به گزارش خبرگزاری میزان،محمد شریفی مقدم در همایش آشنایی با خدمات پرستاری، کار و تحصیل در دیگر کشورها که در محل سازمان نظام پرستاری برگزار شد، گفت: در دنیا اعتقاد بر این است که مهترین ابزار سلامت پرستاران هستند به این معنی که پرستاران به عنوان نیروهای بسیار تاثیر گذار در سلامت مردم به شمار می روند و طبق آماری که سازمان بهداشت جهانی ارائه داده است در حوزه بهداشت و درمان ۴۰ میلیون نفر نیروی کار لازم است که از این تعداد ۲۸ میلیون نفر یعنی ۷۰ درصد نیروی کار لازم در بهداشت و درمان پرستاران هستند و این نشان دهنده این است که پرستار نقش بسیار اساسی و مهم در فرایند سلامت مردم دارند.
وی گفت: آنچه در دنیای امروز مشاهده می شود بحث اهمیت و ارزش برای سلامت مردم است، زیرا امروزه سلامت مهمترین اولویت جوامع بشری است و شاید از نیازهای فیزولوژی انسان ها نیز اهمیت بیشتری داشته باشد بنابراین وظایف حکومت ها این است که بتوانند این سلامتی را برقرار نمایند و یا تامین کنند.
شریفی مقدم ادامه داد: بحث سلامتی در کشورهای مختلف دنیا با مفهومی که در کشور ما دارد کاملا متفاوت است و ابعاد بسیار گسترده ای در بحث های مختلف بهداشت، پیشگیری، توانبخشی، آسایش، تغذیه و تحرک دارد و براساس شعار بهداشت جهانی برای رسیدن به توسعه پایدار نیاز است که انسان های سالم داشته باشیم و برای داشتن انسان سالم نیاز به جامعه سالم که به طبع آن نشاط و شادابی در جامعه برقرار می شود و در ادامه آن آمار خشونت و بزهکاری کاهش خواهد یافت و افسردگی و بیکاری کم خواهد شد و بر روی تولید تاثیر گذار خواهد بود.
وی گفت: در کشور ما متاسفانه با وجود فراهم بودن شرایط به بحث پرستاری به خوبی پرداخته نشده و به دلایل عدم جذابیت در کشور پرستاران به مهاجرت، ترک کار و روی آوردن به مشاغل دیگر علاقمند می شوند و براین اساس سازمان نظام پرستاری هم بسیار تلاش کرده است که با باز کردن و آسیب شناسی و پیگیری های مکرر بحث جذابیت حرفه ای را افزایش دهد اما با سیاست های غلط وزارت بهداشت ادامه این روند ادامه پیدا نکرده است.
شریفی مقدم افزود: در سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای افزایش کیفیت علاوه بر دیگر بودجه های وزارت بهداشت به این وزارتخانه تخصیص داده شده است. اگر این ۱۰ هزار میلیارد تومان جذب نیروی پرستاری می شد می توانستند ۲۵۰ هزار نفر پرستار وارد حوزه بهداشت و درمان شود اما در حال حاضر وزارت بهداشت ۱۰۰ هزار نفر کادر پرستاری دارد.
وی گفت: در کشور ما از پرستاران در بحث درمان استفاده می شود زیرا ذی نفعان در قانون گذاری و سیاست گذاری یک گروه خاص درمانی هستند و به این دلیل پرستاری را به سمت درمان سوق می دهند. می توان نتیجه گرفت که سلامت مردم برای آنان اهمیت ندارد بلکه در کشورهای دنیا اعتبارهای مالی به سمت سلامت مردم سوق داده می شود نه به سمت درمان و تعریف سلامت در حقیقت درمان بیماری نیست اما در کشور ما اینگونه تعریف نمی شود.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشور، افزود: در چند سال گذشته آمار مهاجرت پرستاران افزایش یافته و کشورهای مختلف نیز داوطلب و پذیرای پرستاران ایرانی هستند.
- 19
- 2