یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۱:۱۲ - ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۰۵۳۸
حوزه بهداشت و رفاه

پزشکان برای درمان سکه و دلار می‌خواهند

پزشکان,درخواست سکه و دلار توسط پزشکان در ایران
رییس کل سازمان نظام پزشکی در واکنش دریافت سکه و دلار به‌جای هزینه درمانی از سوی برخی پزشکان، اعلام کرد که سازمان نظام پزشکی با این اقدامات مخالف است.

به گزارش ایسنا، محمد رییس‌زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی، در پاسخ به سوالی درباره وضعیت مالیات پزشکان و اقدامات انجام شده در این زمینه برای سال جاری، گفت: در این زمینه جلساتی با دوستان‌مان در سازمان امور مالیاتی کشور داشتیم. در مجموع مطمئن باشید که شاغلان حوزه سلامت یکی از خوش‌حساب‌ترین مودیان کشور هستند. زیرا وضعیت بازار کارشان شفاف‌تر از جاهای دیگر است و درصد بالایی از آنها در سیستم‌های دولتی، هیات علمی، مراکز وابسته به درمانگاه‌های دولتی اشتغال دارند و حساب و کتاب‌شان مشخص بوده و مالیات‌شان کسب می‌شود، مانند کارمندان دولت.

وی افزود: سایر کارکنان حوزه سلامت هم که در مطب‌ها، بیمارستان‌های خصوصی و کلینیک‌ها فعالیت می‌کنند نیز حساب و کتاب‌شان مشخص است. بنابراین وضعیت مودیان حوزه سلامت، به نسبت سایر اقشار یا مانند بقیه است یا بهتر است و قطعا بدتر نیست.

فرار مالیاتی در همه صنوف وجود دارد، در پزشکی برجسته‌سازی شده

رییس‌زاده با بیان اینکه قطعا در همه صنوف فرار مالیاتی داریم، گفت: ممکن است در صنف پزشکی و حوزه سلامت هم فرار مالیاتی داشته باشیم. بسیاری از صنوف در کشور هستند که اصلا نمی‌توان متوجه شد که فرد چقدر کار کرده است. اما به دلایلی در حوزه پزشکی این مباحث مقداری در رسانه‌ها به اشتباه برجسته‌سازی شده و اعداد و ارقامی اعلام کردند که مطلقا این اعداد صحیح نیست. اصلا کسی نمی‌تواند این عدد را محاسبه کند. تنها با یک ضرب و تفریق روی کاغذ به عددی رسیدند که اصلا واقعی نیست. قطعا وضعیت مودیان مالیاتی در حوزه سلامت مانند سایر اقشار بوده و حتی تا حدودی منظم‌تر است. این موضوعی است که رییس سازمان امور مالیاتی نیز اعلام کردند و گفتند پزشکان جزو مودیان خوش‌حساب مالیاتی هستند.

مالیات‌هراسی پزشکان

وی ادامه داد: در عین حال ما دو درخواست داریم و دو موضوع را پیگیری می‌کنیم؛ یکی اینکه واقعا اخذ مالیات از حوزه سلامت و پزشکان واقعا شفاف شود. همکاران ما به دلایل متعدد واهمه و ترس دارند و مالیات‌هراسی وجود دارد. زیرا بعضا وقتیکه به ادارات مالیاتی مراجعه می‌کنند، واقعا گرفتار می‌شوند. اخذ مالیات از پزشکان شفاف نیست و کسی هم که صادقانه و خالصانه می‌خواهد برود و مالیات بپردازد، واقعا اذیت می‌شود. ضوابط مشخص نیست، خیلی اوقات برخوردها سلیقه‌ای است و گاهی اوقات گرفتاری های فرآیندی و قانونی وجود دارد. ما همکارانی داریم که تماس می‌گیرد و می‌گوید نمی‌دانم چه کنم. این مباحث وجود دارد. بنابراین اخذ مالیات از پزشکان باید شفاف و دقیق شده و پزشکان بدانند که چقدر باید مالیات دهند.

رییس‌زاده همچنین گفت: ضرایب مالیاتی ما را در سال‌های مختلف بالا و پایین می‌کنند. به عنوان مثال یک ضریب اینتاکد وجود دارد؛ یک سال ۴۲ درصد از درآمدها مشمول کسورات مالیات می‌شد و بعد متوجه شدیم که در سال ۱۳۹۹ این میزان به ۷۲ درصد رسیده است. اینکه چرا این اتفاق افتاده، نمی‌دانیم. گاهی این شفاف نبودن‌ها به ویژه در دوره‌های قبلی، منجر به سردرگمی همکاران‌مان می‌شود که باید شفاف شود.

معافیت مالیاتی پزشکی نداریم

رییس کل سازمان نظام پزشکی ادامه داد: از طرفی هم معتقدیم که جامعه پزشکی نیز باید به صورت شفاف مالیات‌هایشان را پرداخت کنند، کارتخوان نصب کنند و بر اساس حساب تجاری خودشان به صورت منطقی و شفاف مالیات‌شان را پرداخت کنند. ما طرفدار این موضوع هستیم و همکاران‌مان را هم ترغیب و تشویق می‌کنیم و در عین حال نظارت هم می‌کنیم که این کار انجام شود، اما دو سویه است؛ یعنی همانطور که این انتظار درست وجود دارد که همکاران ما کارتخوان داشته باشند و حتما مالیات‌هایشان را بپردازند، همانطور هم اداره‌های مالیات باید قوانین‌شان شفاف باشد و پزشکان بدانند که حساب و کتاب‌شان به چه صورت است. برخوردها در این زمینه به شدت سلیقه‌ای، متناقض و متفاوت است. افرادی هم که فرار مالیاتی دارند که از کشور فرار نکردند، ساختارهای مالیاتی راهکار تعریف کرده و مالیات‌شان را دریافت کنند. ما ضعف داریم و نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم. مقصر درصدی از این موضوع، پزشک است؛ اما درصدی از خطا هم متوجه ساختاری است که نمی‌تواند شفاف مالیات دریافت کند. نباید همه چیز را به گردن جامعه پزشکی انداخت. در عین حال چیزی هم به عنوان معافیت مالیاتی نداریم.

پزشکانی که بجای هزینه درمان، سکه و دلار طلب می‌کنند

رییس‌زاده درباره گزارشاتی مبنی بر برخی دریافت‌های خارج از تعرفه برخی پزشکان و همچنین اظهاراتی مبنی بر درخواست غیرریالی برخی مطب‌ها و مراکز درمانی و از جمله دریافت سکه یا دلار به ازای هزینه درمان، گفت: سازمان نظام پزشکی با این اقدامات مخالف است. در این زمینه گزارشی به سازمان نظام پزشکی واصل نشده است، اما قطعا اگر مواردی وجود داشته باشد، ما با چنین اقداماتی مخالفیم و اگر گزارشی در این زمینه به ما برسد، رسیدگی می‌کنیم.

وی افزود: قطعا درصد چنین تخلفاتی متفاوت از سایر صنوف جامعه نیست، اما همان حداقل‌هایش هم قطعا زیبنده جامعه پزشکی و هیچ قشری نیست. سازمان نظام پزشکی طبق قانون مصوب مجلس وظیفه رسیدگی به شکایات را دارد و اگر کسی در این زمینه‌ها شکایت کند، ما بررسی می‌کنیم. معاونت‌های درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی وظیفه نظارت دارند، هم ساختار و قانون آن را دارند و هم نیروی انسانی آن را در اختیار دارند. سازمان نظام پزشکی نه به لحاظ قانونی و نه به لحاظ لجستیکی، این وظیفه را برای نظارت و سرکشی ندارد، اما اگر شکایتی واصل شود، حتما پیگیری می‌شود.

وی در این باره افزود: سیر بررسی دریافت‌های خارج از صورت حساب در بیمارستان‌های خصوصی هم به همین صورت است و نظارت بر عهده معاونت درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی است که با حضور نیروهای تعزیرات در کمیسیون ماده ۱۱ بررسی کرده و نهایتا شکایت و جمع‌بندی را به سازمان نظام پزشکی ارسال می‌کنند و سازمان نظام پزشکی در هیات‌های انتظامی بررسی و برخورد می‌کند.

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
واقعا حقیقت دارد-من خودم یک سکه بابت جراحی پایم پرداخت کردم.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش