به گزارش ایسنا و به نقل از نیو ساینتیست، یک پژوهش جدید نشان می دهد که آلودگی هوا (Air pollution) در سال ۲۰۱۹ باعث مرگ ۹ میلیون نفر در سراسر جهان شده است که از هر ۶ نفر، مرگ یک نفر را شامل می شود.
"ریچ فولر" (Rich Fuller)، پژوهشگر "اتحاد جهانی بهداشت و آلودگی" (GAHP) و همکارانش، ابتدا تاثیر آلودگی را بر مرگ های زودرس ارزیابی کردند و دریافتند که آلودگی هوا (Air pollution) باعث مرگ ۹ میلیون نفر شده است.
آن ها برای کشف این موضوع که مرگ و میرهای مرتبط با آلودگی هوا چقدر ممکن است تغییر کرده باشند، تجزیه و تحلیلی را با استفاده از داده های پژوهش "بار جهانی بیماری ها " (GBD) تکرار کردند.
"فولر" گفت: مشکل آلودگی هوا این است که هیچ کس به طور مستقیم در اثر آن از دنیا نمی رود. انسان ها از بین می روند؛ زیرا آلودگی هوا به آن ها بیماری را منتقل می کند که بعدا آنها را می کشد.
تعداد کلی مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا نسبت به سال ۲۰۱۵ تغییری نکرده است. با وجود این، تلفات ناشی از آلودگی هوای خانگی مانند گرم کردن چوب در خانه، از ۲.۹ میلیون در سال ۲۰۱۵ به ۲.۳ میلیون در سال ۲۰۱۹ کاهش یافته است؛ زیرا بسیاری از کشورها به سوخت های پاک تر روی آورده اند.
در هر حال، مرگ و میر ناشی از آلودگی هوای بیرون از ۴.۲ میلیون به ۴.۵ میلیون افزایش یافته است. "فولر" گفت: این موضوع به دلیل افزایش تعداد خودروها و کارخانه ها است. سوزاندن سوخت های فسیلی، ذرات ریزی را منتشر می کند. این ذرات می توانند به اعماق بدن ما نفوذ کنند و با بیماری قلبی و برخی از سرطان ها مرتبط هستند.
آلودگی ناشی از سرب نیز در سطح جهانی در حال افزایش است؛ اما دلیل آن مشخص نیست. پژوهشگران در سال ۲۰۱۵ تخمین زدند که سرب باعث مرگ ۵۰۰ هزار نفر شده است. این آمار اکنون حداقل ۹۰۰ هزار نفر تصور می شود.
به گفته این گروه پژوهشی، به طور کلی بیش از ۹۰ درصد مرگ و میرهای مرتبط با آلودگی، در کشورهای با درآمد پائین و متوسط رخ می دهند. "فولر" گفت:بیشتر آلودگی بخاطر صنعتی شدن سریع بسیاری از این کشورها است.
به گفته "فولر"، آخرین تجزیه و تحلیل براساس داده های پیش از همه گیری کووید- ۱۹ صورت گرفته است. در انگلستان، قرنطینه ها (Quarantine) بطور موقت به کاهش وسایل نقلیه در جاده ها منجر شد و نشانه های بیماری را در افراد مبتلا به بیماری هایی مانند آسم کاهش داد." فولر" ادامه داد :تأثیر این همه گیری بر تحلیل های آلودگی آینده، نامشخص است. می دانم که آلودگی هوا طی همه گیری کاهش یافت، ولی اکنون دوباره افزایش یافته است.
"فولر" امیدوار است که نتایج این پژوهش، به نظارت و آگاهی بهتر در مورد آلودگی کمک کنند. وی افزود:آلودگی، یکی از سه معضل مهم جهانی زمان ماست. تغییر آب و هوا، به معنای از دست دادن تنوع زیستی و افزایش آلودگی است.
"الویز ماریس" (Eloise Marais)، پژوهشگر" کالج دانشگاهی لندن"( UCL) گفت: تعداد مرگ های زودهنگام جهانی در اثر قرار گرفتن در معرض آلودگی، من را شگفت زده نمی کند. آنچه که بیش از همه نگران کننده به شمار میرود، عدم اتخاذ تدابیری برای رسیدگی به این موضوع است.
این پژوهش در مجله "The Lancet Planetary Health" به چاپ رسید.
- 14
- 3