به گزارش ایرنا، عباس عبادی عصر روز جمعه در نشست خبری در حاشیه دهمین جشنواره فرهنگی ورزشی پرستاران کشور در اصفهان، اظهار داشت: سالانه وزارت بهداشت بدنبال بازنشسته شدن بخشی از کارکنان نظام سلامت از یکسو و راهاندازی بیمارستانهای تازه تاسیس از سوی دیگر است به همین دلیل مجوز استخدام نیروهای جایگزین را صادر میکند و با توجه به اینکه امسال ۱۰ هزار و ۸۰۰ تخت جدید بیمارستانی اضافه شده، لذا نیاز به استخدام ۱۰۰ هزار نفری کارکنان سلامت بوده و ۴۰ درصد آن سهم نظام پرستاری است.
وی بیان داشت: طی سالهای ۹۸ و ۹۹ دو بار مجوز استخدام در وزارت بهداشت داشته ایم که در مجموع ۵۵ هزار نفر جذب شدند و ۴۰ درصد از این تعداد سهم نظام پرستاری بوده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت تصریح کرد: به دنبال قانون تبدیل وضعیت مربوط به جامعه ایثارگران، ۶۶ هزار نفر از کارکنان حوزه سلامت تبدیل وضعیت شدند که پرستاران را نیز شامل شد.
وی با بیان اینکه یک سوم پرستاران کمتر از ۵ سال سابقه فعالیت دارند که نشان از استخدام پرستاران در سالهای اخیر است، افزود: طی دو سال گذشته ۱۲۰ هزار نفر به استخدام وزارت بهداشت در آمدند که همانگونه که گفته شد ۴۰ درصد آن سهم پرستاری بوده است.
عبادی گفت: در سال جدید دو مسیر متفاوت برای جذب و استخدام کارکنان در حال پیگیری است، اول قانون ساماندهی استخدام کارکنان دولت است که برای نخستین بار در صحن علنی مجلس مطرح و از سوی کمیسیون اجتماعی در حال پیگیری است و با عملیاتی شدن آن شاهد تحول بزرگی خواهیم بود و مسیر دوم همان استخدام سالانه وزارت بهداشت برای جایگزینی بازنشستگان و تامین کادر بیمارستانهای جدید است.
وی آمار رسمی پرستاران بالینی را ۲۰۶ هزار نفر اعلام کرد که شامل پرستاران اتاق عمل، کمک پرستار و خدمات مستقیم بالینی هستند.
وی افزود: اگر تعداد پرستاران خارج از این حوزه، معاونت بهداشتی و حوزه ستادی را نیز اضافه کنیم جمعیت آنها به ۲۵۰ هزار نفر میرسد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: بالغ بر ۳۰۰ پرونده از شهدای سلامت به بنیاد شهید ارجاع شد؛ ۵۰ درصد شهدای سلامت از پرستارانی هستند که طی دو سال کرونا در راستای خدمت به بیماران جان خود را از دست دادند. درهمین راستا تاکنون تعداد ۲۳۰ پرونده تایید نهایی شده است.
عبادی با اشاره به اینکه پس از ۱۵ سال تعرفه گذاری خدمات پرستاری در ردیف اعتباری وزارت بهداشت قرار گرفت و عملیاتی شدن آن از اول دیماه خواهد بود، گفت: تا پایان شهریورماه نخستین مدل پرداختی به پرستاران به روش جدید را خواهیم داشت.
وی گفت: پرداختی ها به پرستاران طی سه مدل انجام میگیرد که از اول دی ماه حقوق ها بر اساس دستورالعمل رسیدگی به اسناد خواهد بود و وزارت بهداشت، سازمان بیمه و سازمان برنامه و بودجه با پرداخت یک سوم از اعتبارات در نظر گرفته شده برای حقوق پرستاران موافقت کردند.
۲ و نیم پرستار به ازای هر ۲۴ ساعت بر بالین بیمار دیده شد
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور نیز در این نشست گفت: بر اساس استانداردهای دنیا، در هر ۲۴ ساعت باید ۴ پرستار در نظر گرفته شود که سال ۹۲ بر اساس جمعیت پرستاران استاندارد معقول در ایران دو و نیم پرستار در یک شبانه روز دیده شد.
محمد میرزابیگی با اعلام اینکه اکنون به ازای هر ۲۴ ساعت، ۱.۸ دهم پرستار حرفه ای و ۷ دهم کمک پرستار دیده شده است، تصریح کرد: آنچه اکنون در حال اجرا است، ۱.۲ دهم پرستار به ازای هر ۲۴ ساعت است و ۹ دهم نیز کمک پرستاران هستند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: در حال حاضر پرستاران ۴ برابر ظرفیت خود در بیمارستانها فعالیت میکند تا تعویق و تاخری در خدمات نظام سلامت شکل نگیرد.
وی خواستار اجرای درست قانون شد و افزود: پرستاری یکی از مشاغلی است که تعطیلبردار نیست و در هر پیشامد و بحرانی که همه اقشار تعطیل می شوند، آنها سرکار حاضرند و باید با پرداخت سختی کار ضریب امنیتی برای آنها فراهم ساخت.
میرزابیگی با بیان اینکه از شهریورماه حقوق پرستاران به روش جدید و با ثبت خدمات پرستاری و کارانه مشخص و این عدد ضربدر ماه های عقب مانده شود، اضافه کرد: حقوق محاسبه شده در چند مرحله پرداخت می شود.
وی با اشاره به اینکه حقوق پرداختی شهریورماه جدا از کارانه پرستاری است، ادامه داد: منابع پرداختی به پرستاران دیده شده است به طوریکه سه تا ۳۷۵ میلیارد تومان مربوط به قبل از سال است و حقوق معوقه آنها است و برای امسال ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای حقوق پرستاران و ۶ هزار و ۲۰۰ نیز برای کارانه دیده شده است.
رئیس کل نظام پرستاری استان اصفهان نیز با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۲ تعرفه ها بر اساس ۳ آئین نامه خواهد بود، گفت: آیین نامه ثبت خدمات در HIS پرستاران، آیین نامه رسیدگی به اسناد، آیین نامه باز توزیع که یکی از بهترین آئین نامه ها است.
وی با اشاره به اینکه جداولی در فضای مجازی در ارتباط با تعرفه خدمات پرستاری منتشر می شود که هیچ یک از آنها درست نیست، گفت: برای پرستاران بالینی بسته های خدمتی تعریف شده که پس از اعمال قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری امکان تغییر و تبدیل آن وجود دارد.
میرزابیگی با اعلام اینکه تمام تعرفه های پرستاران که در دیگر بخش ها تعریف شده در قالب یک سرانه تعریف می شود، گفت: تمام زیرساخت های اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری فراهم شده و چنانچه فردی بر اساس قانون روشی بهتر از آنچه ارائه شده برای پرداخت ها، دارد اعلام و پس از تایید با اسم فرد به اجرا در می آید.
وی گفت: تعرفه گذاری خدمات پرستاری باید ۱۵ سال پیش اجرایی میشد که به علت فرصت سوزی عملیاتی نشده است.
- 16
- 3