دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۰۷ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۰۴۵۴
حوزه بهداشت و رفاه

هشدار جدید بیل گیتس / آیا جهان باید منتظر بحرانی بدتر از کرونا باشد؟!

هشدار جدید بیل گیتس,بحرانی خطرناک تر از کرونا
«بیل گیتس» بنیانگذار شرکت بزرگ مایکروسافت و یکی از ثروتمندترین افراد جهان به تازگی به استرالیا هشدار داد که خود را برای همه‌گیری بعدی آماده کند چرا که همه‌گیری بعدی می‌تواند ساخته دست بشر و بسیار بدتر از کووید-۱۹ باشد.

به گزارش ایسنا،بیل گیتس به استرالیا هشدار داد که خود را برای همه‌گیری بعدی آماده کند. این میلیاردر حوزه فناوری گفت که همه‌گیری بعدی می‌تواند ساخته دست بشر باشد. بیل گیتس به استرالیا هشدار داده است که برای همه‌گیری بعدی آماده باشد چرا که ممکن است پاندمی بعدی، ساخته دست بشر و بسیار وحشیانه‌تر باشد.

آقای گیتس اخیرا به موسسه اندیشکده «Lowy» در سیدنی گفت که رهبران سیاسی باید اختلافات خود را کنار بگذارند و برای آماده شدن برای ویروس بعدی با یکدیگر همکاری کنند.

وی از رهبران جهان خواستار همکاری جهانی بیشتری شد و از آنها درخواست کرد با نگاه به همه‌گیری کووید-۱۹ به عنوان نمونه‌ای از اینکه اگر با یکدیگر همکاری کنند چگونه می‌توانند واکنش خود را برای پیشگری بهبود بخشند، با هم بیشتر همکاری کنند.

وی گفت: هزینه اقتصادی آمادگی برای دوره بعدی را با هزینه کووید مقایسه کنید در این پاندمی، کرونا ۱۰ تریلیون دلار به اقتصاد جهانی ضرر زد. در این همه‌گیری، ما آگاه نبودیم و ندانستیم که باید از ابزار، تمرین و ظرفیت جهانی برای آماده باش مانند زمان آتش‌سوزی یا زلزله استفاده کنیم.

آقای گیتس از سیاست‌های استرالیا در کمک به پایین نگه داشتن نرخ عفونت قبل از عرضه واکسن‌ها تمجید کرد.

وی گفت: برخی از چیزهایی که مهم است این است که استرالیا و حدود هفت کشور دیگر در مراحل اولیه، فرایند تشخیص بیماری جمعیت را انجام دادند و سیاست‌های قرنطینه‌ای داشتند.این بدان معناست که شما سطح عفونت را در همان سال اول که واکسنی وجود نداشت پایین نگه داشتید.

بنیانگذار مایکروسافت که به یک بشردوست نامی نیز تبدیل شده است، گفت که برای مقابله با همه‌گیری‌های آینده به نظم بین‌المللی پایدار بر اساس اراده سیاسی متقابل نیاز است.

گیتس اظهار کرد: تنها چیزی که همچنان تا حدی برقرار است این است که ما یک ظرفیت جهانی در سطح منطقه‌ای و کشوری را خواهیم داشت که به این معنی است که وقتی یک تهدید(بیماری عفونی) مطرح می‌شود به گونه‌ای عمل کنیم که جهانی نشود.

ما باید هر پنج سال یک بار تمرین جامعی را در سطح کشور و منطقه برای آمادگی همه‌گیری انجام دهیم و شما به یک گروه جهانی نیاز دارید که به همه کشورها در خصوص عملکردشان امتیاز بدهد.

آقای گیتس قول داده است که نیمی از دارایی خود را صرف امور خیر کند و تلاش کند تا برابری را در صنایع بهداشت، انرژی و آموزش ایجاد کند.

وی گفت: نظام سرمایه‌داری در توجه به برخی از این نیازهای افراد فقیر(صنایع بهداشت، انرژی و آموزش) با شکست عظیمی مواجه شده است. شما می‌توانید به معنای واقعی کلمه با ۱۰۰۰ دلار جان افراد را نجات دهید و چیزی در جهان وجود ندارد که به اندازه آن رضایتبخش باشد.

وی از تهدید ایالات متحده تحت رهبری دونالد ترامپ به خروج از سازمان بهداشت جهانی و قطع کمک‌های مالی انتقاد کرد.

وی همچنین گفت که سیاست ایالات متحده و استرالیا در قبال چین باید به رویکرد سیاسی آشتی جویانه‌تر تبدیل شود تا همکاری بیشتری در مقابله با مشکلات عمده‌ای مانند گرمایش جهانی صورت گیرد.

وی در ادامه افزود: من ترقی چین را به عنوان یک پیروزی بزرگ برای جهان می‌بینم. ذهنیت فعلی ایالات متحده در برابر چین، نوعی ذهنیت باخت-باخت است. این می‌تواند خودشکوفایی به شیوه‌ای بسیار منفی باشد.

آقای گیتس روز شنبه نیز با «آنتونی آلبانیزی»(Anthony Albanese) رهبر حزب کارگر استرالیا و سی و یکمین نخست‌وزیر استرالیا در سیدنی دیدار کرد تا در مورد گرمایش جهانی، سلامت و چالش‌های انرژی گفتگو کند.

گیتس ماه فوریه سال ۲۰۲۱ نیز پیش‌بینی کرده بود پس از کرونا احتمالا دو فاجعه مرگبار دیگر رخ خواهد داد. بیل گیتس که تقریبا هشت سال پیش به مردم درباره شیوع جهانی ناشی از یک ویروس تنفسی هشدار داده بود سال ۲۰۲۱ در مصاحبه‌ای که با دِرِک مولِر، مدیر کانال یوتیوب وریتاسیوم داشت، درباره دو فاجعه مرگبار دیگر که به اعتقاد او زندگی بشر را در آینده تهدید خواهند کرد صحبت کرد.

بیل گیتس با اشاره به پیش‌بینی قبلی خود درباره شیوع یک بیماری همه‌گیر گفت، پیش‌بینی می‌کند که گرمایش جهانی و بیوتروریسم می‌تواند فجایعی باشد که در آیند جهان با آن روبرو خواهد شد.

در چهارم فوریه ۲۰۲۱، گیتس طی تماس تلفنی با درک مولر اظهار داشت که از پیشگویی خود احساس خوبی ندارد. گیتس گفت: هیچ احساس خوبی درباره اینکه چنین چیزی را پیش‌بینی کردم ندارم. مولر همچنین از گیتس سوال کرد که چگونه دقیقاً شیوع جهانی یک ویروس را در سال ۲۰۱۵ پیش‌بینی کرده بود. گیتس توضیح داد که با وجود ویروس‌های تنفسی بسیاری در جهان، شیوع یک بیماری همه‌گیر تنفسی اجتناب ناپذیر است.

وی گفت: تعدادی ویروس تنفسی در جهان وجود دارد و هر از گاهی نیز بر تعداد آنها افزوده می‌شود. بیماری‌های تنفسی بسیار ترسناک هستند زیرا افراد ممکن است گرچه به آن مبتلا هستند در هواپیما و اتوبوس بروند و این بر خلاف برخی دیگر از بیماری‌ها مانند ابولا است که در صورت ابتلا و تا زمانی که ویروس در بدن فرد است و ممکن است افراد دیگر را آلوده ‌کند، افراد مبتلا در بیمارستان بستری خواهند بود.

وقتی از گیتس در مورد اینکه چه فاجعه‌ دیگری می‌تواند در آینده رخ دهد که بشر برای آن اماده نیست سوال شد وی گفت که می‌تواند دو مورد را ذکر کند و نگرانی‌های خود را درباره وقوع آنها و نحوه مقابله بشر با آنها ابراز کرد.

وی گفت: یکی از آن حوادث گرمایش جهانی است. هر ساله میزان تلفات این رویداد ناگوار حتی بیشتر از تلفاتی است که ما در این بیماری همه‌گیر داشته‌ایم. وی گفت که احساس می‌کند درباره پیش‌بینی دیگرش به اندازه کافی صحبت نشده است و آن بیوتروریسم است. کسی که می‌خواهد صدمه بزند می‌تواند یک ویروس را مهندسی کند و این به معنی آنست که احتمال بروز این بیماری بیشتر از شیوع اپیدمی‌های طبیعی مانند شیوع بیماری فعلی است.

مولر همچنین از گیتس پرسید: آیا بشر به لطف درس‌هایی که در این شیوع آموخته است آیا قادر به جلوگیری از همه‌گیری بعدی خواهد بود؟ اما متأسفانه پاسخ وی خیر بود.

گیتس گفت: همه گیری‌های بیشتری وجود خواهد داشت. وی اظهار کرد که به اعتقاد او همه‌گیری دیگر نیز همچنان می‌تواند هرج و مرج ایجاد کند اما امیدوار است که اگر مردم از این همه‌گیری آموخته و خود را سازگار کنند، اوضاع می‌تواند روند بهتری داشته باشد.

گیتس گفت: ما می‌توانیم آمادگی خود را افزایش دهیم بنابراین اگر این کار را انجام دهیم میزان تلفات‌مان به اندازه تلفات کنونی ناشی از این بیماری نخواهد بود.

  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش