اعتماد نوشت:به دنبال سهلانگاریهای دولت درباره بازگشایی تمام فعالیتهای منجر به تردد متراکم جمعیت و آزادسازی برگزاری هرگونه تجمع و چشمپوشی بر اجرا نشدن پروتکلهای بهداشتی در تمام مناسبات اجتماعی و عمومی در سطح کشور، ابتلای کووید ۱۹ باز هم با شیب صعودی در حال افزایش است.
حتی در یک بازه زمانی مشخص میتوان بابت این شیب صعودی احساس نگرانی کرد و به عنوان نمونه، در شبانهروز ۱۷ تا ۱۸ دی، تعداد مبتلایان جدید کرونا در کشور ۷۰۱ نفر بوده درحالیکه در شبانهروز ۳۰ دی تا اول بهمن، با افزایش ۴ برابری، تعداد مبتلایان جدید در یک شبانهروز، به ۵۲۷۶ نفر افزایش یافت که نتایج مقایسه آمارهای روزانه از تعداد مبتلایان ظرف دو هفته اخیر، گواه موثقی از نتیجه آسانگیری و عادیانگاریهای دولت نسبت به تمام فعالیتهای مسبب گردش ویروس کروناست.
این افزایش و شیب صعودی در حالی دوباره و بعد از گذشت دو هفته در حال وقوع است که حالا تعداد مبتلایان سویه امیکرون هم با شیب تندی افزایش یافته و امیکرون، در حال تبدیل به الگوی غالب همهگیری در مجموع اعداد روزانه از تعداد مبتلایان جدید کووید ۱۹ در کشور است.
جدولها و گزارشهای روزانه و ادواری وزارت بهداشت از وضعیت همهگیری کووید ۱۹ در کشور نشان میدهد که آمار ابتلای جدید طی روزهای اخیر، به دلیل سهلانگاریهایی که در هفتههای گذشته و با مجوز نانوشته مسوولان دولتی در سراسر کشور اتفاق افتاد، دوباره به شرایط نگرانکنندهای رسیده و به دنبال افزایش تعداد مبتلایان، تختهای بیمارستانی در حال پر شدن از بیماران بد حال کرونایی و نیازمند بستری است.
درحالیکه اولین مورد ابتلا به سویه امیکرون در کشور، روز ۲۸ آذر اعلام شد، بررسی وضعیت شیوع بیماری طی ۱۳ روز اخیر نشان میدهد که سویه امیکرون با شدت و سرعت بیشتری در حال گردش در کشور است. روز ۱۸ دی، سرپرست مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت اعلام کرد که تعداد مبتلایان امیکرون در کشور به ۴۸۲ نفر افزایش یافته است.
طی ۱۳ روز گذشته، ۲۱۹۷ نفر به تعداد مبتلایان سویه امیکرون اضافه شده که بهطور میانگین، در هر روز ۱۶۹ مبتلای جدید سویه امیکرون در کشور شناسایی شده است. اما نکته این است که طبق اعلام رییس مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، از تمام افراد با علایم مشکوک و مشابه سرماخوردگی (به شرطی که به مرکز درمانی مراجعه کنند) تست امیکرون گرفته نمیشود (چون به دلیل کمبود تست تشخیصی تخصصی، وزارت بهداشت پروتکلی برای استفاده از تستها ابلاغ کرده است) در حالی که سرایتپذیری و قابلیت انتقال ویروس امیکرون حدود ۶۰ برابر تخمین زده شده است. بنابراین، برای تخمین تعداد تقریبی مبتلایان امیکرون در کشور، باید هر تعداد جدید را در عدد ۶۰ ضرب کنیم که با همین فرض میتوان گفت در حال حاضر، (به ازای ۲۶۸۶ مبتلای امیکرون شناساییشده در کشور) تعداد کل مبتلایان امیکرون در کشور میتواند عددی بیش از ۱۶۰ هزار نفر باشد که این تعداد مبتلای پنهان، مراجعهای به مراکز درمانی ندارند و در سطح جامعه در حال تردد هستند.
آمار بستری و ابتلا در کشور رو به افزایش است
طبق آخرین گزارشی که دیروز توسط وزارت بهداشت منتشر شد، آمار ابتلا، مراجعات سرپایی و بستری کرونا در صدمین هفته شیوع کووید ۱۹ در کشور، در اغلب استانها رو به افزایش رفته چنانکه در هفته پایانی دیماه ۱۴۰۰، تعداد موارد سرپایی مثبت شناساییشده در کشور، ۱۳۹۶۸ نفر بوده که نسبت به تعداد ۸۴۹۴ مراجعات سرپایی در هفته پیش از آن، ۵۴۷۰ نفر افزایش یافته است. طبق همین گزارش، در هفته پایانی دیماه و در مقایسه با هفته پیش از آن، تعداد مرگ کرونایی در ۹ استان افزایش یافته، تعداد بستری در ۶ استان افزایش یافته و بروز بستری و مرگ در ۱۴ استان از حد متوسط کشور فراتر رفته چنانکه در هفته پایانی دیماه، ۱۸۹۱ مبتلای کرونا در بیمارستانها بستری شدهاند درحالیکه تعداد بستریها در هفته سوم دیماه ۱۹۳۶ نفر بوده است. در هفته چهارم دیماه، تعداد فوتیهای کرونا در کل کشور ۱۸۱ مورد بوده درحالیکه در هفته پیش از آن و در سومین هفته دیماه، ۲۱۱ مبتلای کرونا فوت کردهاند. اگرچه مرگ کرونا هنوز عددی کمتر از ۵۰ نفر در شبانه روز است اما متخصصان بارها هشدار دادهاند که اگرچه سویه امیکرون در مقایسه با سویه دلتا، فیالذاته مرگآوری کمتری دارد اما در صورت کمبود امکانات تشخیصی و درمانی به دلیل افزایش انفجاری تعداد مبتلایان، چیزی جز مرگ در انتظار خیل مبتلایان محروم از خدمات درمانی نخواهد بود.
- 19
- 1