به گزارش ایسنا، یک کارشناس بیماریهای غیرواگیر بهداشت و درمان شهرستان نیریز در جمع خبرنگاران گفت: تعداد بیمارانی که به علت سرطان فوت می کنند، نسبت به سه دهه گذشته کاهش یافته است.
محمد طاهری خاطرنشان کرد: مهمترین دلیل افزایش بقای بیماران سرطانی، افزایش آگاهی و ارتقای روش های شناسایی زودهنگام است .
وی با اشاره به اینکه آموزش، ترویج شناسایی زودرس و انجام غربالگری، دو بخش اصلی در برنامه شناسایی زود هنگام سرطان است، افزود: معنای شناسایی زودهنگام این است که ما نشانه های هشداردهنده سرطان را بدانیم تا اگر این علایم را در خود پیدا کردیم به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنیم .
طاهری بر اهمیت توجه غربالگری برای شناسایی احتمال بروز بیماری سرطان، با استفاده از معاینه و آزمایش های ساده در فردی که هنوز علائم ندارد، تاکید کرد .
این کارشناس گفت: ابتلا به سرطان در اقوام درجه یک، تغییر در خال های پوستی، زخم های بدون بهبودی به مدت دو هفته، توده در بدن، سرفه یا گرفتگی صدای طولانی و اختلال بلع یا سوء هاضمه طولانی از علائمی است که باید نسبت به آنها حساس بود.
طاهری اضافه کرد: استفراغ یا سرفه خونی، خونریزی غیرطبیعی در ادرار، مدفوع، واژن و نوک پستان و همچنین بی اشتهایی و کاهش وزن غیرطبیعی را از دیگر علائمی است که وجود آنها را باید جدی گرفت.
- 11
- 3