سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۳ - ۲۲ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۶۳۵۴
حوزه بهداشت و رفاه

ماجرای كمبود شيرخشک از كجا آمد؟

كمبود شيرخشک,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

در هفته‌هاي گذشته موضوع كمبود شير خشك و ماجراهاي مختلف در مورد رانت موجود در اين بازار موجب شد تا نگراني‌هاي در مورد اين بازار ايجاد شود؛ موضوعي كه يك سر آن به نامه وزير صمت بازمي‌گردد. اواخر مرداد ماه امسال محمد شريعتمداري وزير صنعت، معدن و تجارت در نامه‌اي به رييس كل گمرك ممنوعيت صادرات انواع كاغذ شامل كاغذ چاپ، بسته‌بندي و روزنامه، انواع پيژو، انواع شيرخشك سنتي، انواع شيرخشك اطفال، چاي فله و بسته‌بندي و كره در بسته‌بندي‌هاي بالاي ۵۰۰ گرم را از ابتداي شهريورماه اعلام كرد.

 

اين دستور العمل در شرايطي بود كه نگاهي به ليست واردات گمرك خبر از واردات مقادير زيادي شيرخشك به كشور مي‌داد و توليد‌كنندگان هم اعلام مي‌كردند با توجه به مازاد توليد چرا بايد ممنوعيت صادراتي در اين مورد اعلام شود.صادراتي كه مي‌تواند ارزآور باشد. احمد مقدسي رييس هيات مديره انجمن‌هاي صنفي كارفرمايي گاوداران ايران در واكنش به نامه وزير صنعت مبني بر ممنوعيت صادرات شير خشك مي‌گويد: امسال با نوسانات نرخ ارز وزير صمت، به يكباره ۲۰ مردادماه صادرات «شير خشك» و «كره» را ممنوع اعلام كرد؛ و در گام بعدي در حالي كه ما در توليد شير خام و شير خشك هيچ مشكلي نداريم اما وزير صمت براي واردات شيرخشك و كره ۴ كد ارز دولتي تعيين كرده كه ۲ كد «ساير» است؛ يعني براي ۲ كد دست‌شان براي واردات باز است و هرچه مي‌خواهند مي‌توانند وارد كنند. با اين ممنوعيت، ما صادرات را از دست داده‌ايم و ۲‌دستي بازار را به رقباي‌مان تقديم كرده‌ايم. درآمد ارزي كشور در ۵ ماه اول سال كه از صادرات شير خشك ۳۱ ميليون دلار بود كه مي‌خواهند از بين ببرند.

 

شوك وزارت كشاورزي

وي ممنوعيت صادرات شير خشك از سوي وزارت صمت را اقدامي غيرقانوني عنوان كرد و گفت: پشت پرده ممنوعيت صادرات شير، كارخانه‌هاي لبني هستند و قطعا صنعت دامپروري كشور با اين اقدام به ورطه نابودي كشيده مي‌شود.۷۰ درصد قيمت تمام شده محصولات لبني مربوط به شير خام است‌، قيمت شير ۴ سال ثابت بود اما مردم ديدند كه قيمت محصولات لبني هر روز گران‌تر مي‌شود.

 

رييس انجمن‌هاي صنفي كارفرمايي گاوداران ايران با بيان اينكه وزارت جهاد كشاورزي به ممنوعيت صادرات شير خشك اعتراض و نامه‌نگاري كرده است، اما وزير صنعت جواب نمي‌دهد، گفت: ما خودمان هم اعتراض كرديم و جالب اين است كه حتي وزير صنعت رو‌نوشت نامه ممنوعيت را به وزير جهاد كشاورزي نزده است و آنها بعد از انتشار اين نامه شوكه شدند. از طرف آقاي حجتي نامه‌نگاري صورت گرفته است و اگر اين ممنوعيت لغو نشود براي احقاق حقوق توليد كنندگان، قطعا به ديوان عدالت اداري شكايت مي‌كنيم. البته اعتراض خود را به كميسيون كشاورزي مجلس اعلام كرده‌ايم منتها مجلس ۲ هفته تعطيل است ولي پيگيري‌هاي خود را از مراجع مختلف خواهيم كرد.

 

جولان قاچاقچيان

وي معتقد است نامه وزير، بستر را براي قاچاقچيان فراهم كرده است‌ و ضربه‌اي به پيكره اقتصاد كشور مي‌زند، چراكه كارخانجات لبني به راحتي دولت و گاودار و كارخانجات شير خشك را مديريت مي‌كنند. طبق نامه جديد وزير صنعت صادرات كره بالاي ۵۰۰ گرم ممنوع شده ولي از آن طرف كارخانجات مي‌توانند كره را با ارز ۴۲۰۰ توماني وارد كنند و به بسته‌هاي ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرمي تبديل و با نرخ آزاد صادر كنند.

 

مقدسي در ادامه به قيمت شير خام در بازار اشاره كرد و گفت: قيمت شير خام در حال حاضر ۱۵۷۰ تومان است و قيمت ۲ هزار و ۱۰۰ تومان فرافكني است و دامدار بيشتر از ۱۵۷۰ شير نمي‌فروشد. از سال ۹۲ تا الان از ۸ ميليون تن توليد شير‌خام به ۱۱ ميليون تن شير خام رسيده‌ايم‌. گاودارها با صنايع شيرخشك، مستقيم ارتباط برقرار كرده‌اند و كارخانجات لبني از اين ناراحت هستند كه چرا شير‌خام به صنايع شيرخشك داده مي‌شود؟

 

ورود مافيا

اين فعال اقتصادي با اشاره به سناريوي پشت پرده ابلاغ وزير صمت مي‌گويد: آنها برنامه درستي داشتند. اول گفتند ممنوعيت صادرات، بعد خبر دروغ دادند كمبود شيرخشك داريم و بعد آقاي شريعتمداري نامه به بانك مركزي مي‌زند كه براي واردات شيرخشك، ارز ۴۲۰۰ توماني تخصيص دهيد. امروز هم نامه درخواست واردات ۲۵هزار تن كارخانجات لبني را اجرايي كردند. اگر اين كارها مافيايي نيست پس چيست؟ اينها مي‌خواهند هم دولت، هم مردم و هم دامدار و توليد كننده شيرخشك را استثمار كنند.

 

وي با بيان اينكه استدلال وزارت صنعت براي اين ممنوعيت تنظيم بازار است ولي در واقعيت اين طور نيست، گفت: اين موضوع بهانه‌اي است براي اينكه بتوانند ارز دولتي بگيرند. اگر بازار ملتهب است چرا جلوي صادرات محصولات لبني را نمي‌گيرند كه پايه ۷۰درصد شان شيرخام است! حدود ۱ ميليون توليد شير خام هر سال در كشور مازاد است و كمبودي نداريم، صنعت شير خشك ايران ظرفيت توليد ۱۵۰ هزار تن را دارد در حالي كه مصرف داخلي ۶۰ تا ۷۰ هزار تن است. غير از سال ۹۱ و ۹۲ ديگر واردات شيرخشك در كشور نداشتيم.

 

وارد كننده بوديم و صادركننده شديم

از سوي ديگر سياوش سليمي رييس انجمن صنفي كارفرمايي شير خشك ايران نيز با اشاره به اينكه تا قبل از سال ۱۳۹۰ بزرگ‌ترين وارد كننده شير خشك بوديم و شير خشك صنعتي مورد نياز صنايع از خارج از كشور تامين مي‌شد، گفت: بعد از سال ۹۰ ما با تاسيس تعداد زياد واحد مجهز و پيشرفته به كشوري تبديل شديم كه با وجود مشكلات قبلي، مي‌توانست شير خشك خود را تامين كند و توانايي صادرات به كشورهاي ديگر را داشته باشد. در سال‌ ۹۰ واردات شير خشك ممنوع شد.

 

وي با اعلام اينكه در سال گذشته حدود ۳۰ هزار تن صادرات شير خشك داشتيم، خاطرنشان كرد: نياز كشور به شيرخشك صنعتي در حدود ۶۰تا۷۰ هزار تن است و كارخانجات ايراني سال گذشته در حدود ۸۵ هزار تن توليد كردند در حالي كه ظرفيت توليد شير خشك ما حدود ۱۵۰ هزار تن در سال است. امروز در حالي ادعا مي‌شود بازار شير خشك با كمبود مواجه است در حالي كه ما مازاد توليد داشتيم و آن را صادر مي‌كرديم. در ۵ ماهه اول سال كه اجازه صادرات داشتيم، كلا ۱۰ هزار تن شير خشك صادر شد كه ۶ هزار تن را ۲ شركت بزرگ لبني صادر كردند. من تعجب مي‌كنم كه براي اين صادرات محدود، وزير صنعت صادرات شير خشك را متوقف مي‌كند.

 

 

etemaad.ir
  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش