چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۲:۰۸ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۰۶۹۴
حوزه بهداشت و رفاه

دارو هست؛ توزیع نمی‌کنیم!/ عضو انجمن تالاسمی: سرنگ‌های تزریق دارو نشتی دارد

مشکلات بیماران تالاسمی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
بیماران خاص و تالاسمی به دلیل نبود دارو ماه‌ها است که با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند و نمی‌توانند دارو بخرند چون داروخانه ها به تولید کنندگان بدهکار هستند و از این رو نمی‌توانند دارو تامین کنند.

به گزارش رویداد۲۴، «تحریم‌ها در زمینه کمبود دارو ۱۰ درصد تاثیرگذار است. مشکلات ما مدیریتی است. داروی بیماران در شرکت‌های پخش وجود دارد، اما  در داروخانه‌ها موجود نیست. زمانی که از شرکت‌های پخش پیگیر شدیم اعلام کردند، چون داروخانه‌ها مطالبات ما را پرداخت نکرده‌اند ما نیز دارو‌ها را تحویل نمی‌دهیم.» این بخشی از سخنان محسن علیجانی زمانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس است.

 

کمبود دارو و عدم دسترسی بیماران به داروی مورد نیاز ماه‌هاست که مشکلات عمده‌ای را برای بیماران و خانواده‌هایشان ایجاد کرده است تا جایی که بسیاری از این افراد به دلیل عدم مصرف دارو، بیماری‌شان حادتر شده و برخی هم متاسفاتنه جان خود را از دست دادند. با این حال، اما برخی از مسئولین همچنان همه امور را تحت کنترل می‌دانند و معتقدند دارو به خوبی و به موقع به دست بیماران می‌رسد.

 

میثم رمضانی عضو هیات مدیره انجمن تالاسمی به رویداد۲۴ می‌گوید: قیمت دارو‌ها به شدت افزایش پیدا کرده و پس از رفت و آمد و پیگیری‌هایی که انجام دادیم قیمت‌ها کمی کاهش پیدا کرد، اما مشکل کنونی ما این است که اصلا دارویی وجود ندارد که بخواهد گران باشد یا ارزان! می‌گویند دارو وجود دارد، اما هیچ دارویی در داروخانه‌ها نیست یا به دست بیمار نمی‌رسد. بیش از ۹۵ درصد دارو‌های بیماران خاص در داروخانه‌هایی که برای مراکز درمانی هستند، توزیع می‌شود که این مراکز به دلیل بدهی‌هایی که دارند نمی‌توانند دارو خریداری کنند و اولویتشان هم اصلا دارو و بیماران تالاسمی است.

 

رمضانی می‌گوید عدم وجود دارو برای بیماران مشکلات عمده‌ای را ایجاد کرده است و اگر به همین شکل ادامه داشته باشد مشکلات بیماران روز به روز بیشتر و سخت‌تر می‌شود.

 

طبق گفته بسیاری از پزشکان و کارشناسان این حوزه، در برخی از مراکز نزدیک به یکسال است که هیچ دارویی عرضه نشده است و مشکلات این بخش از بهمن ماه سال گذشته شدت یافته است.

 

رمضانی گفته شرکت‌های داخلی دارویی متعهد شده بودند که داروی مورد نیاز را تامین کنند، اما بعد از گذشت دو ماه توانایی تامین مواد اولیه خود را نداشتند، از همین رو نتوانستند به بیماران تالاسمی دارو برسانند. بیشتر تولید کنندگان کشور مواد اولیه داروهایشان را وارد می‌کنند که با توجه به شرایط تحریم، دیگر نمی‌توانند مواد اولیه خود را برای ساخت دارو تامین کنند.

 

عضو هیات مدیره انجمن تالاسمی ادامه می‌دهد: برخی از مسئولین می‌گویند داروی مورد نیاز بیماران موجود است و از این بابت مشکلی نیست، ما هم می‌دانیم که دارو وجود دارد، اما مشکل در این است که دارو دست بیمار و داروخانه‌ها نیست. به دلیل داشتن بدهی مراکز و بیمه‌ها، مراکز درمانی و داروخانه‌ها نمی‌توانند دارو بگیرند و همین باعث می‌شود که بیماران نیز با مشکل عدم دسترسی به دارو مواجه شوند.

 

رمضانی همچنین در رابطه با تجهیزات پزشکی می‌گوید: ایران جزء آن ۳ درصد از کشور‌هایی است که همچنان از دارو‌های تزریقی استفاده می‌کند و ۹۷ درصد کشور‌های دیگر در بیماری تالاسمی از داروی خوراکی استفاده می‌کنند. با توجه به این موضوع طبیعتا برای تزریق نیازمند لوازمی همچون چسب، سرنگ، آب سرنگ، پمپ تزریق و ... هستیم. این وسایل و خصوصا پمپ در اختیار بیماران قرار ندارد، قرار بود مراکز درمانی آن‌ها را تهیه کنند که نتوانستند و همین وسایل قدیمی اکنون برای ما مشکلاتی را ایجاد کرده است. بسیاری از این سرنگ‌ها نشتی دارد و شب که تزریق می‌کنند، صبح به جای اینکه دارو به بدنشان تزریق شده باشند، می‌بینند که تمام لباسشان را کثیف کرده است. به عبارتی دیگر بیمار هزینه را پرداخت می‌کند؛ دارو تهیه کرده، درد ناشی از تزریق و ۸ ساعت زمان برای تزریق را متحمل شده، اما دارویی وارد بدنش نشده است.

 

عضو هیات مدیره انجمن تالاسمی با گلایه از برخی از مسئولین گفت: بیماران تالاسمی گویی اهمیتی ندارند که برایشان سبد حمایتی کالا در نظر گرفته نشده است، ما بار‌ها از وزارت رفاه مسئله را پیگیری کردیم، اما جوابی که به ما دادند این بودند که ما فقط وظیفه حمایت از مددجویان کمیته امداد و بهزیستی را برعهده داریم. حتی معتادان هم تحت حمایت هستند، اما این بیماران که حتی خودشان هم نمی‌دانستند که قرار است با این وضعیت به دنیا بیاییند مورد حمایت قرار نمی‌گیرند.

 

رمضانی با بیان اینکه از سال ۷۵ به بعد زوج‌هایی که قرار است ازدواج کنند در این رابطه مورد مشاوره قرار می‌گیرند، گفت: طبق مصوبه مجلس از سال ۷۵ زوج‌هایی که ناقل ژن مینور هستند، مشاوره می‌شوند که ازدواج نکنند. بعد از آن با پیشرفت علم و با آزمایش‌های pmd تصمیم بر این شد قبل از ۴ ماهگی زن باردار آزمایش‌هایی را انجام می‌دهند و اگر متوجه شوند جنین مبتلا به بیماری تالاسمی است، طبق فتوای مراجع حق سقط جنین وجود دارد، خوشبختانه باید بگویم که در این زمینه اتفاق‌های خوبی رخ داده و پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌ایم.

 

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش