به گزارش مهر، بهمن صبور رئیس انجمن داروسازان تهران، در نشست خبری که روز یکشنبه ۲۳ دی ماه ۱۴۰۳ در محل انجمن برگزار شد، گفت: ۲۸ دانشکده داروسازی، ۷۰ شرکت پخش دارو و بیش از ۱۰۰ شرکت تولید دارو داریم و بیش از ۱۷ هزار داروخانه در کشور داریم.
وی افزود: تعداد داروخانههای دولتی کمتر از دو هزار مورد است اما بیش از ۵۵ درصد سهم چرخش مالی داروخانهها را به خود اختصاص دادهاند.
صبور ادامه داد: در قانون آمده است که دولت باید هر سال ۵ درصد از فعالیتهای غیر حاکمیتی را به بخش خصوصی واگذار کند.
رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: بعد از اجرای طرح دارویار در تیرماه ۱۴۰۱، قرار شد اصلاح قیمت دارو توسط این طرح صورت بگیرد و پرداختی از جیب مردم افزایش نیابد.
وی افزود: دارویار تا زمانی که اعتبار اختصاص یافته بود، خوب بود و بعد از آن، دچار مشکل شد.
صبور ادامه داد: در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، طرح دارویار با بدهی دنبال شد و پرداختی در سال جاری، ۲۵ همت از اعتبار تخصیص یافته عقب است.
وی افزود: مشکل اساسی این است که پول دارویار جای دیگری خرج شده که شامل ۱۰ همت اعتبار بوده است.
صبور گفت: متأسفانه کسی پاسخگوی این اقدام نیست و چکهای داروخانهها در حال برگشت خوردن است.
وی افزود: پول دارویار باید فقط برای دارو هزینه شود.
صبور گفت: متأسفانه شنیده ایم از اعتبار تخصیص یافته از صندوق توسعه ملی، باز هم قرار نیست پولی به داروخانهها برسد که نگران کننده است.
رئیس انجمن داروسازان تهران تاکید کرد: تقاضای ما این است که نهادهای نظارتی ورود کنند و اجازه ندهند داروخانهها دچار مشکل شوند و در نهایت شاهد کمبود دارو باشیم.
در ادامه نشست خبری، محمدرضا مرادی نایب رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: صنعت داروسازی به شرایطی رسیده بود که ناچار به قبول طرح دارویار شد.
وی افزود: طرح دارویار یک نکته مهم داشت و آن، این بود که بیمهها نقش خودشان را درست انجام دهند و مطالبات صنعت داروسازی به موقع پرداخت شود که همه این موارد، برعکس اجرا شد.
مرادی تاکید کرد: داروخانههای بخش خصوصی سالها جور کمبودهای دارویی را کشیدهاند و ادامه این روند، امکان نخواهد داشت.
وی افزود: کمبود دارو یک روزه اتفاق نمیافتد و کمبودهای کنونی ناشی از مشکلات چند ماه قبل است.
مرادی تاکید کرد: کمبودها در مورد داروهایی اتفاق افتاده که اصلاح قیمتها برای آنها اعمال نشده است.
وی در خصوص چکهای برگشتی داروخانهها، گفت: سه همت کل چکهای برگشتی داروخانههای سرپایی بخش خصوصی است.
بنا بر این گزارش، محمدعلی مظلومی عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان تهران گفت: در بحث قیمت گذاری دارو، باید به تورم نگاه شود و زنجیره تأمین دارو با مشکلات زیادی مواجه شده است.
وی افزود: در سالهای گذشته دارویی داشته ایم که قیمت پایین داشته و تولید آن متوقف شده است، اما با چند برابر قیمت همان داروی تولید داخل، واردات انجام دادهاند.
مظلومی در خصوص مهاجرت داروسازان، گفت: مهاجرت در این رشته هم مثل سایر رشتههای پزشکی است و کشورهای اطراف ما، داروسازان ایرانی را میخواهند.
کاوه کاظمیان دبیر انجمن داروسازان تهران تاکید کرد: به نظر میرسد شناخت از رشته داروسازی در کشور ما ضعیف است و همین موضوع باعث بروز مشکلاتی برای زنجیره تأمین دارو شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در سالهای اخیر درخواست ابطال داروخانه خیلی زیاد شده است، در حالی که قبلاً چنین مشکلی را نداشتیم.
کاظمیان ادامه داد: داروسازی یک رشته استراتژیک است و صرفاً کار این رشته، فروش دارو نیست. بلکه تخصصهای مختلفی از درون رشته داروسازی شکل گرفته است.
وی افزود: تمایل به افزایش مهاجرت در بین داروسازان زیاد شده است.
- 13
- 4