جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۱۷ - ۱۱ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۰۹۰۹
حوزه بهداشت و رفاه

همه‌چیز درباره ۲ زیرسویه جدید کرونا / افزایش ملموس مبتلایان طی روزهای آتی

زیرسویه کرونا,اومیکرون
 یک اپیدمیولوژیست با اشاره به ویژگی‌ها و علائم دو زیرسویه BQ۱ و XBB کرونا، گفت: به احتمال زیاد از روزهای آتی افزایش موارد ابتلا در کشور قابل لمس خواهد بود، اما برای پاسخ به اینکه این افزایش چقدر جدی‌ است، نیاز است که مقداری زمان بگذرد و اطلاعات بیشتری داشته باشیم.

دکتر بابک عشرتی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ویژگی‌های دو زیر سویه جدید اُمیکرون، یعنی BQ۱ و XBB، گفت: ممکن است دو زیرسویه BQ۱ و XBB، پیش از این هم در کشور وارد شده باشند، اما در حال حاضر آن‌ها را شناسایی کرده‌ایم. باید توجه کرد که دو زیرسویه BQ۱ و XBB، جهش‌هایی از اُمیکرون هستند و به عنوان زیرسویه‌های سویه اُمیکرون شناخته می‌شوند. بنابراین بسیاری از خصوصیات ویروس اُمیکرون، یعنی سرایت‌پذیری بالا، درگیری دستگاه تنفسی فوقانی و... را دارند.

علائم دو زیر سویه BQ۱ و XBB

وی افزود: دو زیر سویه BQ۱ و XBB، عمدتا دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر کرده و علائمی مانند گلودرد، سوزش گلو، آبریزش بینی و ... دارند. در عین حال با احتمال کمتر ممکن است دستگاه تنفسی تحتانی را هم درگیر کنند و حالاتی از سرفه، ذات‌الریه، تب و لرز و ... را ایجاد کنند. در عین حال میزان سرایت‌پذیری ویروس کرونای اُمیکرون و زیرسویه‌هایش بالاست و در این زیرسویه‌ها نیز میزان سرایت‌پذیری و ابتلا به بیماری معمولا بالاست، اما میزان کشندگی آن‌ها کمتر است. البته فعلا بر اساس مطالعات کنونی این نتایج اعلام شده است و به طور کلی این دو زیرسویه چندان شناخته شده نیستند.

تاثیر واکسن بر دو زیرسویه جدید اُمیکرون

عشرتی درباره تاثیر واکسن کرونا بر دو زیرسویه جدید اُمیکرون، گفت: تزریق واکسن کرونا در پیشگیری از اشکال شدید و کشنده بیماری نقش دارد. بنابراین تزریق واکسن کرونا می‌تواند منجر به کمتر بودن بستری و مرگ‌ومیر شود. البته باید توجه کرد از آنجایی که تعداد ابتلا به دلیل بالا بودن سرایت‌پذیری بالا می‌رود، احتمال ابتلای افراد پرخطر شامل افرادی که به بیماری‌های زمینه‌ای مبتلا هستند و ...  افزایش می‌یابد و بر همین اساس احتمالا موارد بستری ناشی از کرونا نیز افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: توصیه ما این است که افراد بالای ۱۸ سال که دز یادآور واکسن را تزریق نکرده‌اند یا از تزریق دز آخر واکسن کرونایشان بیش از شش ماه گذشته است، حتما نوبت یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند؛ چراکه مشاهده شده اخیرا افرادی به کرونا مبتلا شده و کارشان به بستری می‌کشد که شش ماه از تزریق نوبت آخر واکسن‌شان گذشته است.

احتمال افزایش موارد ابتلا به کرونا طی روزهای آتی

عشرتی درباره وضعیت کشور و بروز موج هشتم کرونا، گفت: به احتمال زیاد از روزهای آتی افزایش موارد ابتلا در کشور قابل لمس خواهد بود، اما برای پاسخ به اینکه این افزایش چقدر جدی بوده و چقدر منجر به افزایش بستری و مرگ‌ومیر می‌شود، نیاز است که مقداری بگذرد و اطلاعات بیشتری داشته باشیم. برخی پیش‌بینی می‌کنند که پیک مهمی پیش رویمان باشد و برخی هم معتقدند که افزایش کوتاه‌مدتی خواهد بود.

ضرورت رعایت پروتکل‌های ضدکرونایی

این اپیدمیولوژیست با تاکید بر اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شرایط فعلی، گفت: باید توجه کرد که استفاده از ماسک بسیار اهمیت دارد. اگر بتوان در فضای سربسته تهویه‌ای برقرار و پنجره‌ها را در طول روز باز کرد تا هوا عوض شود، بسیار تاثیر دارد. در عین حال اکنون کشور ما و کشورهای دیگر دنیا به دنبال تعطیلی و لاک‌دان‌هایی که در ابتدای کرونا انجام می‌شد، نیستند.

وی با بیان اینکه افرادی که علامت‌دار هستند به هیچ وجه تا چهار الی پنج روز بعد از قطع علائم سر کار نروند، گفت: باید توجه کرد که کرونا در دوره کمون و حتی از طریق بیماران بی‌علامت هم قابل انتقال است. بر همین اساس بر ضرورت رعایت پروتکل‌ها تاکید می‌شود. با این حال افرادی که علامت‌ دارند باید رعایت کنند. آبریزش، سرفه، تب، بدن‌درد از جمله علائم کرونا در دو زیرسویه جدید است. برخی علائم سرفه چرکی و تب و لرز را هم دارند. در عین حال در تعداد کمی از موارد درگیری ریه هم دیده می‌شود.

عشرتی گفت: افراد سالم و جوان که به بیماری زمینه‌ای مبتلا نیستند، در صورت مبتلا شدن به کرونا، در منزل استراحت کنند، مایعات گرم بنوشند و مسکن هم مصرف کنند تا تب‌شان پایین آمده و بدن دردشان کم شود، اما اگر بیمار خانم باردار، سالمند، بیمار دیابتی یا پیوندی و مبتلا به سرطان و... هستند، در صورت ابتلا به کرونا حتما باید به پزشک مراجعه کرده و معاینه شوند.

لزوم کنترل علامتی مسافران در مبادی مرزی

وی با بیان اینکه در کشور باید حداقل به صورت علامتی مسافران را در مبادی مرزی کنترل کنیم، گفت: در عین حال فکر می‌کنم همچنان حساسیت‌ها بر روی تزریق واکسن در مسافران وجود دارد.

تجویز و مصرف آنتی‌بیوتیک؛ تنها در صورت وجود شواهد عفونت میکروبی

عشرتی همچنین درباره مصرف آنتی‌بیوتیک در دوران ابتلا به کرونا هشدار داد و گفت: برای کرونا، آنفلوآنزا یا سرماخوردگی ساده نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک نیست و نه‌تنها مصرف آنتی‌بیوتیک در این موارد تاثیر ندارد، بلکه شرایط را بدتر می‌کند و مقاومت میکروبی ایجاد می‌کند؛ به طوری که دیگر آنتی‌بیوتیک‌های مصرفی موثر نیستند و باید از آنتی‌بیوتیک‌های سنگین‌تر، گران‌تر و با عوارض بیشتر استفاده کرد. باید توجه کرد که آنتی‌بیوتیک فقط در صورت وجود شواهد عفونت میکروبی باید تجویز و مصرف شود.

آغاز پیک جدید کرونا در کشور با ۳ سویه / تغییر علائم ویروس

معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه سه سویه جدید کرونا به نام‌های BQ۱ و XBB و BA۲ در بیماران اخیر مشاهده شده است، گفت: پیک جدید کرونا در کشور آغاز شده است.

زیرسویه کرونا,اومیکرون

به گزارش ایسنا، دکتر حسین فرشیدی - معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: همکاران ما در وزارت بهداشت از چهارشنبه شب دو سویه جدید دیگر در بین بیماران مشکوک به کووید۱۹ تشخیص دادند بنابراین تعداد سویه های جدید کرونا در کشور به سه سویه BQ۱ و XBB و BA۲ افزایش یافته است.  

وی افزود: وقتی ما سرعت غلبه سویه BA۵ را در اروپا را رصد می‌کنیم می‌بینیم که با شیوع سویه BQ۱ سرعت انتقال این بیماری افزایش یافته است و کشورهایی همچون فرانسه و آلمان به سرعت درگیر شدند.  

فرشیدی با تاکید بر اینکه قدرت انتقال XBB پنج برابر بیشتر از دلتا است، گفت: باید به سرعت، مرزها رصد شده و بیماران مشکوک شناسایی شوند.  

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هشدار داد که از زمان آخرین تزریق واکسن عمومی کرونا زمان زیادی گذشته و جمعیت قابل توجهی از مردم کشورمان نیز دز سوم و چهارم کرونا را تزریق کرده اند و پیش بینی می‌شود ظرف یک الی یک و نیم ماه آینده دچار پیک جدید کرونا خواهیم شد و به اوج خود می‌رسد.

فرشیدی در عین حال تاکید کرد که از امروز پیک جدید کرونا در کشور آغاز شده است و ما از همه بیمارستان ‌ها و کادر درمان خواسته‌ایم که آماده باش باشند چرا که طی  ۴ تا ۶ هفته آینده  پیک به اوج خود می‌رسد.  

وی خاطر نشان کرد: علائم سویه های جدید کرونا به ویژه در سویه XBB از حالت کلاسیک تب و سرفه به سمت علائمی همچون درگیری‌های گوارشی، خستگی و سردرد تغییر کرده است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: میزان بستری در سویه های جدید کرونا به همان مقداری است که در سویه امیکرون وجود داشت اما هرچه تعداد بیماران بیشتر باشد درصد بستری نیز افزایش می یابد. 

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش