محمدرضا میرزاجانی در گفتگو با مهر بابیان اینکه میزان سرطان در کشور نسبت به اروپا و آمریکا پایین است، گفت: بر اساس آمار در ایران میزان ابتلا به سرطان نسبت به اروپا و آمریکا کمتر است.
وی افزود: در جامعهای که بیشتر افراد آن سالمند هستند میزان ابتلا به سرطان افزایش پیدا میکند بنابراین در کشور ما نیز به دلیل افزایش جمعیت سالمند، تغییر سبک زندگی، تغذیه نامناسب، کمتحرکی میزان ابتلا به سرطان در حال رشد است.
میرزاجانی بابیان اینکه در برخی از سرطانها ژنتیک نقش دارند، ادامه داد: در سرطان سینه و برخی از سرطانهای دستگاه گوارش عوامل ژنتیکی مؤثر است.
کارشناس بیماریهای غیرواگیر بهداشت استان تأکید کرد: برای پیشگیری از سرطان باید از مصرف غذاهای چرب، غذای فوری، تنقلاتی و غذاهای فریزری خودداری کرد و باید مصرف میوه و سبزی و حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت ورزشی را در برنامه خود بگنجانند و استرس و اضطراب خود را کنترل کنند.
وی بابیان اینکه برای پیشگیری از سرطان باید از کلاه، دستکش و کرم ضد آفتاب استفاده کنند، افزود: افرادی که با مواد شیمیایی سروکار دارند باید حفاظتهای لازم را در محیط کار انجام دهند.
میرزاجانی در ادامه به بیماری آسم اشاره کرد و گفت: آسم بیماری التهابی مزمن و غیرواگیر است که در واکنش به عوامل محرک و حساسیتزا پوشش داخلی راههای هوایی، متورم و ملتهب ، ترشحات راههای هوایی زیاد و عضلات اطراف راههای هوایی منقبض میشوند که درنتیجه سبب میشود هوای کمتری از مجاری هوایی عبور کند و با سختتر شدن عمل تنفس علائم آسم بهصورت سرفه، خسخس سینه و تنگی نفس بروز میکند.
وی بابیان اینکه اگر در خانواده فردی سابقه یکی از انواع بیماریهای آلرژیک وجود داشته باشد احتمال بروز آسم بیشتر است، ادامه داد: بر اساس پیمایش وزارت بهداشت در سالهای ۹۳-۹۴ حدود ۹ درصد افراد بالغ کشورو حدود ۱۱ درصد کودکان و نوجوانان آسم دارند.
کارشناس بیماریهای غیرواگیر بهداشت استان با اشاره به اینکه این بیماری قابلپیشگیری و درمان است، گفت: «هرگز زود نیست، هرگز دیر نیست، در همه حال باید به فکر بیماریهای مجاری تنفسی بود» شعار سازمان جهانی بهداشت است.
میرزاجانی با تأکید بر اینکه آسم و بیماری انسداد مزمن ریوی یا COPDدر زمره مهمترین بیماریهای مزمن ریوی است، بیان کرد: سالانه چهار میلیون نفر از مردم جهان به دلیل آسم و انسداد مزمن ریوی جان خود را از دست میدهند.
وی افزود: در دنیا ۳۳۰ میلیون نفر به بیماری آسم مبتلا هستند که پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱۰۰ میلیون بیمار به شمار بیماران افزوده شود.
کارشناس بیماریهای غیرواگیر بهداشت استان بابیان اینکه آنچه امروز درمان میشود دیروز قابلپیشگیری بوده است، اضافه کرد: سرفه، تنگی نفس، خسخس سینه، درد قفسه سینه و خستگی از علائم بیماری آسم است که گردههای گل و گیاه، پر،مو یا پوست حیوانات، قارچها و کپکها، هیره یا مایت موجود در گردوخاک خانه، سوسک و انواع حشرات، دود سیگار و سایر مواد دخانی، آلودگی هوا، تغییرات آب و هوایی، بوهای تند، آلایندههای شیمیایی، تغییرات هیجانی شدید، عفونتهای ویروسی، ورزش و فعالیت فیزیکی، داروهایی مانند آسپرین و برخی مسکنها، مواد افزودنی غذاها، عدم تغذیه با شیر مادر، کمبود ویتامین دی و چاقی مهمترین عوامل محیطی که میتوانند سبب بروز یا تشدید آسم شوند.
- 12
- 6