چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۴۹ - ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۰۸۰۰
حوزه بهداشت و رفاه

کاهش آمار فوتی‌های کرونا در اصفهان/ روند شیوع کرونا در البرز استان افزایش یافته است

ویروس کرونا در اصفهان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار‌کرد: فوتی های روزانه در استان اصفهان به کم تر از ۱۰ مورد در روز رسیده است و در کل بیش از ۶۰۰ نفر در اثر بیماری کرونا (corona) در استان اصفهان به غیر کاشان و آران و بیدگل جان خود را از دست دادند.

به گزارش فارس، آرش نجیمی در گفت وگویی مجازی در رابطه با کرونا ضمن تبریک حلول ماه رمضان شهادت نخستین شهید مدافع سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را تسلیت گفت و در رابطه با زمان شروع ویروس کرونا در اصفهان گفت: نمی شود گفت که چه روز و ساعتی کرونا وارد استان اصفهان شد یا اولین مریض چه زمانی مبتلا شده است، ولی تقریبا قبل تر از هنگامی که استان قم درگیر شد آمادگی داشتیم چراکه از زمان شیوع ویروس در کشور چین می دانستیم که نمی توان ویروس را پشت مرزها نگه داشت.

کرونا (corona) همه سیستم های بهداشتی جهان را شوکه کرد

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: اینکه گفته می شود این ویروس به چه شکلی وارد کشور ایران شده است خیلی مصداق ندارد چون به هر طریقی امکان وارد شدن ویروس وجود داشته هم چنان که به خيلي از کشورها وارد شده است، از همان زمان برنامه ریزی شد و ستادی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و سپس در استان تشکیل شد.

او با اشاره بوجود مشکل برای تأمین امکانات برای بیمارستان ها و بعد عموم مردم، اظهار‌کرد: با تشکیل ستاد مقابله با کرونا کرگروه های آن نیز شکل گرفته و جلسات متعددی هم قبل از عید و اسفند برگزار شد، مجموعه سلامت کشور فکر نمی کرد که چنین موج کرونایی داشته باشد، کرونا همه سیستم های بهداشتی جهان را شوکه کرد، البته سیستم بهداشتی درمانی برای مقابله با بحران آماده بود ولی برای بحران ساخته نشده بود، البته این مسئله تا به حال به بهترین شکل مدیریت شده است.

نجیمی در رابطه با فعالیت بیمارستان ها در اصفهان در مقابله با کرونا توضیح داد: در مقابله با ویروس کرونا کار را با ۲ بیمارستان خورشید و عیسی بن مریم بعنوان بیمارستان مرجع شروع کردیم، سپس بیمارستان غرضی و امین اضافه شدند.

آمار فوتی های اصفهان به زیر ۱۰ رسیده

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گفت: از آنجا که اکنون فرآیندها تعریف شده است بیمارستان ها مشکلی ندارند و به حالت ثباتی رسیده و فرآیندهای کاریشان هم معلوم است، در ۴ بیمارستان مرجع بالای ۳۰۰ تخت خالی داریم که این ظرفیتی است که می شود بکار گرفته شود و نشان فرآیندهای خوب در حوزه ترخیص و بستری است.

او با اشاره به این که ارائه آمار ۲۴ ساعته کمک می کند مردم بدانند که لحظه به لحظه آمار به چه شکلی است، افزود: امروز در ۲۴ ساعت گذشته تا ابتدای صبح ۱۲۴ بیمار بستری داشتیم، در همین مدت ۱۰۶ نفر ترخیص شده اند، کل بیماران بستری در بیمارستان های استان اصفهان به غیر کاشان و آران و بیدگل نیز ۷۶۶ بیمار است که از این تعداد، ۱۷۴ مورد در بخش مراقبت های ویژه و آی سی یو هستند.

نجیمی همینطور در تحلیل آمار کرونا مطرح کرد: تقریبا در یک هفته قبل آمار بین ۹۹ تا ۱۵۰ نفر موارد مبتلای بستری بوده است و حالت ثباتی داریم؛ فوتی های روزانه در استان اصفهان به کم تر از ۱۰ مورد در روز رسیده است و در کل بیش از ۶۰۰ نفر در اثر بیماری کرونا در استان اصفهان به غیر کاشان و آران و بیدگل جان خود را از دست دادند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رابطه با صحت آمار کرونا توضیح داد: در آمار از ابتدای امر خلط مبحث می شد، ما یک آماری داریم که مربوط به افرادی است که مشکلی داشته و به بیمارستان مراجعه کرده اند، ولی این تعداد افراد مبتلا نیست؛ در کرونا افرادی را داریم که بیماری را می گیرند بدون این که نیاز به مراجعه به بیمارستان داشته باشند، این اشخاص قطعاً جزء آمار نمی آیند، آماری که خیلی اوقات ارائه می شود افرادی هستند که به بیمارستان مراجعه کرده و از آنها نمونه گرفته شده است، امکان دارد حتی شخصی طبق علایم بالینی مبتلا باشد ولی نمونه گیری وی منفی باشد.

او افزود: بیماران قطعی یعنی افرادی که از آنها تست گرفته شده و تستشان مثبت بوده است، از آغاز کار و پیش از ایام تعطیل محدودیت داشتیم و برای افرادی که در بیمارستان بستری شده و نیاز داشتند تست گرفته می شد ولی اکنون شرایط بهتر است و مراکز بهداشتی منختب برای اشخاص سرپایی هم تست می گیرند.

نجیمی گفت: ما باید آماری را ارائه کنیم که رسما قابل قبول است ولی باید اعتراف کنیم افرادی هستند که موفق به گرفتن تست از آنها نشده ایم یا اگر تست گرفتیم منفی بوده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: اعلام آمار شهرستان ها به تفکیک نه تها به ما کمکی نمی کرد بلکه باعث تصور غلط نسبت به شهرستان ها میشد، البته دستورالعملی هم طبق هماهنگی کشوری و برای این بود که به همه بگوییم که اوضاع هیچ جا خوب نیست.

برداشتن محدودیت ها با ستاد ملی مقابله با کروناست

او در پاسخ به چرایی برداشته شدن محدودیت ها گفت: در رابطه با خيلي از محدودیت ها ستاد ملی مقابله با کرونا باید تصمیم بگیرد که در همین راستا این ستاد تصمیم گرفت یکسری محدودیت ها را پس از ۱۳ فروردین کم کند تا به بحث بازگشایی مرحله ای اصناف برسیم، بازگشایی بعضی از اصناف به علت رعایت موارد همه جانبه و نه فقط سلامت بود ولی نباید اینگونه باشد که اگر اصناف باز شد همه مردم بی محابا از منزل خارج شوند؛ بیش از برداشته شدن محدودیت ها تغییر رفتار اجتماعی و باور به این که بیماری تمام شده برای ما خطرناک بود.

نجیمی در مورد برداشته شدن طرح زوج و فرد گفت: علت برداشتن این طرح نیاز به جابجایی افرادی بود که به سر کارشان برمی گشتند و وسایل نقلیه عمومی برای این جابجایی ها مناسب نیست، به همین دلیل مسؤولان به این نتیجه رسیدند که بهتر است جابجایی ها با وسایل شخصی انجام شود چراکه احتمال انتقال ویروس کرونا خیلی کم تر می شود.

مردم به بازرسي اصناف کمک کنند

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رابطه با نظارت بر نانوایی ها و بانک ها گفت: واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان وظیفه نظارت بر تمام این بخش ها را به عهده دارد و داشتن QR کد مجوز بازگشایی و رعایت پروتکل ها را بررسی می کنند، ولی ظرفیت ما برای نظارت محدود است و نمی رسیم به همه اصناف سرکشی کنیم بنابراین از مردم میخواهیم خودشان اگر موردی دیدند با شماره تماس ۱۹۰ به ما اطلاع دهند، مواردی که اطلاع داده می شود توسط بهداشت محیط مورد بازرسی قرار می گیرد.

او گفت: خارج شدن از منزل باعث ادامه دار شدن این بیماری می شود و امکان دارد فصل تابستان و پاییز و حتی تا آغاز سال آینده هم درگیر باشیم، باید مسؤولیت اجتماعیمان در قبال این بیماری را که همان ماندن در منزل است باید رعایت کنیم و همه ما در قبال کادر درمان وظیفه داریم.

***

روند شیوع کرونا در البرز استان افزایش یافته است

دکتر حسین کریم ظهر یکشنبه در حاشیه نشست ستاد مبارزه با کرونا، گفت:طی این مدت حضور مردم در عرصه های اجتماعی افزایش یافته و ما همیشه نگران این روزها بودیم که بازگشت به سمت شیب و افزایش شیوع کرونا را داشته باشیم.

وی ادامه داد :از این رو باید این هشدار را به مردم بدهیم که اگر رعایت نکنند ممکن است که این روند تشدید شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز تاکید کرد:تمام موارد اصول مقابله با کرونا به صورت فردی و اجتماعی باید به جد رعایت شود تا بتوان به صورت جدی با شیوع بیماری ویروسی کرونا مقابله داشت.

  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش