به گزارش ایرنا، طاهره چنگیز روز سه شنبه در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان اصفهان در استانداری افزود: بر اساس پژوهشی که ۲ سال گذشته توسط مرکز تحقیقات محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد، میزان بنزین بین دانش آموزان ۶ تا ۱۸ سال صفهان حدود ۲.۵ برابر این شاخص در سنگاپور برای افراد دارای مشاغل سخت است.
وی با بیان اینکه میزان بنزن در میان دانش آموزان اصفهان کمی پایینتر از پلیسهای کشور ایتالیاست، تصریح کرد: این پژوهش زمانی انجام شد که بنزین پتروشیمی هنوز توزیع نمیشد و میزان بنزن در این ماده سوختی، کمتر بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه این پدیده فقط مربوط به روزهای سرد سال که پدیده وارونگی هوا را داریم، نیست، تاکید کرد: لازم است دستگاههای اجرایی مربوطه مانند شهرداریها، حمل و نقل و محیط زیست نسبت به این مساله پیگیری داشته باشند.
چنگیز با تاکید بر اصلاح فرایند تصفیه فاضلاب در اصفهان، افزود: بقایای هورمونی و آنتی بیوتیک ها از واحدهای دامی و حوضچههای پرورش ماهی وارد حوضه آبریز زاینده رود بویژه در بالادست میشود و آلودگی آنتی بیوتیکی را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه افزایش اُزُن زنی به کاهش این آلایندهها کمک میکند، تصریح کرد: شبکه بهداشتی ما برای آب آشامیدنی شاخصهایی مانند بار میکروبی را اندازه گیری میکند و لازم است نهادهای مربوطه مانند آب و فاضلاب نسبت به اندازه گیری این عناصر در آب اقدام کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به سه برابر شدن ابتلا به فشار خون بالا در ۲ دهه گذشته در کشور، گفت: حدود ۴۰ درصد از این افراد از بیماری خود مطلع نیستند و هدف از پویش سراسری کنترل فشار خون، شناسایی این افراد و افزایش سطح آگاهی مردم است.
چنگیز مأموریت بعدی کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان اصفهان را شناسایی عوامل خطرساز منجر به فشار خون بالا عنوان و اضافه کرد: عوامل محیطی و رفتاری مانند مصرف بیش از حد نمک، اضطراب و کم تحرکی از جمله این عوامل است.
وی با انتقاد از حضور نداشتن نماینده شهرداری اصفهان در این جلسه، تاکید کرد: بر اساس تحقیقی که انجام شده، خیابانهای پیاده رو تأثیر بسیاری در کاهش فشار خون دارند که نشان دهنده اهمیت عامل محیطی و معماری شهری در این موضوع است.
چنگیز با تاکید بر ضرورت تشکیل کارگروه جامعه ایمن، خاطرنشان کرد: حوادث و سوانح رانندگی دومین عامل مرگ و میر پس از بیماریهای غیر واگیر است و تشکیل این کارگروه جهت کاهش این آمار از اهمیت خاصی برخوردارست.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان در این نشست گفت: صنعتی شدن جوامع در افزایش آلایندههای محیطی تأثیرگذار است و ما در هماهنگ سازی جامعه با واقعیتهای آن دچار عقب افتادگی و تأخیر هستیم.
حیدر قاسمی با تاکید بر اینکه لازم است از ظرفیتهای تریبونهای مختلف، فضای مجازی و تشکلهای اجتماعی و مردمی برای حل این معضلات استفاده شود، افزود: نباید کاری به دلیل دشوار یا پیچیده بودن رها شود بلکه چگونگی طرح مساله و تبیین آن مهم است.
وی با اشاره به اینکه لازم است کمیتههایی در زیر مجموعه کارگروه سلامت و امنیت غذایی تشکیل شود، اظهار داشت: موضوع این کارگروه از اهمیت خاصی برخوردارست و برخی محدودیتهای موجود مانند مالی نباید باعث توقف برنامهها و اقدامهای آن شود.
قاسمی همچنین خواهان تشکیل کمیتهای برای موضوع آب در زیر مجموعه این کارگروه شد و اضافه کرد: لازم است بازدید میدانی از وضعیت و شرایط حریم رودخانه صورت گیرد تا جلوی برخی ورودهای غیر مجاز و آلاینده گرفته شود.
وی با اشاره به تخلیه بقایای نفتی به رودخانه در هفته گذشته در رودخانه زاینده رود، تصریح کرد: خاطیان این پرونده به دستگاه قضائی معرفی شدند و خواهان توجه جدی تر به این موضوع هستیم.
شهرستان اصفهان دارای حدود ۴۰۰ هزار دانش آموز است؛ در این جلسه میزان بنزن اندازه گیری شده در میان دانش آموزان ۶ تا ۱۸ ساله کلانشهر اصفهان ۶۵ میکروگرم بر گرم کراتینین ادرار اعلام شد.
بنزن مایعی بیرنگ با کاربرد در تولید صنعتی گروهی از مواد مانند پلی استایرن، لاستیک مصنوعی و نایلون است که در بسیاری از ترکیبات از جمله آسپیرین و ماده منفجره تی. ان. تی نیز وجود دارد و سمی و سرطان زا بشمار میآید.
- 15
- 2