سه شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۳۱ - ۰۵ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۰۴۴۰
حوزه بهداشت و رفاه

هشدار آنفلوآنزا طغیان کرد/ طغیان آنفلوآنزا با مرگ ۱۷ نفر

آنفلوآنزا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
ابتلای ۳۴۲ نفر در تهران، مازندران و آذربایجان شرقی، اصفهان، کرمانشاه و ... به آنفلوآنزا تایید شد.

موج آنفلوآنزا کشور را فرا گرفته در هفته گذشته ۳۴۲ نفر بر اثر آنفلوآنزا فوق حاد انسانی در بیمارستان‌ها بستری شده که ۱۵ نفر از آنها فوت شدند. حدود سه هفته از آغاز موج اول آنفلوآنزا در کشور می‌گذرد و چندی پیش نیز معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از مرگ دو نفر در این استان به‌دلیل ابتلا به بیماری آنفلوآنزا خبر داده بود و تا کنون ۱۷ نفر جان خود را از دست داده‌اند. طبق آمار وزارت بهداشت استان‌های قزوین، آذربایجان شرقی و غربی، گلستان، سمنان، اصفهان، کرمانشاه و تهران بیشترین درگیری را با آنفلوآنزا داشته‌اند و بیشترین تعداد فوتی‌ها از استان‌های تهران، مازندران و آذربایجان شرقی بوده است. روز گذشته دکتر محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با تایید این آمار اعلام کرد که افراد فوت شده در بیمارستان بستری بودند، متاسفانه دلایلی مانند سن بالا، عدم تزریق واکسن آنفلوآنزا، مراجعه دیرهنگام به مراکز درمانی و یا ابتلا به بیماری زمینه‌ای باعث شده که این افراد جان خود را از دست دادند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت همچنین با اشاره به اینکه امسال نسبت به سال گذشته ویروس آنفلوآنزا با شدت بیشتری فعال است و علاوه ‌بر منطقه خاورمیانه و کشور ما، حتی در کشورهای اروپایی گسترش داشته گفت: هفته گذشته ۳۹۱۵ نفر انواع مختلف بیماری تنفسی گزارش شد که ۳۴۲ مورد آن آنفلوآنزا بود، از این تعداد ۱۵ نفر فوت کردند. موج آنفلوآنزا در سال جاری نسبت به سال گذشته سه هفته زودتر آغاز شده است و ویروس آنفلوآنزا امسال بر دو نوع H۱N۱ و H۳ N۲ بوده است که طبق بررسی‌های ما نوع H۱N۱ گسترش بیشتری داشته و قدرت آن نیز نسبت به نوع دیگر قوی‌تر است.

آنفلوآنزای پرندگان متفاوت است

یکی دیگر از مواردی که در رابطه با شیوع آنفلوآنزا در شبکه‌های اجتماعی مطرح است، رابطه این آنفلوآنزا با آنفلوآنزای پرندگان است. بیماری آنفلوانزای پرندگان در سال ۸۴ و از بندر انزلی به وسیله پرندگان مهاجر وارد طیور بومی و سپس صنعتی شد. در سال ۹۵ بیماری آنفلوآنزا در ۲۰ استان منتشر شده بود و این بیماری در ۱۶ استان وجود داشت، اما امسال تاکنون این بیماری در کشور مشاهده نشده است.

گویا در رابطه با این موضوع نیز می‌گوید: نکته‌ قابل توجه این است که این نوع از ویروس آنفلوآنزا هیچ ‌ارتباطی با آنفلوآنزای پرندگان ندارد و هر سال در موعد مقرری این آنفلوآنزا در جهان سرازیر می‌شود که با توجه به شروع زودتر گستره آن در سال جاری پیش‌بینی می‌کنیم فعالیت این ویروس نسبت به سالیان گذشته به بالاترین حد خود برسد تا جایی که ظرف هفته گذشته ویروس آنفلوآنزا در استان‌های گلستان و مازندران نسبت به سایر استان‌ها فعالیت بسیار زیادی داشته است. رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه هیچ‌گونه کمبود داروی آنفلوآنزا در کشور گزارش نشده است،گفت: از زمستان سال گذشته تمام مجموعه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو تمام همت خود را به کار بسته است تا با هیچ‌چالشی در زمینه‌ داروهای آنفلوآنزا روبه‌رو نباشیم. همچنین واکسن آنفلوآنزا نیز در کشور وجود دارد و موردی از کمبود آن گزارش نشده است.

آنفلوآنزا ارتباطی با زائران اربعین دارد؟‌

اما سوالی که در چند ماه گذشته و همزمان با بازگشت زائزان اربعین به کشور همواره مطرح بوده، این است که طغیان و شدت گرفتن آنفلوآنزا، ارتباطی به شیوع آنفلوآنزا در کشور عراق دارد یا خیر؟ در حالی که رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت آن را تکذیب کرده، در تاریخ ۳۰ مهر امسال اعلام کرده بود: «۴۰‌درصد زائران اربعینی امسال عراق دچار آنفلوآنزا شدند و بین ۳۶ تا ۴۰‌درصد کسانی که تاکنون به عراق عزیمت کرده‌اند و دچار بیماری شده‌اند، بیماری آنها با سندرم تنفسی بوده است.

بنابراین باید منتظر باشیم که با بازگشت زائران، آنها مبتلا به بیماری تنفسی از جمله آنفلوآنزا هستند یا خیر.» دکتر محمداسماعیل مطلق، سرپرست دفتر مدیریت کاهش بلایا نیز این بیماری را مرتبط با آنفلوآنزای کشور عراق نمی‌داند و با اشاره به اینکه در اربعین امسال پنج‌میلیون نفر شامل نوزادان، کودکان، مادران باردار، جوانان و ... در راهپیمایی حضور داشتند، تصریح کرد: تمام این افراد هنگام رفت و برگشت در مبادی مرزی معاینه شدند و خوشبختانه بیش از ۹۰‌درصد این افراد بدون مشکل گزارش شدند البته با توجه به سیستم ثبت اسامی افراد هر فرد دارای کد و پرونده الکترونیک خاص خود بود که طبق آن تا ۱۴ روز پس از بازگشت زائران آنها را از نظر بیماری و موارد تنفسی ویروسی در شهرهایی که اسکان داشتند تحت نظر داشتیم و هیچ‌مشکل خاصی از بیماری به ما گزارش نشد.

راه‌های پیشگیری و درمان

با این حال پزشکان راه پیشگیری از آنفلوآنزای نوع H۱N۱ را رعایت نکات بهداشتی می‌دانند و توصیه می‌کنند که شست‌وشوی دست‌ها در وهله‌ اول کمک بسیار زیادی به کنترل بیماری می‌کند، همچنین رعایت آداب تنفسی به شیوه‌ای که فرد هنگام عطسه و سرفه دستمال جلوی دهان خود بگیرد سپس آن دستمال را درون کیسه کوچکی قرار دهد و در سطل زباله بیندازد. همچنین در مواجهه با این بیماری، بیماران باید از خوددرمانی پرهیز و مصرف آنتی بیوتیک و داروهای کورتون‌دار خودداری نمایند. از سوی دیگر استفاده از استامینوفن‌های ساده، مایعات گرم و استراحت در خانه به بهبود این بیماری کمک شایانی می‌نماید. توصیه پزشکان این است که هنگامی که پزشک به بیمار توصیه می‌کند که بیمار در بیمارستان بستری شود بهتر است که به توصیه او گوش دهد همچنین رعایت نکات بهداشتی و مصرف داروهای تجویز شده در طول دوره بیماری بسیار ضروری است. هنگامی که کودکی به این بیماری مبتلا می‌شود پس از مصرف دارو تا حد زیادی از بیماری‌اش بهبود پیدا می‌کند و با همین تصور والدین علی‌رغم توصیه پزشک او را به مدرسه می‌فرستند که این عمل درست نیست چرا که طول دوره بیماری به اتمام نرسیده و فرزندشان مستعد مریض کردن سایر دانش‌آموزان نیز است.

رعایت تمام این نکات منجر می‌شود موجب آنفلوآنزا سریع‌تر فروکش کند و مبتلایان مجبور به بستری شدن در بیمارستان نشوند. افراد بالای ۶۵ سال، مادران باردار، بیماران قلبی و ریوی، مبتلایان به سرطان که تحت درمان قرار دارند، کسانی که داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند، افراد دارای نارسایی کلیه و کبد و کسانی که دیابت کنترل نشده دارند بیش از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری آنفلوآنزا قرار دارند. به همین دلیل تزریق واکسن را برای این افراد توصیه می‌شود.

 

armanmeli.ir
  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش