شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳
۱۵:۵۳ - ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۳۰۶۵
حوزه بهداشت و رفاه

درخواست دانشمند ایرانی: لطفا همه ماسک بزنید

اهمیت استفاده از ماسک در دوران کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
" بابک جاوید"، دانشمند ایرانی در یک سرمقاله با همکاری دو محقق دیگر از دانشگاه کمبریج با اشاره به اهمیت پوشاندن صورت با ماسک در دوران شیوع بیماری همه گیر کووید- ۱۹ از همگی درخواست کرده است برای قطع کردن زنجیره انتقال این بیماری، ماسک پارچه ای بزنند؛ به دلیل آن که مزایای فراوانی دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، در یک سرمقاله جدید منتشر شده در مجله BMJ، سه تن از پژوهشگران دانشگاه کمبریج پیشنهاد می کنند که پوشیدن ماسک های پارچه ای باید در طول همه گیری کووید- ۱۹ به وسیله همگان اجرا شود. این گروه استدلال می کند که مزایای بالقوه این کار بسیار بیش از نقاط ضعف احتمالی آن است.

" بابک جاوید"، مشاور بیماری های عفونی از دانشگاه کمبریج توضیح می دهد:ما می دانیم که میزان زیادی از انتقال و شیوع کرناویروس جدید پیش از بروز علائم در افراد رخ می دهد، بدین ترتیب پوشیدن ماسک ها در درجه اول برای محافظت از دیگران و همچنین محافظت از پوشنده است.

استدلال های مربوط به استفاده از ماسک در مقیاس بزرگ و به وسیله اکثر افراد جامعه طی هفته های قبل شدیداً مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، تا حدی که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا( CDC) بطور ویژه هفته قبل توصیه کلی خود را تغییر داد و به استفاده گسترده از ماسک های پارچه ای توصیه کرد.

سه استدلال کلی وجود دارد که اغلب علیه استفاده گسترده و عمومی از ماسک های صورت مطرح می شود:نخست این که ادعا می شود هیچ مدرکی وجود ندارد که ماسک ها یک فرد را از ارتباط با ویروس محافظت کنند. دوم اینکه استفاده همگان از ماسک، دست کادر درمان را که در خط مقدم مبارزه با این ویروس هستند از ماسک دور می کند و سوم اینکه ماسک ها سبب ایجاد احساس امنیت کاذب در پوشنده و منجر به کاهش پیروی از دیگر اقدامات مهم بهداشتی می شوند.

این مقاله به یادداشت های قبلی که در مورد استفاده از ماسک در مورد مقابله با انتقال بیماری آنفولانزا نوشته شده است، اشاره می کند که در بعضی از آن ها آمده است ماسک ها هیچگونه محافظت چشمگیر ارائه نمی دهند.

در حالی که این مقاله نشان می دهد استفاده گسترده از ماسک، به جای این که بعنوان یک اقدام محافظتی برای افراد سالم عمل کند، زنجیره انتقال را در کسانی که از ناقل بودن خود آگاه نیستند، محدود و قطع می کند.

این گروه با بیان اینکه واضح است که ماسک های پزشکی باید برای کادر درمان استفاده شود، به بررسی میزان فایده ماسک های پارچه ای ساده پرداخت.

پژوهشگران می گویند:هرچند شواهد بررسی کیفی دقیقی در دست نیست، ولی برخی اطلاعات نشان میدهند که ماسک های پارچه ای تنها ۱۵ درصد از ماسک های جراحی در مسدود کردن راه انتشار ذرات آلوده مؤثر هستند و پنج برابر بیشتر از عدم استفاده از ماسک تأثير دارند. بدین ترتیب قطعاً زدن ماسک های پارچه ای بهتر از نزدن ماسک است.

بدین ترتیب در صورتیکه یک ماسک پارچه ای حداقل انتقال ذرات ویروس را تقلیل می دهد، به چه دلیل هنوز تبدیل به یک توصیه عمومی نشده است؟ زیرا بنظر میرسد که عموم مردم قادر به درک نحوه استفاده ایمن از این ماسک ها نیستند و بعضی از متخصصان من جمله سازمان بهداشت جهانی( WHO) می گویند که آنها میتوانند صدمات بیشتری را به بار بیاورند تا این که مفید باشند.

" ویلیام کیویل" از دانشگاه ساوتهمپتون با اشاره به توصیه های اخیر WHO در خصوص پوشیدن ماسک ها به صورت گسترده، توضیح می دهد:عموم افراد آموزش ندیده بطور مرتب در تلویزیون دیده می شوند که به طور مداوم ماسک خود را لمس و جای آنرا روی صورت خود تنظیم می کنند که این کار باعث می شود خطر تماس با چشم فزونی یابد. در واقع مردم باید از چشمان خود که مسیری شناخته شده برای ورود ویروس است، محافظت کنند، همان کاری که کادر درمان با پوشیدن عینک و یا یک نقاب کامل صورت انجام می دهند.

" تریش گرینهال"، متخصص مراقبت های بهداشتی اولیه از دانشگاه آکسفورد می گوید:این استدلال، توانایی عموم مردم در یادگیری نحوه استفاده صحیح از ماسک های صورت را دست کم می گیرد.

او گفت:این استدلال غلط است که به مردم نمی توان اعتماد کرد که دستورالعمل های مناسب برای پوشیدن و نگهداری ماسک را دنبال کنند ، به دلیل آن که افراد در حال حاضر بسیار انگیزه دارند تا شیوه های مناسب برای پوشیدن ماسک را بدرستی یاد بگیرند.

محققان دانشگاه کمبریج در این مقاله تأکید می کنند:در حالیکه استدلال" احساس امنیت کاذب" نامعتبر نیست، اما باید به عموم مردم درباره نحوه استفاده صحیح و ایمن از ماسک های پارچه ای آموزش داد. شبیه کمپین های شستشوی دست که راه اندازی شد، آموزش جمعی استفاده بی خطر و دفع ماسک ها نیز امکان پذیر است. نکته مهم این است که اگر یک ماسک در هنگام دفع، آلوده باشد، به این معنی است که پوشنده را از ابتلا به ویروس محافظت کرده است.

" نیکلاس ماتسون" از مؤسسه ایمونولوژی درمانی و بیماری های عفونی دانشگاه کمبریج و یکی از نویسندگان این مقاله همچنین به تأثیر روانی پوشیدن گسترده ماسک اشاره می کند. وی می گوید:دیدن پوشیدن ماسک توسط عموم مردم میتواند بعنوان یک یادآوری ارزشمند برای همه گیر بودن این بیماری باشد.

" ماتسون" نتیجه می گیرد:ما اکنون برای ورود به یک روال عادی جدید آماده می شویم. پوشیدن ماسک در ملاء عام میتواند بیانگر اتحاد ما در مبارزه با این تهدید مشترک باشد و اهمیت رعایت فاصله گذاری اجتماعی را تقویت کند.

  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش