امیر رضا ملکی در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: متأسفانه این روزها شاهد تهیه و توزیع زولبیا و بامیههای رنگی در قنادیهای سطح شهر هستیم. این خوراکیهای رنگی سلامت مصرفکنندگان را به خطر میاندازد.
وی تصریح کرد: استفاده از رنگهای خوراکی و اسانسها در صنایع غذایی تنها با حضور مسئولان فنی امکانپذیر است و در غیر این صورت تخلف محسوب میشود.
کارشناس مسئول واحد سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابنسینای همدان با بیان اینکه این رنگهای مصنوعی بسیار ارزانقیمت بوده و استفاده از آن برای قنادیها مقرون به صرفه است، ابراز کرد: بیشتر واحدهای قنادی بهخاطر گرانی قیمت زعفران ترجیح میدهند از رنگهای خوراکی ناسالم و ارزانقیمت استفاده کنند.
ملکی گفت: زولبیا و بامیههای رنگی نسبت به نمونه زعفرانی از جذابیت بیشتری برخوردار است و مردم هم گول ظاهر رنگی آن را میخورند. این رنگهای افزودنی در طولانیمدت آسیب زیادی به بدن وارد میکند.
وی با بیان اینکه "بازرسان ما در ساعات اداری و غیراداری از قنادیهای سطح شهر بازدید و با متخلفان برخورد میکنند"، ابراز کرد: اما بدون شک تعداد نیروی انسانی و امکانات ما محدود است و نمیتوانیم در مدتی کوتاه جلوی تهیه و توزیع زولبیا و بامیههای ناسالم را بگیریم، بنابراین خود مردم باید توصیهها و هشدارهای ما را جدی بگیرند و از خرید کالاهای ناسالم خودداری کنند.
کارشناس مسئول واحد سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابنسینای همدان گفت: از یکم تا ۱۵ اردیبهشت ماه ۵ مورد قنادی متخلف به مراکز قضایی معرفی شده است. همچنین در این مدت یکهزار و ۴۰۳ مورد بازرسی از اماکن مختلف تهیه و توزیع غذا و اماکن حساس و غیرحساس بهعمل آمده است.
ملکی با تصریح به اینکه بیشترین مشکل مراکز تهیه و عرضه مواد غذایی مربوط به عدم رعایت بهداشت فردی است، اظهار داشت: در مدت زمان یادشده ۵۵ اخطاریه بحرانی و ۲۴۲ اخطاریه غیربحرانی صادر شده است.
- 9
- 4