دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۸:۲۳ - ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۰۳۶۵
حوزه بهداشت و رفاه

پاسخ معاون وزیر بهداشت به منتقدان دارویی

هزینه‌های مردم و دولت را کاهش دادیم

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت,دکتر دیناروند
رئیس سازمان غذا و دارو از ثبت ۸۰۰۰ بیمار متابولیک در سامانه حامی خبر داد و تاکید کرد که به دنبال اقدامات انجام شده در حوزه دارو، نه تنها هزینه‌های مردم بلکه هزینه‌های دولت نیز کاهش یافته است.

به گزارش ایسنا، دکتر رسول دیناروند در مراسم افتتاح و معرفی سامانه حامی، گفت: برنامه امروز ما به نوعی تکریم انسان‌هایی است که از قضا و قدر الهی گرفتار بیماری متابولیک شده‌اند که بیشتر آنها هم کودکان هستند. بنابراین چنین خدمات کوچکی تاثیر بزرگی در زندگی آنان دارد.

وی افزود: بر این اساس امروز شاهد افتتاح سامانه‌ای هستیم که به موجب آن برنامه ریزی، تامین و تحویل داروهای بیماران متابولیکی به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و نسخه نویسی و ثبت آنها هم به صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

 

دیناروند با بیان اینکه ما اقدامات‌مان را زمانی معرفی می‌کنیم که اجرای آن آغاز شده باشد، گفت: پایلوت این کار هم پیش از این اجرا شده و صدها محموله دارویی برای این بیماران ارسال شده است و هزاران نسخه نیز برایشان ثبت شده است. این فراورده‌ها که اصطلاحا به آنها شیرخشک رژیمی می‌گویند غذاها و فراورده‌هایی هستند که بدون آنها جان بیماران به خطر می‌افتد. برخی از آنها ممکن است بیش از یک میلیون تومان هزینه در بر داشته باشند. بر این اساس ما از طریق این سامانه نظارت می‌کنیم تا علاوه بر اینکه فراورده به درستی به دست بیمار برسد، از چرخه هم خارج نشود.

 

وی با بیان اینکه این سامانه به نوعی صرفه جویی در هزینه‌هاست، گفت: تا کنون نزدیک به ۸۰۰۰ نفر بیمار در آن ثبت شده‌اند و هر بیمار جدید هم به طور مداوم به سامانه اضافه می‌شود. باید بدانیم که این کار در دنیا بی‌نظیر است. به طوریکه با توجه به صحبت‌هایی که با سازمان بهداشت جهانی داشته‌ایم، می‌گویم که این اقدام و این نحوه ارائه خدمت به این بیماران برای اولین بار به این شکل انجام می‌گیرد. البته در این زمینه یکی از تلاش‌هایی که انجام دادیم این بود که هم هزینه پرداخت از جیب مردم و هم هزینه‌های نظام سلامت کاهش یابد.

 

وی ادامه داد: برای ارائه گزارش به مردم و پاسخ به برخی منتقدین می‌گویم که ما نه تنها هزینه‌های مردم، بلکه هزینه‌های دولت را هم در حوزه سلامت کاهش دادیم. به طوریکه در حوزه دارو واردات‌مان نسبت به دوره مشابه در گذشته حداقل به میزان ۵۰۰ میلیون دلار کاهش یافته است و این اتفاق برای اولین بار است که رخ داده، یعنی نزدیک به ۲۰۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی از مسیر واردات دارو انجام داده‌ایم.

 

دیناروند همچنین گفت: از طرفی به طور همزمان بحران و کمبودهای دارویی را کم کردیم به طوریکه اکنون خبری از کمبود صدها قلم دارو نیست. همچنین در حوزه یارانه دارو باید توجه کرد که یارانه دارو در بودجه سال آخر دولت قبل، با توجه به بحران دارویی که وجود داشت ۲۴۴۰ میلیارد تومان بود اما در سال آخر دولت یازدهم علی رغم افزایش نرخ ارز، صرفه جویی ۱۵ درصدی را در نیاز به یارانه دارو داشتیم. یعنی ضمن توسعه خدمات دارویی و افزایش رضایت بیماران در این حوزه، نیاز به کاهش ۳۴۰ میلیارد تومانی یارانه دارو داشته‌ایم.

 

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه از طرفی میزان دسترسی بیماران به دارو به خوبی تامین شده است، گفت: به طوریکه اکنون بیماران متابولیک هیچ مشکلی در زمینه دسترسی به شیرخشک‌های رژیمی ندارند. این در حالیست که در گذشته حتی در تامین شیرخشک‌های معمولی هم مشکل داشتیم. در عین حال باید توجه کرد که ما در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ صرفه جویی ۲۵ درصدی را در هزینه واردات شیرخشک‌های متابولیک تجربه کرده‌ایم. این در حالیست که در هشت ماهه دولت قبلی ۲۰ میلیون واردات شیر خشک داشته‌ایم. اما در این دولت حتی یک دلار هم خرج واردات شیرخشک یارانه‌ای نشده است و به همین دلیل نیازمان به یارانه دارویی کاهشی بوده و از طرفی دسترسی بیماران نیز افزایش یافته است.

 

دیناروند با بیان اینکه همانطور که در حوزه تجهیزات پزشکی و داروهای وارداتی با صرفه جویی ۲۵ درصدی مواجه شدیم، گفت: بنابراین همان کار را هم در شیرخشک‌های متابولیک انجام دادیم به طوریکه سالانه قیمت آنها به جهت حذف انحصارهایی که وجود داشت، کاهش یافته است و خیال بیماران راحت‌تر شده است. حال باید بگویم که چه بی انصاف هستند کسانی که با ارائه آمار غلط می‌خواهند رضایت مردم را به تلخ کامی بدل کنند.

 

دیناروند ادامه داد: امروز ما از کارآفرینان تولید کالاهای حوزه سلامت تقدیر می‌کنیم تا نشان دهیم که سیاست وزارت بهداشت در چهار سال گذشته در خدمت توسعه توانمندی‌های ملی، اقتصاد مقاومتی، رشد اشتغال، حمایت از تولید داخل و به ویژه حمایت از تولید دانش بنیان بوده است. البته درست است که وظیفه سازمان غذا و دارو تضمین سلامت کالاهای سلامت محور بوده و ما هیچ گاه از دفاع از سلامت مردم کوتاه نیامده‌ایم، اما حمایتمان از شرکت‌های تولید کننده نشان می‌دهد که وزارت بهداشت در حوزه اقتصاد مقاومتی و عمل به منویات مقام معظم رهبری برنامه‌های کمک کننده‌ای داشته است و حتما این کار را ادامه می‌دهیم.

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش