با سویه اومیکرون ویروس کرونا هستیم. خطر پیک سویه اومیکرون در دو تا سه هفته آینده به ما نزدیک است و اگر مراقبت نکنیم دچار پیک جدید کرونا خواهیم شد که احتمالا موج سنگینی خواهد بود.
عبدالمحمد خواجهئیان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر نیز از ضرورت تزریق دوز سوم واکسن کرونا نام برد و گفت: با توجه به سرعت بالای انتشار سویه اومیکرون ویروس کرونا، احتمال افزایش موارد بستری شدن در بیمارستان در هفتههای آینده وجود دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، همچنین تاکید کرد افرادی که قبلتر دو دوز واکسن کرونا را تزریق کردهاند و ۳ ماه از دریافت نوبت دوم آنان گذشته است باید هرچه زودتر برای تزریق دوز سوم واکسن اقدام نمایند.
- 10
- 2