رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از افزایش شمار مبتلایان کرونا در استان بوشهر در روزهای اخیر خبر داد.
به گزارش تسنیم، کرونا یکی از ویروسهای خطرناک است که همه مردم را در معرض خطر و ابتلا قرار داده است. مقابله با این ویروس برای جلوگیری از ابتلا یکی از موارد مهم و ضروری است که رعایت دستورالعملهای وزارت بهداشت برای همه مردم به ویژه افرادیکه بیماری زمینهای دارند امری مهم و اجتنابناپذیر است.
سالمندان، دیابتیها، بیماران تنفسی و افرادی که دچار بیماری زمینهای هستند بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند و در این راستا کسانیکه دارای علائم و نشانههای ویروس کرونا هستند باید حتما به مراکز درمانی مراجعه کنند چراکه این ویروس میتواند در کوتاه ترین زمان به دیگران منتقل شود و افرادی زیادی را کرونایی کند.
مغازهدار بوشهری در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه برخی مردم دستورالعمل بهداشتی را رعایت نمیکنند اظهار داشت: زدن ماسک و پوشیدن دستکش برای خرید از مغازه باید به عنوان یک فرهنگ مورد توجه همه مردم قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه مغازهداران در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند گفت: در صورتیکه افراد ناقل به کرونا موارد بهداشتی را رعایت نکنند سبب انتقال به مغازهدار و سپس کسبه هم به دیگران سرایت میدهد و ممکن است در یک مراجعه به مغازه چندین نفر به کرونا مبتلا شوند.
همیاری مغازهدارها در مقابله با ویروس کرونا ضروری است
کسبه دیگری هم با بیان اینکه همیاری مغازهدارها در مقابله با ویروس کرونا ضروری است بیان کرد: در این راستا ضدعفونی تجهیزات مغازهها برای جلوگیری از شیوع بیماری امری مهم است.
وی، با بیان اینکه باید مشتریان دارای ماسک و دستکش در مقابله با کرونا باشند تصریح کرد: شهروندان به منظور جلوگیری از شیوع کرونا و مبارزه برای ریشه کنی آن در راستای ارتقا سلامتی خود باید توصیههای بهداشتی را مورد توجه قرار دهند.
دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه هنوز دارویی برای درمان و واکسنی برای مصونیت ماندن از ویروس کرونا کشف نشده است اظهار داشت: اکنون ویروس کرونا همه جهان را در بر گرفته است و تنها راه مصونیت ماندن از این ویروس توجه به دستورالعمل وزارت بهداشت است.
یکی از عوامل مهم شیوع بیماری کرونا عدم فاصلهگذاری اجتماعی است
سعید کشمیری با بیان اینکه یکی از عوامل مهم شیوع بیماری کرونا را عدم فاصلهگذاری اجتماعی است تاکید کرد: زدن ماسک و پوشیدن دستکش در مکانهای پرتردد و بازار امری مهم و ضروری است و باید مردم به توصیههای وزارت بهداشت در رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی توجه ویژهای کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر بابیان اینکه مردم باید از حضور در تجمعات بپرهیزند و فقط برای انجام کارهای ضروری در اجتماعات تردد کنند خاطرنشان کرد: رعایتنکردن دستورالعملها توسط عدهای از مردم خطرناک است و سبب شیوع کرونا در جامعه میشود.
در عید فطر باید مغازهها به سبب جلوگیری از شیوع بیماری تعطیل شود
کشمیری با تاکید بر تعطیلی بازارهای برخی شهرهای استان بوشهر گفت: از بازاریان و اصناف دیلم، گناوه، بوشهر، دلوار، برازجان، اهرم، خورموج، دیر، کنگان، عسلویه و جم تقاضا میشود بهسبب جلوگیری از شیوع بیماری تا پایان تعطیلات عید فطر مغازهها را تعطیل کنند.
وی تاکید کرد: با همکاری مردم و رعایت پروتکلهای بهداشتی و به تأخیر انداختن سفرها، به سوی غلبه بر این ویروس حرکت کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از افزایش شمار مبتلایان کرونا در استان بوشهر طی روزهای اخیر خبر داد و گفت: افزایش بیماران کرونایی در استان بوشهر هشدار جدی به مردم برای رعایت پروتکل بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی در همه سطوح جامعه است.
دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر رعایت پروتکل بهداشتی در صنفها و کسبه را یک ضرورت دانست و خاطرنشان کرد: اکنون خیلی از صنفها دستورالعملهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمیکنند که این مهم زمینه افزایش بیماران کرونایی را در شهرها فراهم میکند.
کشمیری، همکاری مردم در مقابله با ویروس کرونا را امری مهم و ضروری خواند و تاکید کرد:تلاشهای کادرهای درمانی در مبارزه با ویروس کرونا تنها با همکاری مردم موفقیت آمیز است.
برخی مردم رعایت پروتکلهای بهداشتی در مقابله با کرونا را فراموش کردند
وی بیان کرد: برخی از مردم رعایت پروتکلهای بهداشتی در مقابله با کرونا را فراموش کردهاند و همین عامل سبب تشدید افزایش شیوع ویروس در سطح استان بوشهر شده است.
کشمیری با بیان اینکه عدم رعایت دستورالعملها سبب افزایش بیماری کرونا میشود تصریح کرد: بررسیها نشان داده که استفاده از ماسک هنگام خروج از منزل، شستشوی مرتب دستها، پرهیز از ترددهای غیر ضروری و رعایت فاصله در روابط اجتماعی، در جلوگیری از گسترش بیماری کووید ۱۹ مؤثر است.
وی با بیان اینکه وضعیت کرونا در استان بوشهر در مسیر افزایش مبتلایان است افزود: براساس نتایج آزمایشات، طی روزهای گذشته و امروز بیماران کرونایی در استان بوشهر در مسیر افزایش قرار گرفته و فزونی یافته است.
دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر تاکید کرد: آمار بالای امروز نشاندهنده این واقعیت است که ویروس در جامعه در حال گسترش است و هرگونه سهل انگاری در این باره، برای جامعه زیانبار بوده که لازم است مردم رعایت بهداشتی در همه سطوح جامعه را مورد توجه قرار دهند.
بهزودی ۲ آزمایشگاه دیگر در عسلویه و دشتستان راهاندازی میشود
کشمیری از راهاندازی آزمایشگاه تشخیص کرونا در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: در این راستا آزمایشگاه تشخیص کرونا در مرکز استان راهاندازی شده و بهزودی ۲ آزمایشگاه دیگر در عسلویه و دشتستان راهاندازی میشود.
وی از تخصیص اعتبار لازم برای راهاندازی آزمایشگاه تشخیص کرونا در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: ۴۵ میلیارد ریال اعتبار برای راهاندازی ۳ آزمایشگاه تشخیص کرونا در استان بوشهر تخصیص یافته است که تاکنون یک آزمایشگاه آن فعال شده و مابقی در روزهای آینده وارد مدار فعالیت میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به راهاندازی مرکز بیماریابی کرونا مراکز بهداشتی درمانی استان بوشهر خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۷ مرکز بیماریابی کرونا در مناطق مختلف شهری راهاندازی شده که نقش مهمی در شناخت افراد ناقل به ویروس کرونا داشته است.
***
وضعیت ۴ شهرستان آذربایجان غربی قرمز اعلام شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان غربی صبح امروز با انتشار پستی در اینستاگرام از وضعیت قرمز ۴ شهرستان استان خبر داد.
جواد آقازاده در این پست از وضعیت قرمز شهرستانهای ارومیه، خوی، مهاباد و سردشت اطلاع داده است.
همین موضوع میطلبد تا مردم بیش از پیش به رعایت موارد بهداشتی اهتمام ورزیده و پروتکلهای مهم را مدنظر قرار دهند.
شناسایی ۸ بیمار کرونایی در خراسانجنوبی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: تعداد مبتلایان به کرونا در خراسانجنوبی با شناسایی هشت مورد جدید به ۶۵۲ نفر رسید.
***
حریرچی: رسیدن به شرایط عادی کرونا به زمان نیاز دارد/ سه هفته تا خروج از وضعیت قرمز در خوزستان
دکتر ایرج حریرچی یکشنبه در حاشیه نشست ستاد مرکزی مبارزه با کرونا خوزستان در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه تلاشهای شایسته حوزه بهداشت و درمان در خوزستان قابل تقدیر است گفت: در خوزستان اپیدمی و همه گیری نسبت به سایر استانها با تاخیر ایجاد شد و با توان بسیار خوب درمانی و آزمایشگاهی استان اقدامات مناسبی صورت گرفته است.
وی افزود: خوشبختانه روند صعودی بسیار قابل توجه در خوزستان کنترل شده و این استان از نظر شدت درگیری از متوسط کشوری فقط مقداری بالاتر است.
حریرچی با بیان اینکه ما دستبوس مردم خوزستان هستیم گفت: از آنجایی که ملاحظات فرهنگی، قومی و نزدیکی های خانواگی و فامیلی در این استان نسبت به سایر استانها بیشتر است و عید فطر به صورت خاص تر نسبت به استانهای دیگر گرامی داشته میشود از مردم عاجزانه خواهش میکنیم چند روز دیگر نیز با ما همکاری کنند.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: استراتژی اصلی ما در خوزستان فاصله گذاری اجتماعی و رعایت بیشتر مسائل بهداشت فردی، انجام تست بیشتر و کشف موارد بیماری در مراحل اولیه و تعقیب و کشف افراد در برخورد نزدیک با بیماران و با احتمال درگیری است و قرنطینه و جداسازی این دو گروه با شدت و حدت بیشتری در استان ادامه خواهد یافت.
وی در خصوص اعمال تدابیر و ادامه محدودیت های اجتماعی در خوزستان توضیح داد: تدابیر لازم توسط استاندار و شورای تامین اتخاذ خواهد شد اما پیشنهاد اولیه این است که با رعایت مسائل معیشتی و اقتصاد مردم، فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود.
حریرچی بیان کرد: باید رعایت مسائل بهداشتی فردی از جمله استفاده از ماسک را به حداکثر برسانیم و دید و بازدیدها را کاهش دهیم.
سه هفته تا خروج از وضعیت قرمز
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابراز امیدواری کرد: با رعایت اصولی بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی مردم در دو سه هفته اینده خوزستان از وضعیت قرمز خارج شود.
در نشست ستاد مبارزه با کرونا خوزستان، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گزارشی از وضعیت کرونا انتشار کرونا ویروس دراستان و آخرین اقدامات محدود کننده بیماری ارائه داد.
این نشست با حضور دکتر علیرضا افشار مشاور اجرایی وزیر بهداشت در زمینه ویروس کرونا و حجه الاسلام و المسلمین شفیعی مسوول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاههای استان، دکتر ابول نژادیان و جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه برگزار شد.
ملاقات با نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و بازدید از شهرستان دزفول از دیگر برنامه های دکتر حریرچی در این سفر یک روزه به شمار میرود.
ویروس کرونا در بیش از ۲ هفته گذشته افراد زیادی را در خوزستان مبتلا کرده به گونهای که مسوولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کردند در چند روز گذشته یک چهارم مبتلایان به ویروس کرونا در کشور مربوط به خوزستان بوده است.
برای جلوگیری از ناپایدار شدن وضعیت انتشار ویروس کرونا در خوزستان، ادارات، بانکها و اصناف غیر ضروری از ۲۲ تا ۲۹ اردیبشهت ماه در شهرستان های با وضعیت قرمز تعطیل اعلام شدند و مجدد از یکم تا پنجم خردادماه ادارات، شرکت ها، سازمان ها، دستگاههای اجرایی و بانک ها و اصناف تعطیل شدند.
به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزایش بیماریابی و رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی از عوامل افزایش ابتلا به کرونا در خوزستان بوده است.
ویروس کرونا نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به بیش از ۲۰۰ کشور سرایت کرده است که سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
***
ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در تهران: احتمالا موج اول بیماری کرونا در کشور، تا آخر خرداد ماه مهار شود
دکتر حسین قناعتی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: پیش بینی ما در مورد مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کرونا با آمارهای اعلام شده تقریبا برابر بوده است.
وی با اشاره به اینکه مردان بیشتر از زنان در معرض کرونا قرار دارند، افزود: افرادی که بیماری زمینه ای دارند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند و باید مراقبت جدی تری از خود به عمل آورند.
آیا موج دوم بیماری به زودی آغاز میشود
رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران در پاسخ به این سوال که آیا موج دوم بیماری به زودی آغاز می شود، گفت: به نظر می رسد موج همه گیری از ۱۰ تا ۱۵ روز پیش مجددا شروع شده و تعداد مبتلایان در برخی از استان ها در حال افزایش است. این سیر صعودی تدریجی بوده و وضعیت در روزهای آینده به حالت عادی برمی گردد.
وی ادامه داد: منحنی مرگ بهرغم افزایش مبتلایان هنوز سیر نزولی آرام دارد. علت آن می تواند رعایت دقیقتر اصول بهداشتی و درمانی، آموزش بهتر مردم، تغییر رفتار ویروس یا سایر علل باشد.
قناعتی تاکید کرد که مردم باید همچنان توصیه های مسئولان از جمله رعایت اصول بهداشتی و حضور نیافتن در مجامع عمومی شلوغ را در دستور کار خود داشته باشند تا تعداد مبتلایان روند کاهشی پیدا کند.
وی در خصوص این سوال که ویروس کرونا چقدر زنده می ماند، گفت: هیچ کس دقیق نمی داند که این ویروس چقدر زنده می ماند، همه موارد اعلامی بر اساس اطلاعات افراد است. اطلاعات در مورد کرونا بسیار کم است و ماهیت بیماری طوری است که به دقت نمی توان پیش بینی کرد که چه روندی را در پیش می گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: احتمالا" موج اول در اواخر خرداد فروکش خواهد کرد اما کسی دقیقا" نمی تواند در مورد رفتار ویروس کرونا پیش بینی دقیق داشته باشد.
وی اظهار امیدواری کرد که با تجربه کسب شده در موج اول و همکاری مردم و مسئولین بتوان موج دوم بیماری کرونا را با تلفات کمتر و آرام تر طی کرد.
استفاده از ماسک احتمال ابتلا را به ۱.۵ درصد میرساند
وی با اشاره به اینکه در برخورد با بیماران حتما باید از ماسک استفاده شود، گفت: بررسی ها نشان داده است که اگر فرد سالم و فرد مبتلا ماسک نزند، حدود ۷۰ درصد خطر ابتلا وجود دارد، اما اگر دو طرف سالم و بیمار، ماسک بزنند، احتمال ابتلا به ۱.۵ درصد می رسد.
قناعتی اظهار داشت: افراد با ریسک بالای ابتلا مانند بیماران سرطانی، افراد مبتلا به فشارخون و دیابت، مبتلایان به بیماری های زمینه ای در صورت حضور در مجامع باید ماسک بزنند.
قرنطینه تا ۱۵۰ درصد احتمال ابتلا را کاهش میدهد
وی در پاسخ به این سوال که آیا قرنطینه در کاهش ابتلا به بیماری موثر است، گفت: تکنیک قرنطینه برای اولین بار در جهان توسط ابوعلی سینا استفاده شده است. بدون اجرای فاصله گذاری فیزیکی، اگر یک نفر مبتلا باشد، ظرف ۳۰ روز تعداد ۴۰۷ نفر را مبتلا خواهد کرد، اما اگر ۷۵ درصد تماس های اجتماعی را کاهش دهیم، تعداد مبتلایان در ۳۰ روز به حدود سه نفر می رسد.
رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران تاکید کرد: به عبارت دیگر با اعمال قرنطینه افراد در این دوران، احتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹ حدود ۱۵۰ برابر کاهش پیدا می کند.
وی ادامه داد: یکی از معضلات کرونا، متفاوت بودن آن با سایر ویروس ها است برای مثال دوره بی علامتی ابتدای بیماری طولانی است که باعث ابتلای تعداد زیادی از افراد مجاور فرد بیمار بدون علامت می شود.
- 19
- 1