جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۲۹ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۰۳۸۳
حوزه بهداشت و رفاه

توقف شیوع کرونا در شهر هوشمند شهر هوشمند «سوژو» چین/ کمک تکنولوژی به مبارزه با ویروس خطرناک

ویروس کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
پروژه شهر هوشمند، به چین کمک کرده که تا حد زيادي موفق به محدودتر کردن شیوع کروناویروس (Coronaviruses) در این شهر ها شود.

به گزارش ایران، تعداد شهرهای هوشمند جهان رو به افزایش و بازار این شهرها روندی روبه رشد دارد؛ با اینکه هیچ کدام از شهرهای کشور چین در صدر جدول برترین شهرهای هوشمند جهان قرار نگرفته ولی شهرهای هوشمند موجود در چین بخوبی توانسته اند در جدال با ویروس کرونا قابلیت های خود را نشان دهند. پروژه شهر هوشمند، به چین کمک کرده که تا حد زیادی موفق به محدودتر کردن شیوع کروناویروس در این شهرها شود.

موفقیت شهر شناور چین

درحال حاضر کشور چین حدود ۵۰۰ شهر هوشمند در دل خود جای داده است و اگرچه پیش از این، بسياري از فعالان حقوق بشر نگران بودند که دولت چین از تکنولوژی های موجود در این شهرها و دوربین های نظارتی گسترده در کل کشور برای تشدید نظارت بر مردم استفاده می کند و اجازه ازادی بیان را نمی دهد اما حالا همین تکنولوژی ها یاریگر شهروندان این کشور در مبارزه با شیوع ویروس کرونا (corona) شده اند. یکی از این شهرهای هوشمند،« سوژو»( suizhou) است.

این شهر شناور چین که بعضی هم از آن با نام ونیز شرق نام می برند از مقاصد گردشگری محبوب چین به شمار می رود و به همین دلیل هم بسياري متصور بودند باتوجه به حضور توریست های فراوان و همچنین سفر بسیاری از چینی ها به این شهر، میزان شیوع کرونا در آن بسیار بالا باشد اما ظاهراً تکنولوژی های این شهرهوشمند عملاً جان مردم را نجات داده است. در این شهر که در فاصله ۱۷۰کیلومتری ووهان، کانون شیوع ویروس کرونا قرار گرفته است، همه مردم میتوانند بدون نیاز به حضور در مراکز درمانی از احتمال ابتلای خود به بیماری کرونا مطلع شوند. درواقع این شهر در حال پيش‌گيري از ویروس کرونا از طریق ابزارهای دیجیتال است.

ابزارهای دیجیتال در خدمت مبارزه با کرونا

« یانگ فی» معاون پروژه شهر هوشمند در این شهر بیان کرد:اگرچه با اعلام خبر شیوع ویروس کرونا در آستانه سال نو چینی ها ترس و وحشت مردم را فرا گرفت ولی میتوان گفت که این شهر از همه نقاط این کشور موفق تر عمل کرد و بسرعت توانست حجم دغدغه های مردم را کاهش دهد. به گفته وی، بهترین امکانات زیرساختی در این شهر هوشمند وجود دارد و تنها در دو روز سلامت ۲/۲ میلیون شهروند این شهر مورد بررسی قرار گرفت.

البته برای این بررسی سلامت، هیچ نیازی به حضور بیماران در مراکز پزشکی نیست و تنها یک اپلیکیشن همه کارها را انجام می دهد. این شهروندان شرایط سلامت خود را از طریق همین اپلیکیشن ثبت می کنند. به بیان دیگر شهروندان برای اطمینان از سلامت خود تنها کافی است روی تلفن هوشمندشان کلیک کنند و اطلاعاتی را که در این اپ از آنها پرسیده می شود ؛ پاسخ دهند. این پاسخ ها در شبکه موبایل آپلود می شوند و عملاً در اختیار مراکز پزشکی و بیمارستان هایی قرار می گیرد که بصورت ۲۴ ساعته و آماده باش مشغول خدمات رسانی به مردم در این شرایط اضطراری هستند.

از دیگر ابزارهای دیجیتال دیگر که در این شهر هوشمند برای کنترل بیماری و ممانعت از شیوع بیماری استفاده شده است می توان به بیگ دیتا( ابر داده ها ) و هوش مصنوعی ( AI) اشاره کرد. این شهر هوشمند که حالا به الگویی موفق برای ممانعت از انتشار ویروس کرونا و افزایش تعداد بیماران شده، توسعه زیرساخت هایش را از سال ۲۰۱۵ بصورت جدی در دستور کار قرار داد. در اوایل سال ۲۰۱۵ شهرهوشمند سوژو برخی قسمت های فناوری را در کانون توجه قرار داد و البته از همان زمان، یکی از مزایای هوشمند شدن شهر را مقابله با شیوع بیماری های عفونی عنوان کرد. در این شهر از فناوری های اینترنت اشیا(IoT) ، سیستم محاسبات ابری( cloud computing)، اینترنت موبایل و بیگ دیتا( ابرداده) در ساختمان های هوشمند، سرویس های حمل ونقل عمومی شهری، تجارت و خرید و فروش آنلاین، محیط زیست و... استفاده شد.

همچنين شهر« سوژو» با کمپانی علی بابا همکاری گسترده ای را به منظور توسعه سیستم دیجیتال پیشگیری از شیوع بیماریها آغاز کرده است. با توجه به اینکه جمع آوری اطلاعات و دیتا در شهرهای هوشمند موضوعی بسیار مهم است، اکنون در شهر هوشمند سوژو، بخشی از این اطلاعات از طریق اپلیکیشن هایی همچون DingTalk و Alipay انتقال می یابد. مردم می توانند به دلخواه در هریک از این اپ ها ثبت نام کنند تا با ارائه گزارش وضعیت سلامت خود هرگونه عفونت، سرفه، تب و... بسرعت شناسایی شود تا از گسترده تر شدن این ویروس ممانعت شود.

این مدل ثبت دیتا و اطلاعات وضعیت سلامت شهروندان سوژو علاوه بر اینکه مراحل شناسایی بیماری را کوتاه تر کرده، امکان مواجه شدن نیروهای دولتی با عفونت های احتمالی را نیز بسیار کاهش داده است. با استفاده از این دیتاها تنها در مواردی که احتمال بیماری قوی تر باشد نیروهای درمانی و نیروهای دولتی روانه محل میشوند و بسرعت در همان مراحل اولیه مشکوک شدن به بیماری، شخص به بیمارستان منتقل و بصورت رایگان درمان می شود. این موضوع برای ساکنان دهکده های اطراف این شهر نیز بسیار دارای اهمیت است چراکه تنها کافی است با اسکن کد QR موجود در اپلیکیشن، وضعیت سلامت خود را اطلاع دهند تا فرد بیمار بسرعت زیر پوشش سلامت قرار بگیرد. به این ترتیب از هرگونه تردد غیر ضروری بین شهری نیز جلوگیری می شود. هرچند همکاری با علی بابا به منظور مقابله با کرونا از سوژو شروع شد ولی حالا ۲۹ استان چین زیر پوشش این سیستم قرار گرفته اند و برخی، آمار رضایتبخش کند شدن شیب ابتلا به بیماری کرونا (corona) در کشور چین را نتیجه استفاده خلاقانه از مزایای این شهر هوشمند می دانند.

پهپادها بر فراز ووهان

البته« سوژو» تنها شهر هوشمند چین نیست و طبق گزارش وب سایت china.com، درحال حاضر۴۸ درصد از پیلوت ها و نمونه های آزمایشی شهرهای هوشمند جهان در چین قرار دارند. جدا از سوژو، شهرهای پکن و شنزن هم از زیرساخت های شهرهای هوشمند تا حد زيادي برخوردار هستند. در پکن و شنزن از هوش مصنوعی ( AI) و تکنولوژی های بدون تماس در مراکز حمل ونقل همچون مترو، اتوبوسرانی، ایستگاه های قطار و فرودگاه ها برای بررسی ميزان دمای بدن مسافران و شناسایی افراد مبتلا استفاده می شود.

دولت چین از کمپانی هایی مثل تنسنت و Ping An برای آپدیت کردن سیستم سلامت کشور در شهرهای هوشمند بهره گرفته است. Ping An طی همکاری با دولت در شنزن، الگوریتمی را توسعه داده است که مدعی است می تواند انتقال آنفلوانزا و سایر بیماری های عفونی ازجمله کرونا را با دقت بالای ۹۰درصد پیش بینی کند. استفاده از تکنولوژی های ارائه سرویس های سلامت از راه دور و استفاده از هوش مصنوعی و آنالیز دیتا و داده ها برای ممانعت از شیوع گسترده بیماری نیز بخشی دیگر از راه حلی هوشمند برای مبارزه با کرونا (corona) محسوب می شود. همچنین در بیمارستان های شهرهای هوشمند چین از روبات ها استفاده می شود تا میزان ارتباط کادر درمانی با بیماران تأیید شده، به حداقل برسد.

پهپادها نیز بویژه در مناطقی همچون ووهان چین که قرنطینه (Quarantine) کامل شده اند بسیار تأثیرگذار بوده اند. این پهپادها به تعدادی دوربین مجهز هستند و با پرواز بر فراز شهر به شهروندانی که قوانین را می شکنند یا موارد احتیاطی را رعایت نمی کنند هشدار می دهند. همچنين درصورت مشاهده موارد مشکوک در سطح شهر به مراکز درمانی اطلاع می دهند تا نیروهای درمانی به محل حضور فرد خاطی اعزام شوند.

در شانگهای نیز روبات های مجهز به هوش مصنوعی که توانایی تشخیص صداها را دارند در فرودگاه ها و مراکز درمانی مستقر هستند تا ضمن کاهش ریسک تماس کارکنان با بیماران، وضعیت سلامت مسافران مورد بررسی قرار بگیرد. همچنین از سوی بخش خصوصی اپلیکیشن هایی هم در اختیار مردم قرار داده شده است که به شهروندان اجازه می دهد در صورتی که با فرد بیمار ارتباطی داشته اند یا احتمال می دهند با کسی که برخی علائم بیماری را داشته تماس مستقیم داشته اند میتوانند ثبت نام کنند تا سلامت آنان مورد بررسی قرار بگیرد بدون اینکه از خانه خارج شوند.این اپ ها هم راهکارهای پیشگیرانه و درمانی را به اطلاع مردم می رسانند و هم اطلاعات را جمع آوری می کنند تا به دولت کمک کنند از میزان و نحوه شیوع ویروس کرونا (corona) اطلاع داشته باشد.

نیم نگاه

پهپادها به تعدادی دوربین مجهز هستند و با پرواز بر فراز شهر به شهروندانی که قوانین را می شکنند یا موارد احتیاطی را رعایت نکنند هشدار می دهند. همینطور درصورت مشاهده موارد مشکوک در سطح شهر به مراکز درمانی اطلاع می‌دهند تا نیروهای درمانی اعزام شوند.

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش