دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۱۴ - ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۱۸۳۵
حوزه بهداشت و رفاه

عرضه ماسک و دستکش به داروخانه‌ها با قیمت‌های چند برابر/ چطور ماسک غیراستاندارد را بشناسیم؟

توزیع ماسک و دستکش در برخی داروخانه‌ه,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
نایب رییس انجمن داروسازان ایران از توزیع ماسک و دستکش در برخی داروخانه‌ها خبر داد و با بیان اینکه هنوز شرایط داروخانه‌ها در این حوزه به وضعیت عادی نرسیده است، گفت: جالب است که در حال حاضر هم اقلامی مانند ماسک و دستکش با قیمت گران و قیمتی بالاتر و چند برابر آنچه در اسفند ماه وجود داشت، به داروخانه‌ها عرضه می‌شود.

دکتر علی  فاطمی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت توزیع ماسک و دستکش در داروخانه‌ها، گفت: از ابتدای هفته جاری توزیع ماسک و دستکش در برخی داروخانه‌ها آغاز شده، اما هنوز در عمل به تعداد کافی توزیع نشده است و هنوز شرایط داروخانه‌ها در این حوزه به وضعیت عادی نرسیده است. به عنوان مثال در حال حاضر در زمینه محلول‌های الکلی و ژل‌های ضدعفونی‌کننده وضعیت داروخانه‌ها نرمال و عادی است، اما در حوزه ماسک و دستکش همچنان کمبودها وجود دارد.

داروخانه‌ها بهترین محل عرضه اقلام بهداشتی

وی با بیان اینکه در عین حال فقط در برخی داروخانه‌ها ماسک و دستکش توزیع شده است، افزود: رویه‌ای که در ایران برای کنترل و مدیریت اقلام حفاظت فردی اتفاق افتاد، برخلاف همه جای دنیا بود. در دنیا داروخانه‌ها را به عنوان مرکز تامین اقلام و مواد حفاظتی قرار دادند، اما در ایران اولین اقدام این بود که بخشنامه‌ای را صادر کردند مبنی بر اینکه داروخانه‌ها این اقلام را نفروشند. البته دلیل این اقدام مشخص بود. در آن زمان کمبود اقلام حفاظتی وجود داشت و دولت باید شرایط را مدیریت می‌کرد، اما ای کاش این مدیریت توزیع از طریق داروخانه‌ها انجام می‌شد؛ چراکه هیچ محل عرضه‌ای در کشور به اندازه داروخانه‌ها، مورد نظارت قرار نمی‌گیرد.

وی گفت: باید توجه کرد که داروخانه‌ها هم از طریق شبکه بهداشت، هم از طریق معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و هم از طریق سه سازمان بیمه‌گر هم از نظر قیمت و هم از نظر کیفیت مورد نظارت قرار می‌گیرد و هیچ محلی نیست که به اندازه داروخانه‌ها کالاهایش چک شود.

نایب رییس انجمن داروسازان ایران تاکید کرد: بر این اساس اگر خوب مدیریت می‌کردند، به این نقطه نمی‌رسیدیم و مردم زودتر به اقلام حفاظت شخصی با کیفیت و استاندارد دسترسی پیدا می‌کردند. متاسفانه در ابتدای نایاب شدن اقلام حفاظتی بسیاری از شرکت‌های تولید کننده و پخش‌کننده  قیمت‌هایشان را افزایش دادند و با قیمت گران ماسک، دستکش و ... را به داروخانه‌ها عرضه می‌کردند. بر همین اساس جامعه با یک شوک ناشی از افزایش قیمت ناگهانی این اقلام مواجه شد. در آن زمان دوربین‌های خبری به داروخانه‌ها آمدند و گفتند که این اقلام گران شده و داروخانه‌ها آن‌ها را به مردم عرضه نمی‌کنند، در حالی که ضرر چنین گزارش‌هایی به چشم خود مردم رفت و دولت عرضه این اقلام را در داروخانه‌ها ممنوع کرد.

عرضه ماسک و دستکش در سوپرمارکت آری، در داروخانه؛ نه!

فاطمی با بیان اینکه بنابراین از اسفند تاکنون زمان دو ماهه‌ای را از دست دادیم و مردم برای تامین اقلام حفاظتی رنج کشیدند، اظهار کرد: جالب است که در حال حاضر هم اقلامی مانند ماسک و دستکش با قیمت گران و قیمتی بالاتر و چند برابر آنچه در اسفند ماه وجود داشت، به داروخانه‌ها عرضه می‌شود. شانتاژ خبری که در اسفند ماه اتفاق افتاد، باعث شد که داروخانه‌ها از عرضه این اقلام منع شوند و دسترسی مردم محدود شد. در حالی که شرکت‌های واردکننده، تولید کننده و ... از مسیرهایی جز داروخانه این اقلام را به بازار تزریق کردند. بر همین اساس بود که شاهد بودیم که کنار پیاده‌روها، ابزارفروشی‌ها، سوپر مارکت‌ها و... ماسک و دستکش عرضه می‌شود. ما دو ماه زمان طلایی را برای دسترسی راحت‌تر مردم به اقلام حفاظت فردی را از دست دادیم.

وی تاکید کرد: البته نباید کتمان کرد که بخش عمده عدم دسترسی به این اقلام به دلیل افزایش چند برابری مصرف آن‌ها بود. در عین حال اولویت اول سازمان غذا و دارو تامین این اقلام برای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، درمانگاه‌ها، مطب‌ها و... و یا اماکن عمومی بود. بر همین اساس دسترسی محدودتر شد.

فاطمی همچنین گفت: در حال حاضر هم تولید اقلامی چون ماسک و دستکش ۱۰ برابر شده است و کنترل‌های سازمان غذا و دارو بیشتر و بهتر شده است، اما اگر این اقدامات در زمان کوتاه‌تری انجام شده و از طرفی به داروخانه‌ها اعتماد می‌شد، زودتر مشکلات برطرف می‌شد. باید توجه کرد که داروخانه‌ها نسبت به سایر مراکز، قطعا محل‌های بهتری برای عرضه اقلام بهداشتی محسوب می‌شوند.

وی تاکید کرد: در حال حاضر به طور کلی قیمت مصوب اقلام حفاظت فردی مانند ماسک و دستکش افزایش یافته است؛ چراکه قیمت مواد اولیه در جهان برای تولید این اقلام نیز بالا رفته است. داروخانه‌ها هم بر اساس فاکتور رسمی و سودی که بر روی فاکتور آمده این اقلام را به مردم عرضه می‌کنند. در محل‌هایی غیر از داروخانه نظارتی بر روی فاکتورها اعمال نمی‌شود.

چطور ماسک غیراستاندارد را بشناسیم؟

کرمانشاه رئیس انجمن صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی استان کرمانشاه از ظرفیت تولید بیش از ۱۰۰ هزار ماسک در روز توسط واحدهای تولیدی تجهیزات پزشکی استان خبر داد و گفت: هنوز تا اشباع بازار فاصله زیادی داریم.

علیرضا سالکی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه از زمان شیوع کرونا واحدهای متعددی در زمینه تولید ماسک و تجهیزات پزشکی فعالیت خود را آغاز کرده اند، افزود: هم اکنون پنج واحد با یازده خط تولید در زمینه تولید انواع تجهیزات پزشکی در استان فعالیت دارند.

وی ادامه داد: تولیدات این واحدها شامل روزانه بیش از ۱۵۰۰ عدد لباس محافظتی پیشگیری از کرونا، ۵۰۰ عدد نانو ماسک دانش بنیان و بیش از ۱۰۰ هزار عدد ماسک سه لایه استاندارد، پد الکلی و سایز تجهیزات محافظتی است.

رئیس انجمن صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه هنوز فاصله زیادی تا پوشش کامل نیاز استان در زمینه ماسک و تجهیزات پزشکی و همچنین اشباع بازار داریم، یادآور شد: البته این فاصله به آن شرط است که همه مردم موازین بهداشتی و پیشگیری را رعایت کنند.

وی تاکید کرد: باید بگونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که تولید ماسک و تجهیزات پزشکی متناسب با نیازی که داریم انجام شود و مانند آنچه که در مواد ضدعفونی کننده رخ داد، شاهد اشباع بازار نباشیم.

سالکی معتقد است، برای افزایش تولید ماسک و تجهیزات پزشکی بهتر است واحدهای موجود را از نظر کمی و کیفی تقویت کنیم تا اینکه سراغ احداث واحدهای جدید برویم.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به  ورود برخی ماسک‌های غیراستاندارد به بازار داشت و یادآور شد: برخی از این ماسک‌ها از پارچه‌های استرچ ساخته شده که کاملا کش می‌آید و علی رغم اینکه با قیمت بالایی به دست خریدار می‌رسد، اما مقاومت چندانی در برابر ویروس ندارد.

رئیس انجمن صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی استان کرمانشاه درباره راه ساده‌ای که می‌توان از طریق آن برخی ماسک‌های غیراستاندارد را تشخیص داد، عنوان کرد: زمانی که این ماسک‌ها را در برابر نور خورشید بگیریم و کمی بکشیم کاملا منافذ آن با چشم دیده خواهد شد و چنین ماسکی با وجود این منافذ، نمی‌تواند مانع ورود ویروس باشد.

سالکی همچنین به افراد توصیه کرد، تا حد امکان ماسک‌ها را فقط یکبار استفاده کنند و از شست و شو و یا اتو کشیدن آن خودداری کنند، زیرا این کار باعث کاهش مقاومت ماسک خواهد شد.

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش