چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۰۴ - ۱۶ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۳۵۹۶
حوزه بهداشت و رفاه

رییس اداره کودکان وزارت بهداشت:

۸ درصد مرگ و میر کودکان زیر پنج سال به علت حوادث ترافیکی است

کودک نوجوان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رییس اداره کودکان وزارت بهداشت با بیان اینکه سوانح و بیماری های ژنتیکی شایع ترین علت مرگ و میر کودکان زیر پنج سال است، گفت: ۸ درصد مرگ و میر کودکان زیر پنج سال به علت حوادث ترافیکی است.

به گزارش ایسنا، دکتر سیدحامد برکاتی به مناسبت روز جهانی کودک درخصوص وضعیت سلامت کودکان در کشور گفت: در طی چندسال گذشته شاخص های کودکان در تمام ابعاد در کشور توفیقات خوبی داشته است، این توفیقات در دو بخش تاثیرگذار بوده است، بخشی مربوط به اقدامات نظام سلامت و بخش دیگر مربوط به توسعه و افزایش دسترسی ها مانند آب سالم و غیره است.

 

وی افزود: نسبت به دهه ۶۰، مرگ کودکان زیر پنج سال بین ۸۵ تا ۹۰ درصد کاهش داشته است، به طوریکه مرگ کودکان در آن دهه، ۱۴۰ به ازای هر ۱۰۰۰ تولد زنده بود و درحال حاضر طبق آخرین آمار، مرگ کودکان زیر پنج سال به ۱۵.۱ به ازای هر ۱۰۰۰ تولد زنده کاهش یافته است.

 

رییس اداره کودکان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در تمام دنیا مرگ کودکان زیر پنج سال و نوزادان متفاوت است، چراکه علت مرگ نوزادان معمولا به مراقبت های بارداری و مشکلات حین زایمان مربوط است، اما مرگ و میر کودکان بالای یک ماه تا پنج ساله، از طبق بررسی هایی که از سال ۸۶ تاکنون صورت گرفته است، به سوانح و حوادث و بیماری سرشتی و ژنتیکی برمی گردد. سوانح و بیماری های ژنتیکی هرکدام با ۲۰ درصد شایع ترین علت مرگ کودکان زیرپنج سال هستند و ۱۱ درصد کودکان نیز به دلیل مشکلات تنفسی فوت می کنند.

 

وی گفت: ۴۰ درصد مرگ و میر کودکان زیر پنج سال که عامل آن سوانح و حوادث بوده است، به علت حوادث ترافیکی بوده که ۸ درصد میزان کل مرگ و میرها را در برمی گیرد. غیراز حوادث، غرق شدگی، انسداد تنفسی به دلیل گیر کردن اجسام در راه هوایی، سقوط از بلندی و مسمومیت از جمله علل مرگ کودکان محسوب می شود که هرکدام بین ۶ تا ۹ درصد مرگ کودکان زیر پنج سال را شامل می شود. در مقوله حوادث و سوانح مداخلات جامعه محور و اصلاح قانون و نظارت بر اجرای آن در حین رانندگی تاثیر زیادی دارد.

 

وی با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر می تواند از مرگ نوزادی و بیماری های کودکان بکاهد، افزود: در بسته های ادغام یافته صفر تا پنج سالگی انواع مداخلات و آموزش های لازم برای مادران ارائه شده است.

 

وی درخصوص روز جهانی کودک گفت: کشورهای جهان روزهای مختلفی را به عنوان روز کودک اعلام کرده اند، شانزدهم مهرماه (۸ اکتبر) در برخی نقاط دنیا از جمله ایران روز جهانی کودک است.

 

رییس اداره کودکان ادامه داد: کودکان، آسیب پذیرترین گروه در هر جامعه هستند و از هیچ چیز آنان از جمله غذا، پوشاک و نیازهای دیگرشان نباید کاست. عدم توجه به وضعیت کودکان به علت مشکلات اقتصادی و کاستن بودجه‌هایی که شرایط زندگی و حیات کودکان را خدشه‌ دار می‌سازد، به امید اینکه اقتصاد آینده تامین باشد نه توجیه و بازده اقتصادی دارد و نه حرکتی انسانی محسوب می‌ شود، زیرا هم اکنون استخوان های او شکل می گیرند و حس های او تکامل پیدا می کند.

 

وی بیان کرد: کودکان، برکت زندگی و سرمایه های آینده جامعه به شمار می آیند. آنان برای رشد و بالندگی خود، نیازها و در مفهوم دقیق‌تر حقوقی دارند که باید به درستی به آن پرداخت. خانواده و جامعه باید این حقوق را به خوبی بشناسند و خود را مکلف به پاس داشت آن بدانند. کودک باید در فضایی سرشار از خوشبختی، محبت و تفاهم بزرگ شود. روز جهانی کودک بهانه‌ای برای ورود به جهان کودکان است و وظیفه سازمان‌های مرتبط با کودکان مراقبت از کودکان و برآوردن نیازهای اولیه آنها در سال‌های ابتدایی زندگی، ترغیب و تشویق والدین به تعلیم فرزندان، تلاش برای کاهش بیماری و مرگ و میر کودکان و حمایت از آنها هنگام جنگ و حوادث طبیعی و ... است.

 

بنابر اعلام وبدا، وی در پایان گفت: امسال نیز طبق روال سال‌های اخیر بزرگداشت هفته ملی کودک به منظور همگرایی و هم افزایی درون بخشی و برون بخشی و با بهره‌گیری از تجربیات پیشین از تاریخ ۱۵ تا ۲۱ مهر ماه با همکاری و هماهنگی سازمان‌های ذینفع برگزار می‌شود، امسال نمایشگاهی نیز در این خصوص با همکاری دانشگاه های اصفهان، ایران، تهران و شهید بهشتی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود، در غرفه وزارت بهداشت خدماتی در زمینه رشد و تکامل کودکان، پایش رشد کودکان، مشاوره شیردهی، مشاوره تغذیه، آموزش پیشگیری از سوانح و حوادث، مشاوره برای ارتقای تکامل کودک ارائه می شود.

 

 

 

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش