یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۴:۳۷ - ۰۲ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۰۲۰۰
حوزه بهداشت و رفاه

خبر وزیر بهداشت برای پزشکان/ افزایش انتخاب رشته داوطلبان آزمون دستیاری از ۱۰ به ۱۰۰ رشته محل

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت رئیسی,پزشکان
وزیر بهداشت با اعلام اینکه سقف کارانه پرداختی به پزشکان در مناطق محروم، برداشته شد و کارانه سایر مناطق نیز دو برابر افزایش یافت، گفت: سهمیه بومی جداگانه‌ای در آزمون دستیاری به دانشگاه‌های علوم پزشکی اختصاص یافته است.

به گزارش خبرآنلاین؛ بهرام عین‌اللهی در آیین بزرگداشت روز پزشک که با حضور رئیس مجلس و جمعی از مقامات کشوری و جامعه پزشکی در مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد تهران برگزار شد، اظهار کرد: افزایش بهره‌وری در مراکز بهداشتی و درمانی بخش دولتی، یکی از اهداف وزارت بهداشت است تا منفعت آن به کشور و مردم برسد.

وی با اشاره به تعامل وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، انجمن‌های تخصصی و علمی و بوردهای تخصصی برای تدوین راهنماهای بالینی و دستورالعمل‌های درمانی گفت: سال گذشته در چنین روزهایی، ۱۰ درصد نسخه‌ها الکترونیکی بود اما امروز، بیش از ۹۰ درصد نسخه‌ها الکترونیکی است و با اجرای طرح دارویار، این پیشرفت‌ها بیشتر هم شده است.

افزایش ۲ برابری تخت‌های مراقبت‌های ویژه کودکان در موج اومیکرون

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: یکی از اقدامات وزارت بهداشت در دوران پاندمی کرونا به‌ویژه در یک‌سال اخیر، افزایش تعداد تخت‌های بیمارستانی بود. همزمان با شیوع سویه اومیکرون، نگرانی‌ها از افزایش گرفتاری‌های کودکان افزایش یافت که به همین سبب، تعداد تخت‌های مراقبت‌های ویژه کودکان در کشور، دو برابر شد.

به گفته عین‌اللهی اخیراً با موافقت و مصوبه سران قوا، قرارداد خرید ۱۰۰۰ دستگاه آمبولانس به تایید رسیده که وزارت بهداشت در حال تامین آن است.

افزایش انتخاب رشته داوطلبان آزمون دستیاری از ۱۰ به ۱۰۰ رشته محل

وی خاطرنشان کرد: در آزمون دستیاری سال گذشته، ۱۰۰۰ ظرفیت، به دلیل آیین نامه‌هایی که موجب می‌شد افراد انتخاب‌های زیادی نداشته باشند، خالی مانده بود و هر داوطلب، حق ۱۰ انتخاب رشته داشت اما از امسال هر داوطلب می‌تواند ۱۰۰ رشته محل را انتخاب کند و امیدواریم که ظرفیت‌های پذیرش آزمون دستیاری، خالی نماند. سهمیه بومی جداگانه‌ای در آزمون دستیاری به دانشگاه‌های علوم پزشکی اختصاص یافته تا بومی‌ها در مقاطع تخصصی تربیت و در مناطق خودشان، ماندگار شوند.

وزیر بهداشت یادآور شد: وضعیت دستیاران، مناسب نبود که حقوق دستیاران در این یک‌سال، دو برابر افزایش یافت و بیمه تکمیلی رایگان هم برای دانشجویان پزشکی ارائه شد.

وزیر بهداشت از تقویت حوزه سلامت در مناطق محروم به عنوان یکی از اقدامات راهبردی وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: در مناطق محروم باید شرایطی ایجاد کنیم که انگیزه خدمتگزاری افزایش یابد و برای تحقق این امر، هفته گذشته در هیئت دولت سقف کارانه پرداختی به پزشکان در مناطق محروم، برداشته شد البته کارانه سایر مناطق نیز دو برابر افزایش یافت.

برخی مراکز تحقیقاتی انحصاری بود

عین‌اللهی ضمن تاکید بر لزوم حمایت از پژوهشگران جوان گفت: با تلاش معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، زمینه خوبی برای مراکز تحقیقاتی و حمایت از محققان و پژوهشگران فراهم شده البته برخی مراکز تحقیقاتی در بعضی دانشگاه‌های علوم پزشکی، کاملا انحصاری و مقالات، منحصر به چند نفر بود اما زمینه شکوفایی همه محققان در مراکز تحقیقاتی ایجاد شد و مراکز تحقیقاتی باید محصول محور باشند.

تا پایان سال ۲۰۰۰ پروژه بهداشتی در کشور تکمیل و راه‌اندازی می‌شود

وی تولید کیت تشخیص اومیکرون را یکی از افتخارات کشور دانست و افزود: در حوزه بهداشت، از ۸۵ پروژه بهداشتی در یک‌سال اخیر، بهره برداری شده و تا پایان امسال، ۲۰۰۰ پروژه بهداشتی در کشور، تکمیل و راه‌اندازی می‌شود که توسعه این زیرساخت‌ها به تقویت شبکه بهداشت و درمان و اولویت پیشگیری، کمک شایانی می‌کند.

وزیر بهداشت به جلسه بررسی زیرساخت‌های بهداشتی استان تهران با استاندار و شهردار تهران اشاره کرد و گفت: در آن نشست که با حضور روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی شهر تهران برگزار شد، تصمیمات خوبی اتخاذ شد تا بتوانیم، زیرساخت‌های بهداشتی را در استان و کلانشهر تهران تقویت کنیم.

عین‌اللهی گفت: یکی از مشکلات ما، سامانه ملی پایش برنامه‌های سلامت بود. یکی از برنامه‌های ما، تجمیع و یکپارچگی سامانه‌ها همانند ابر سامانه تیتک است تا اطلاعات و آمار، تجمیع و زیرساخت مناسبی برای اجرای پزشکی خانواده، ایجاد شود.

وی گفت: در یک‌سال گذشته، حدود ۶۷ هزار نفر از نیروهای وزارت بهداشت با استفاده از ظرفیت قانون ایثارگران، تبدیل وضعیت شدند.

در این مراسم، محمد رییس‌زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور اظهار کرد: به لطف خدا جامعه پزشکی در ۴۳ سال گذشته در مسیر رشد، ترقی و تعالی سرفراز بوده‌ و همگان اذعان دارند که در حوزه آموزش و ارائه خدمات درمانی به خودکفایی رسیده‌ایم.

وی افزود: آموزش، زیربنای طب و حکیم بودن و طبیب بودن، است و انتظار داریم مسئولان و مراجع تصمیم‌گیر کشور، صاحب‌نظران و کارشناسان بهداشت و درمان را در حوزه آموزش به رسمیت شناخته و در هر تصمیمی که می‌خواهند اتخاذ کنند از این صاحب‌نظران مشورت بگیرند. در بحث‌های آموزشی نباید بر اساس احساسات و حتی نیازهای زودگذر تصمیم گرفت.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه رشد علم و فناوری و ارائه تکنیک‌های درمانی که مربوط به اساتید، دانشجویان و دانشگاه‌ها است از ارائه خدمات و زیرساخت‌های اقتصاد سلامت، بیمه‌ها، خدمات درمانی و فضای بازار و صنعت سلامت، متفاوت است، گفت: اشتباهی که در کشور رخ می‌دهد، این است که این دو حوزه را باهم ادغام کرده و نارسایی‌های آن را بر سر جامعه پزشکی آوار می‌کنند. باید توجه کرد که رفع نواقص، راهی جز اجرای قوانین بالادستی ندارد.

وی تاکید کرد: در برخی رشته‌های پزشکی به مرز هشدار رسیده‌ایم. چند روز پیش جلسه طراحی سوالات بورد تخصصی بود و در رشته جراحی اطفال ۱۰ تا ۱۱ نفر از اعضای هیات بورد این رشته که از پیشکسوتان و بهترین نفرات این رشته هستند، ۱۰۰ سوال را تنها برای دو نفر فارغ التحصیل امسال طراحی کردند. در برخی رشته‌های پزشکی داوطلبی وجود ندارد که نگرانی بزرگی است چراکه ممکن است در سالهای آینده در برخی رشته‌ها فارغ‌التحصیلانی برای خدمت به مردم وجود نداشته باشد.

رییس‌زاده یادآور شد: باید ارزیابی شود که چرا در رشته‌هایی که به شدت مورد نیاز جامعه و کشور است، وضع به اینجا رسیده و باید چه اقداماتی انجام دهیم تا در آینده نزدیک، نیازمند اعزام بیمار به خارج یا وارد کردن پزشک مانند دهه‌های ۵۰ و ۶۰ نشویم؛ این بزرگ‌ترین نگرانی ما در جامعه پزشکی است.

  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش