سید اصغر برائینژاد در گفتوگو با تسنیم اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو بهطور عمده در دامها مشکل خاصی ایجاد نمیکند و مانند یک تب زودگذر علائم خود را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه این بیماری از کنه منتقل میشود، افزود: با توجه به اینکه جمعیت کنهها در فصل گرما افزایش پیدا میکند این بیماری در فصل گرما توسعه میباید.
مدیرکل دامپزشکی استان تهران ادامه داد: این بیماری در انسان با تب و درد عضلانی شروع میشود و در نهایت با خونریزی از منافذ بدن باعث مخاطرات جدی برای افراد میشود.
وی تصریح کرد: انسانها بهطور معمول از طریق گزش کنه یا تماس با گوشت تازه به این بیماری مبتلا میشوند به همین دلیل به مردم توصیه میشود از تماس با کنهها خودداری کنند و گوشت مورد نیاز خود را از مراکز مورد تأیید سازمان دامپزشکی تهیه کنند.
برائینژاد گفت: گوشتهایی که تحت نظارت دامپزشکی است، ۲۴ ساعت در حالت پیشسرد و در دمای یخچالی نگهداری میشود به این ترتیب به هیچ وجه مشکلی برای مصرف کنندگان ندارد.
وی در پاسخ به این سؤال که مردم به چهصورتی میتوانند مرکز مجاز عرضه گوشت قرمز را تشخیص دهند، گفت: بهروی گوشتی که بهصورت مجاز ذبح شده و عملیات پیشسرد بهروی آن انجام شده نشان دامپزشکی وجود دارد. گوشتهای بستهبندی نیز نشان و تاریخ و مکان تولید دارند. همچنین فروشگاههای مجاز دارای پروانه هستند و مردم میتوانند اطمینان لازم را به آنها داشته باشند.
کماکان هیچگونه مورد مثبتی از بیماری "تب کریمه کنگو" در استان تهران نداریم
برائینژاد با تأکید بر اینکه مردم از افراد دورهگرد که اقدام به فروش گوشت یا ذبح دام میکنند خرید انجام ندهند، تأکید کرد: افراد باید توصیههای دامپزشکی را برای حفظ سلامت خود جدی بگیرند و سعی کنند بهطور کلی از ذبح دام در روستاها و منازل در فصل گرما خودداری کنند زیرا این ویروس علائم خاصی بهروی دام ندارد.
مدیرکل دامپزشکی استان تهران همچنین اظهار داشت، کماکان هیچ گونه مورد مثبتی از بیماری تب کریمه کنگو در استان تهران نداریم.
وی تصریح کرد: دامپزشکی اقدامات پیشگیرانه مناسبی از جمله سمپاشی سطح دامداریها و بدن دامها، اعمال زنجیره سرد و تشدید نظارتهای بهداشتی و نکات بهداشتی مورد نیاز را به مردم از طریق اصحاب رسانه اطلاع رسانی کرده است.
- 9
- 2